به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، 75 نفراز مسئولان ایرانی واحد اطلاعات مالی، بانک ها، شرکت های بیمه، تبادل بورس و سایر مؤسسات مالی پس از تکمیل دورهَ آموزش کامپیوتری مقابله با پولشوئی موفق به دریافت دیپلم شدند که در طول سال 2010 و اوایل سال 2011 میلادی برگزار شد. این کارشناسان، اولین گروه از مسئولانی هستند که در این زمینه آموزش می بینند.
"آنتونینو دلئو"، نماینده دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران و میثم نصیری احمدآبادی، مدیر اجرائی واحد اطلاعات مالی به شرکت کنندگان تبریک گفتند و در مراسمی که امروز با همکاری این دو سازمان برگزار شد به هر یک از شرکت کنندگان دیپلم پایان این دوره را اهداء کردند.
این دوره آموزشی که بر پیشگیری، شناسائی و بررسی پرونده های پولشوئی متمرکز است، از 12 مدول(Modules) تشکیل شده است و برای تکمیل آن به 7 روز کاری نیاز است.تعداد 120 کارشناس که مسئول اجرا و تقویت سند مقابله با پولشوئی هستند، سال گذشته این آموزش را شروع کردند. این 75 کارشناسان که دورهَ آموزشی مذکور را به پایان رساندند اکنون بهتر قادر به شناسائی و گزارش پرونده های پولشوئی و معاملات مشکوک مالی و نقدی خواهند بود. تعداد 45 نفر از کارشناسان در حال حاضر تحت آموزش هستند و انتظار می رود آزمون نهائی را در چند هفتهَ آینده برگزار کنند. این برنامهَ آموزشی بدون کمک های فراوان دولت نروژ امکان پذیر نبود.
دلئودر این مراسم گفت: "مبارزه با پولشویی نقش اصلی در تلاش علیه قاچاق مواد مخدر، جنایت و فساد دارد. بدون یک نظام مؤثر مقابله با پولشوئی، حل این مشکلات در سطح ملی و بین المللی امکان پذیر نخواهد بود."
احمدآبادی نیز گفت: "این آموزش کامپیوتری مطابق با استاندارد بین المللی مقابله با پولشوئی است و ما خوشحال هستیم که توانسته ایم چنین ابزار آموزشی را با کمک دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با هدف ارتقای ظرفیت کشوری در مبارزه با پولشوئی و حمایت مالی تروریسم ایجاد کنیم."
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد تحت برنامهَ کشوری جدید 2014-2011 خود امکان گفتگو و تبادل تجربیات در سطح دو جانبه، منطقه ای و بین المللی را پیرامون جرائم سازمان یافته فرا ملی، مقابله با پولشوئی و کنترل فساد فراهم می کند. ارتقاء استانداردهای بین المللی و اقدامات برتر سازمان ملل درهریک از فعالیت های این برنامه به طور مشهود گنجانده شده است.
توانمندسازی سازمانی، نظارتی و قانونگذاری در زمینه های مربوط به کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرائم سازمان یافتهَ فرا ملی (UNTOC) به خصوص پیرامون مقابله با پولشوئی، حمایت مالی از تروریسم و معاضدت قضائی دو جانبه اجرا خواهد شد. بنا بر این، امکان همکاری بین المللی و منطقه ای - که شامل افغانستان، ایران و پاکستان نیز می شود- فراهم می شود.
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد تلاش های کشوری جهت ایجاد یک نظام یکپارچه، پاسخگو و مؤثر مقابله با فساد را در راستای کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه فساد (UNCAC) از طریق همکاری فنی در زمینهَ قانونگذاری و توانمندسازی تکمیل می کند. علاوه بر این، یک اقدام ابداعی با هدف افزایش ظرفیت در زمینهَ مبارزه با قاچاق اموال فرهنگی و اشیاء عتیقه در راستای کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرائم سازمان یافتهَ فرا ملی (UNTOC) به زودی آغاز خواهد شد.
پولشویی جرم است و هنگامی انجام می شود که پولی که از فعالیت های غیر قانونی به دست می آید از طریق تعدادی از واگذاری های شخصی، تجاری و یا معاملات مالی به اصطلاح "شسته" می شود و به صورت پول قانونی وارد چرخهَ مالی می شود. سازمان ملل متحد از طریق کار بر روی مقابله با پولشوئی، در مبارزه با جرائم سازمان یافته و حفظ تجارت قانونی، اقتصاد ملی و ثبات اجتماعی به دولت ها کمک بسزایی می کند.
دوره آموزشی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در زمینهَ مقابله با پولشوئی تکمیل کننده سند مبارزه با پولشوئی ایران در سال 1387 است که اولین قدم در مبارزه با پولشوئی در ایران بود.واحد اطلاعات مالی در فوریه سال 2009 با کمک دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد ایجاد شد.
سازمان ملل متحد، آموزش هایی در زمینه مقابله با پولشویی را برای کارشناسان ایرانی فراهم می کند.
کد خبر 1287291
نظر شما