به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر"، بارون سرآغاز مدرنيته را فلسفه دكارت دانست و تصريح نمود كه مدرنيته با سه مولفه سوبژكتيويسم، عقل گرايي و ضديت با سنت شناخته مي شود. او تحليل نيومن از معرفت شناسي را با تحليل دكارت، هيوم و لاك به بررسي نشست و اذعان كرد كه نيومن با فيلسوفان پسامدرن موافق است كه تنها طيف صدق و نه يك صدق واحد جهانشمول است ، هرچند كه دسترسي به صدق از راههاي بخصوصي صورت مي گيرد.
وي افزود: موضع نيومن كه الاهيات كيفيت تثبيت كنندگي دارد درست است و و الاهيات، راه را بر نضج گرفتن و نظم يافتن علوم ديگر فراهم مي كند.
بارون تسامح عقل جديد در برابر منابع معرفتي ديگر چون دين را ناشي از خللهايي دانست كه به عقل جديد وارد شده است و تصريح كرد كه در منظومه فكري سده بيست و يكم ، مكالمه عقل و دين بهترو بيشتر از سده نوزدهم و حتي بيستم مي تواند صورت گيرد چرا كه هم دين و هم عقل در باب ماهيت و حدود و ثغور خويش آگاهي بيشتري را واجد هستند.
لازم به ذكر است كه جان هنري نيومن از اسقفهاي معروف كليساي كاتوليك بوده كه نظرات انقلابي در باب ماهيت كليساي كاتوليك و وضعيت نظام سلسله مراتبي روحانيان مسيحي داشته است.
نظر شما