۲۴ فروردین ۱۳۹۰، ۸:۲۹

پدیده ای نادر در ایران/

جوشش فواره آب از عمق 110 متری زمین در همدان

جوشش فواره آب از عمق 110 متری زمین در همدان

همدان - خبرگزاری مهر: در پدیده ای نادر در یکی از روستاهای استان همدان آب از دل زمین و عمق 110 متری فوران می کند.

به گزارش خبرنگار مهر در همدان، در این پدیده بی نظیر که در روستای عمان شهرستان رزن از توابع استان همدان به وقوع پیوسته است، جوشش فواره سه متری از عمق 110 متری زمین تعجب همگان را به همراه داشته است.

مردم این روستا که برای نخستین بار با این پدیده شگفت انگیز روبرو شده اند، در خصوص این رخداد نظرات متفاوتی ارائه کردند.

فوران آب به فاصله دو ساعت انجام می شود

یکی از روستاییان با بیان اینکه در روزهای ابتدایی وقوع این پدیده، فاصله زمانی فوران آب دو ساعت بود، گفت: در روزهای بعد این فاصله به کمتر از یک و نیم ساعت رسید.

یکی دیگر از روستاییان نیز با بیان اینکه در هنگام فوران آب لرزشهایی در اطراف محل فوران احساس می شود، گفت: میزان این لرزش ها در ساعات شب بیشتر است.

فوران آب، عمان را روستایی گردشگرپذیر کرد

یکی دیگر از روستاییان نیز از حضور مردم اقصی نقاط استان همدان برای بازدید از این پدیده در روستای عمان شهرستان رزن سخن گفت و افزود: تاکنون شمار زیادی از مردم به این روستا آمده اند.

در همین خصوص بنا به گفته مسئولان امر، این پدیده به دنبال حفر چاه برای تامین آب شرب روستای عمان توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی صورت گرفته است.

مسئول بهره برداری آب و فاضلاب روستایی شهرستان رزن با اشاره به اینکه در سال گذشته این چاه توسط آب و فاضلاب روستایی با عمق 110 متر حفر شد، گفت: در سال گذشته به دلیل نبود آب، درب چاه بسته شد.

ارتفاع آب سه تا چهار متر گزارش شده است

رمضان قادری ادامه داد: امسال برای انجام آزمایش توسط کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی همدان درب چاه برداشته شد که پس از دو روز چاه فوران کرد و ارتفاع آب از دهانه چاه سه تا چهار متر بالا گرفت.

قادری علت اصلی این پدیده را وجود گاز گوگرد و آهن دانست و گفت: مدت زمان این پدیده کوتاه خواهد بود.

عضو هیئت علمی گروه آموزشی زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان نیز در توضیح علت این پدیده اظهار داشت: نمونه این پدیده در کشورهای شیلی، آمریکا، زلاندنو و ایتالیا دیده شده اما در ایران نخستین پدیده از این رسته است.

فوران آب از دل زمین پدیده ای نادر در ایران است

حسین شهبازی با تاکید بر اینکه این پدیده کاملا طبیعی است ولی تاکنون در ایران گزارش نشده است، گفت: عامل اصلی آب فشان ها گازهای محلول در آب است.

عضو هیئت علمی گروه آموزشی زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان در ادامه اظهار داشت: هرچه فشار آب بیشتر باشد میزان انحلال کربنات کلسیم در آب زیادتر می شود.

شهبازی افزود: زمانی که به دلایلی فشار از روی آب فشاردار برداشته شود خود را آزاد می کند و فوران صورت می گیرد.

وی اظهار داشت: بهترین نمونه این حالت را می توان در نوشابه های گازدار در نظر گرفت.

احساس زمین لرزه در هنگام فوران آب بی اساس است

عضو هیئت علمی گروه آموزشی زمین شناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان با بیان اینکه در هنگام رسیدن فشار به حد اشباع و معادل فشار سطح آب، این امر دوباره رخ می دهد، گفت: در این پدیده زمین لرزه وجود ندارد و آزاد شدن گاز از اطراف چاه و درز و شکاف های آن باعث چنین تصوری می شود.

دهیار روستای عمان شهرستان رزن نیز در خصوص این پدیده با اشاره به اینکه در روزهای ابتدای وقوع این امر، فوران ها روزی دو بار اتفاق می افتاد، گفت: در چند روز گذشته هر دو ساعت یکبار چاه فوران می کند و مردم روزانه شش یا هفت مرتبه شاهد این پدیده هستند.

علی یاری افزود: فوران چاه 50 ثانیه تا یک دقیقه ادامه دارد و سپس خاموش می شود.

وی با اشاره به اینکه روزانه هزاران نفر از نقاط مختلف استان همدان برای تماشای این پدیده به روستای عمان می آیند، گفت: بیش از 30 هزار نفر از این پدیده دیدن کرده اند.

کد خبر 1287554

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha