عبدالحسین بیات در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت بهره برداری از فاز اول خط لوله اتیلن غرب با بیان اینکه هم اکنون ساخت این خط لوله پتروشیمیایی از عسلویه تا کرمانشاه حدود 80 درصد پیشرفت دارد، گفت: با مصوبات سال گذشته هیات دولت مقرر شده است که یکسری انشعابات جدید برای خط لوله اتیلن غرب در نظر گرفته شود.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه ایجاد انشعابات جدید خط لوله اتیلن غرب متناسب با پیشرفت واحدهای مسیر این خط لوله و توسعه صنایع پایین دستی ایجاد خواهد شد، اظهار داشت: هم اکنون راه اندازی فاز اول خط لوله اتیلن غرب در مرحله پیش راه اندازی قرار دارد که به زودی اتیلن تولیدی پتروشیمی مروارید به این خط لوله تزریق خواهد شد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین در خصوص راه اندازی و آغاز تولید محصول در مجتمع پتروشیمی کاویان، تصریح کرد: برای ساخت این مجتمع پتروشیمی دو ترین تولیدی مراحل پایانی ساخت خود را پشت سر می گذارد.
این عضو ستاد تدابیر ویزه اقتصادی وزارت نفت با اعلام اینکه مطابق با برنامه زمان بندی واحد اول پتروشیمی کاویان با ظرفیت یک میلیون تن تا شهریور ماه امسال در مدار بهره برداری قرار می گیرد، اظهار داشت: همچنین واحد دوم این مجتمع پتروشیمی تا آبان ماه سالجاری به تولید می رسد.
وی یکی از مهمترین مشکلات راه اندازی مجتمع پتروشیمی کاویان را کمبود خوراک اتان در منطقه عسلویه عنوان کرد و افزود: قرار است اتان مورد نیاز مجتمع پتروشیمی کاویان از طریق فازهای جدید پارس جنوبی تامین شود.
بیات با تاکید بر اینکه با راه اندازی چهار فاز جدید 15 تا 18 پارس جنوبی امکان تامین خوراک پتروشیمی کاویان وجود دارد، تبیین کرد: تا زمان راه اندازی این چهار فاز مشترک گازی باید با مدیریت اتان منطقه عسلویه امکان تامین خوراک این واحد پتروشیمیایی فراهم شود.
به گزارش مهر، خوراک پتروشیمیهای مسیر خط لوله اتیلن غرب در فاز اول از طریق پتروشیمی کاویان (الفین 11) به ظرفیت 2 میلیون و 180 هزار تن و پتروشیمی مروارید با تولید یک میلیون و 50 هزار تن اتیلن در سال تامین شود.
پیش بینی می شود با بهره برداری نهایی از خط لوله اتیلن غرب و ساخت 11 مجتمع پتروشیمی در مسیر این خط لوله در مجموع بیش از سه میلیون و 500 تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمیایی ایران افزوده شود.
پیش بینی می شود با بهره برداری نهایی از خط لوله اتیلن غرب و ساخت 11 مجتمع پتروشیمی در مسیر این خط لوله در مجموع بیش از سه میلیون و 500 تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمیایی ایران افزوده شود.
نظر شما