به گزارش خبرگزاری مهر، تولید نانوزیست داروی هوشمند ضدسرطان از سوی حنیف کازرونی دانشجوی مهندسی شیمی گرایش بیوتکنولوژی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام شده است.
وی این تحقیق را در قالب پروژه ای با عنوان "طراحی و ساخت نانو زیست داروی حامل ایزوتوپهای پایدار بور 10 برای درمان هوشمند تومورهای سرطانی از طریق گیراندازی نوترون با بور" در حوزه نانو پزشکی هستهای با همکاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و دانشگاه صنعتی مالک اشتر به انجام رسانده است.
کازرونی با اشاره به کاربرد این تحقیق یادآور شد: غنی سازی ایزوتوپ های پایدار "بور 10" و کنترل هوشمند در بدن چند وظیفه جهت هدایت هدفمند دارو به مکان مورد نظر، را دارند. این شیوه یک درمان کارا برای سرطان بوده که در آن ترکیبات شامل بور10 به صورت گزینشی به سلولهای تومور منتقل شده و سپس با نوترونهای گرمایی مورد هدف قرار می گیرند.
وی افزود: بهترین بهره درمان زمانی است که غلظت بور در تومور نسبت به غلظت بور درخون و بافتهای سالم بیشینه باشد. همچنین توجه به درمان سرطان با این شیوه از جمله اهداف این طرح پژوهشی بوده است.
این دانشجو اظهار داشت: فدراسیون جهانی مخترعین مهمترین سازمان حمایتی برای مخترعین زیر نظر سازمان مالکیت فکری ملل متحد با 90 کشور عضو است و سابقه علمی و اجرایی تیم مجری، خدمت به بشریت و صلح جهانی، ایمن بودن برای محیط زیست، نو بودن عملکرد و داروی هدف، چیدمان مناسب گروه کاری، اجرائی و کاربردی شدن طرح، تلفیق علوم نوین در آن و اهمیت و جایگاه ویژه طرح از جمله موارد مد نظر فدراسیون بین المللی مخترعان ملل متحد است.
نظر شما