مهدی داداشی زین الدین در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه، با اشاره به اینکه آذر بایجان غربی مقام اول استخراج سنگ گرانیت در کشور را دارد، افزود: شهرستان پیرانشهر با 15 معدن سنگ تزئینی گرانیت بیشترین تعداد معادن این سنگ با ارزش در استان را دارد.
وی با اشاره به اینکه سنگهای گرانیت آذربایجان غربی با تنوع رنگ مشکی، سبز، گل بهی، گل پنبه ای، طوسی و شکلاتی است، بیان داشت: شهرستانهای مهاباد، تکاب، شاهین دژ و ارومیه بعد از پیرانشهر بیشترین معادن سنگ گرانیت استان را دارا هستند.
رئیس سازمان صنایع و معادن آذربایجان غربی ضمن تاکید بر لزوم احداث کارخانه های فرآوری در کنار معادن سنگ، پرهیز از خام فروشی سنگهای تزئینی و افزایش صادرات محصولات فرآوری شده از استان تاکید کرد و اظهار داشت: عدم توجه صاحبان سرمایه بخش خصوصی به سرمایه گذاری کلان در اکتشاف و بهره برداری از معادن و کمبود امکانات زیربنایی از جمله چالشهای بخش معدن استان است.
1.3 میلیارد تن دخیره معادن آذربایجان غربی
داداشی زین الدین با اشاره به اینکه حدود 50 درصد استخراج سنگ از معادن آذربایجان غربی، گرانیت است، ادامه داد: استان به دلیل وجود معادن غنی طلا، تیتان، سنگهای گرانیت، مس، روی، تنگستن و دهها ماده ارزشمند فلزی، غیرفلزی و معدنی در مناطق مختلف به یکی از مناطق کم نظیر معدنی در کشور تبدیل شده است.
این مقام مسئول با اشاره به کشف 32 معدن جدید در سطح استان با حجم بیش از 37 میلیون تن ذخیره انواع مواد معدنی در سطح استان، نیز اظهار داشت: برای عملیات اکتشافی این معادن 20 میلیارد ریال اعتبار توسط بخش خصوصی هزینه شده است.
وی انواع سنگهای تزیینی، طلا، نقره، پوکه معدنی، سیلیس، زغالسنگ، سنگ گچ وآهک را از جمله معادن اکتشافی دانست و خاطر نشان کرد: با بهره برداری از این معادن تعداد معادن فعال و مورد بهره برداری قرار گرفته استان به 331 معدن و میزان ذخایر معادن استان به یک میلیارد و 300 میلیون تن در سال افزایش می یابد.
نظر شما