۲۳ فروردین ۱۳۹۰، ۱۶:۰۹

فرآورده های دامی محلی عامل اصلی انتقال بیماری های دام به انسان است

فرآورده های دامی محلی عامل اصلی انتقال بیماری های دام به انسان است

کرمان - خبرگزاری مهر: مدیرکل دامپزشکی کرمان استفاده از فرآورده های محلی که به دست عشایر تولید و بدون انجام عمل پاستوریزاسیون به مصرف می رسند را یکی از مهمترین عوامل انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام دانست.

غلامرضا زیدآبادی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان ضمن اشاره به اهمیت همکاری مردم در زمینه های مختلف با دامپزشکی استان گفت: باید این مهم را در جامعه نهادینه کرد که مردم از فرآورده های سنتی روستایی (محصولات محلی) که بدون پاستوریزه کردن در اختیار قرار می گیرند، استفاده نکنند چون بسیاری از بیماری های مشترک بین انسان و دام از این طریق منتقل می شود.

وی در خصوص فعالیت سازمان میراث فرهنگی در زمینه تبلیغ محصولات سنتی عشایر و روستاییان کرمان در ایام تعطیل گفت: این سازمان نیز محصولات بهداشتی و پاستوریزه را تبلیغ می کنند و به عنوان مثال هیچ گاه استفاده از پنیر محلی را ترویج نمی کند بلکه هدف ترویج استفاده از محصولات بهداشتی استان است.

زیدآبادی ادامه داد: تا زمانی که همکاری مردم در این زمینه وجود نداشته باشد، کارهای دامپزشکی بازخورد نخواهد داشت.

وی گفت: یکی از این همکاری ها استفاده مردم از فرآورده های پاستوریزه است همچنین گزارشات مردمی از وضعیت واحدهای تولیدی و عرضه بسیار حائض اهمیت است که در این رابطه و در سال گذشته با همکاری مردم و ارائه گزارشات آنها، 98 تن فرآورده های دامی را کشف و معدوم کردیم.

بیماریهای دامی در کرمان کاهش یافت

زیدآبادی ضمن اشاره به همکاری این سازمان با سایر ارگانها برای کنترل و مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام گفت: بیماری های زیادی بین انسان و دام مشترک هستند که در صورت بروز هرگونه از این بیماری ها با مشکلات فراوانی مواجه می شویم به عنوان مثال تب مالت، بروسلوز و هاری از بیماری های بسیار مهم و خطرناک مشترک بین انسان و دام است که در یکی دو سال گذشته به شدت مورد توجه و مراقبت قرار گرفته و به همین دلیل عملکرد مناسبی در زمینه کاهش بیماری ها داشته ایم.

وی نقش دامپزشکی را از جنبه های مختلف مهم ارزیابی و ادامه داد: در بحث صیانت از سرمایه دامی و مقابله با بسیاری از بیماری ها، دامپزشکی نقش موثری دارد چراکه پروتئین حیوانی اصلی ترین منبع تامین پروتئین در جامعه است و تضمین سلامتی آن را دامپزشکی استان برعهده دارد.

مدیرکل دامپزشکی کرمان افزود: به همین لحاظ در هفته سلامت یک روز به نام داروسازان و دامپزشکان نامگذاری شده است.

این مسئول اصلی ترین منابع مصرفی مردم را گوشت قرمز، گوشت سفید، ماهی، تخم مرغ، عسل و لبنیات دانست و گفت: با توجه به اینکه تضمین سلامتی این فراورده ها بر عهده دامپزشکی استان است، این سازمان نظارتهای شرعی و بهداشتی مختلفی را در این زمینه انجام می دهد. به این منظور نظارت بر کشتارگاهها، خودروهای حمل، سردخانه ها، بسته بندی و در مجموع نظارت بر سه هزار و 800 مرکز عرضه در استان برعهده دامپزشکی است.

وی وظیفه دیگر دامپزشکی را کنترل و بررسی داروهای تجویز شده برای دام دانست و گفت: در این راستا فعالیتهای دامپزشکی استان در دو دسته تقسیم بندی می شود. نظارت اول در زمینه مصرف دارو و چگونگی تجویز آن برای دام اعمال می شود. همچنین اطمینان در زمینه  اتمام باقیمانده دارو در لاشه دام تا زمان مصرف، از دیگر اقدامات این سازمان است.

وی با اعلام خبری مبنی بر پالایش طرح های ملی در سطح کشتارگاهها گفت: در این طرح باقیمانده داروهای استفاده شده درشیر، گوشت، مرغ و ماهیان ارزیابی و از سلامت آنها اطمینان حاصل می شود.

زیدآبادی مصرف هرگونه هرمون در طیور استان را تکذیب و افزود: در پرورش طیور هورمون نمی تواند استفاده شود چراکه با توجه به دوره کوتاه پرورش آنها این امکان وجود ندارد.

زیدآبادی مجموع نظارتهای سازمان دامپزشکی استان را از مزرعه تا سفره دانست و گفت: در زمینه واردات و صادرات نیز فراورده های دامی مختلف را مورد ارزیابی و قرار می دهیم به صورتیکه در زمینه واردات نیروهایی را در کشور مبدا مستقر کردیم تا از سلامت دام و نیز ذبح شرعی آن اطمینان حاصل کنند.

در طیور استان هرمون وجود ندارد

زیدآبادی مصرف هرگونه هرمون در طیور استان را تکذیب کرد و افزود: در پرورش طیور هورمون نمی تواند استفاده شود چراکه با توجه به دوره کوتاه پرورش آنها این امکان وجود ندارد.

وی تعداد دامهای سبک استان را 5 میلیون و دویست هزار راس دانست و گفت: در این بین 230 هزار راس دام سنگین و نزدیک به 20 میلیون قطعه طیور در استان وجود دارد.

این مقام مسوول نام گذاری سال 2011 میلادی را به نام سال دامپزشکی را یکی از دلایل اهمیت و ضرورت وجود این نهاد ارزیابی کرد و افزود: کشور ما در زمینه داروهای ترکیبی به خود کفایی رسیده اما هنوز مواد اولیه را وارد می کنیم.

افتتاح آزمایشگاه سم شناسی در دو ماه آینده

زیدآبادی همچنین آزمایشگاه دامپزشکی استان را یک آزمایشگاه مرجع در سطح کشور دانست و ادامه داد: آزمایشگاه سم شناسی کرمان نیز حداکثر تا دو ماه آینده راه اندازی می شود.

وی سیاستهای سازمان دامپزشکی را در سال جاری متمرکز بر امنیت غذای، پوشش مراکز عرضه، ترویج فرهنگ عرضه و جلوگیری از فروش فراورده های خام دانست و تصریح کرد:  استفاده از شیوه های مدرن بسته بندی یکی از برنامه های ما در سال جاری است.

زیدآبادی ادامه داد: در زمینه جلوگیری از ورود دام قاچاق نیز برنامه هایی داریم تا این مهم را به حداقل برسانیم. همچنین آغاز عملیات اجرایی کشتارگاه جدید کرمان که به تصویب رسیده و نیز احداث کشتارگاه شهرستان بم با 90 درصد پیشرفت فیزیکی را در برنامه داریم.

وی هدفمندی یارانه ها در زمینه پرورش طیور را یک فرصت ارزیابی و ادامه داد: در این طرح واحدهای پرورش طیور به سمت صنعتی شدن پیش می روند و واحدهای پرورش سنتی که عامل اصلی بیماری های طیور هستند و امکان رقابت را با واحدهای صنعتی ندارند از گردونه خارج و یا به سمت صنعتی شدن پیش می روند.

کد خبر 1287297

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha