به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر سطانیه امروز سه شنبه در حاشیه سخنرانی در جمع دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در جمع خبرنگاران از برگزاری کنفرانسی تحت عنوان ایمنی هسته ای در آژانس بین المللی انرژی اتمی در نیمه دوم ژوئن خبر داد و تاکید کرد: با توجه به حوادثی که در نیروگاه فوکوشیمای ژاپن رخ داد می طلبد که در بخشی از استانداردهای ایمنی هسته ای بازنگری شود.
وی با یادآوری حادثه انفجار نیروگاه چرنوبیل و TMI گفت: هر کدام از این حوادث دستاوردهایی را برای ایمنی هسته ای داشته است که حال با انفجارنیروگاه فوکوشیما نیز می توان دستاوردهای جدیدی را در زمینه ایمنی هسته ای کسب کرد.
وی در پاسخ به سئوالی در رابطه با انتقاد از ژاپن به دلیل عدم اطلاع رسانی به موقع درباره انفجار نیروگاه فوکوشیما گفت: بعد از حادثه چرنوبیل دو کنوانسیون در رابطه با ایمنی هسته ای به تصویب رسید که بر اساس آن بایستی در صورت وقوع حادثه ای در نیروگاه هسته ای سریعا به آژانس اطلاع داده شود و دیگر اعضا آژانس نیز در جریان این حادثه قرار گیرند و آژانس نیز موظف است در صورت وقوع حادثه ای در هر نیروگاه اتمی کمک های اضطراری خود را به آن کشور بفرستد.
وی افزود: شاید در موضوع انفجار نیروگاه فوکوشیما به دلیل ناگهانی بودن همکاری و تعامل با آژانس مورد رضایت نباشد.
سلطانیه تصریح کرد: امید است این اتفاق عاملی برای ایجاد دستورالعمل شیوه نامه های خاص برای ایمنی هسته ای بشود.
وی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص انتقاد ایران از شرکت سهامی "اورودیف" فرانسه که 10 درصد سهامش متعلق به جمهوری اسلامی ایران بوده و این شرکت نیز در خصوص غنی سازی اورانیوم فعالیت می کند گفت: به هر حال ما انتظار داشتیم که این شرکت در روند فعالیت های هسته ای ایران با کشورمان همکاری کند ولی کوچکترین همکاری از سوی این شرکت با ایران صورت نگرفت.
سلطانیه با اشاره به مواضع خصمانه کشورهای غربی در قبال فعالیت های صلح آمیز ایران گفت: به رغم تمام تهدیدات و پدیده شوم ترور دانشمندان هسته ای ایران و همچنین اقدامات سطح پائینی مثل سایبری هیچ مانعی در جهت فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران نداشته است و امیدواریم که غرب از رویکرد تقابلی خود دست برداشته و اقداماتی را که در نیویورک سازماندهی می شود را کنار بگذارند.
وی در ادامه درباره تاثیر مذاکرات با 1+5 گفت: ما همواره از مذاکره در چارچوب قواعد منطقی استقبال کرده ایم و در عین حال بر حق غیرقابل انکار ایران نیز تاکید داریم.
وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا اجازه بازرسی از قطعه سازی تابا داده خواهد شد یا نه، گفت: ما هیچ تعهدی در رابطه با بازرسی از کارخانه های قطعه سازی برای سانتریفیوژها نداریم.
نظر شما