به گزارش خبرگزاي مهر، حجت الاسلام و المسلمين سيدمحمد خاتمي با تشريح نحوه حضور خود در انتخابات دوره اول و دوم رياست جمهوري، سابقه شكل گيري روند اصلاحات را تشريح كرد و در عين وارد دانستن بخش قابل توجهي از انتقادهايي كه مطرح شد، به بيان مشكلات و تنگناهاي ساختاري موجود سياسي و اجتماعي پرداخت و اظهار اميدواري كرد كه در فرصت مناسبي با دانشجويان به طور مفصل صحبت نمايد.
رييس جمهور از انجمن اسلامي دانشگاه تهران به عنوان انجمني نمونه كه در عين داشتن دغدغه دينداري به آزادي و حقوق مردم توجه دارد، ياد كرد.
خاتمي در قسمتي از سخنان خود با بيان اين كه جامعه با مسايل فكري بزرگي روبه روست، اظهار داشت: جمهوري اسلامي بايد الگويي در دنياي امروز و پاسخگوي نيازهاي انسان امروز در عين پايبندي به دين، حق مردم و احترام به آنها باشد.
خاتمي با تشريح مسووليت هاي روشنفكراني كه درد و دغدغه دين در اين دوران را دارند، چگونگي حضور خود در عرصه انتخابات رياست جمهوري را تشريح كرد و هدف از پذيرفتن اين مهم را ايجاد جريان منسجم فكري در جامعه دانست و وجود برخي موانع، عدم آمادگي و بالا بردن انتظارات جامعه را در عين فقدان يا ضعف امكانات و ابزارهاي مناسب از علل پديد آمدن احساس برآورده نشدن مطالبات و تحقق نيافتن بخشي از اهداف دولت خود دانست.
رييس جمهور در عين حال اظهار داشت: تحقق جمهوري اسلامي گام مهمي است و بايد تلاش كنيم تا بر مبناي قانون و عدالت، هرچه بيشتر پايههاي مردم سالاري ديني را در جامعه مستحكم تر كنيم.
خاتمي يكي از دستاوردهاي دولت خود را وجود زمينه انتقاد آسان به همه بخشهاي آن دانست و اظهار داشت: اين دولت اگرچه نقص هايي دارد، ولي مدعي هستيم و مي توانيم ثابت كنيم كه دستاوردهاي اين دولت بسيار فراوان و در بعضي موارد مهم ترين دستاوردهاي پس از انقلاب اسلامي بوده است.
خاتمي سپس از در اختيار نبودن ابزارهاي اطلاع رساني به مردم در خصوص عملكرد و فعاليت هاي دولت ابراز ناخرسندي كرد.
رييس جمهور ضمن تاييد برخي از سياست هاي نادرست در برخورد با مطبوعات گفت: اگرچه مطبوعات ما دچار انفعال شده اند، اما باز هم فضاي كنوني نشريات مطلوب تر از گذشته است.
خاتمي، بي توجهي به نقش، حرمت و هويت دانشگاه ها و ضعف جريانات فكري دانشجويي را از عوامل مشكل ساز در مسير فعاليت هاي سياسي در دانشگاه ها دانست و گفت: آنچه امروز باعث نگراني زياد است، كم شدن احساس مسووليت بدنه دانشگاهي ما نسبت به فعاليت هاي سياسي است.
پيش از سخنان رييس جمهور، تني چند از اعضاي شوراي مركزي انجمن اسلامي دانشگاه تهران و علوم پزشكي تهران به تشريح تاريخچه و معرفي حوزه هاي فعاليت انجمن اسلامي اين دانشگاه از بدو تاسيس و همچنين شكل گيري جنبش دانشجويي از آغاز انقلاب اسلامي و نقش آن در روند انتخابات دوم خرداد 76، دوران دفاع مقدس و سال هاي سازندگي پرداختند.
يكي از اعضا با اشاره به حوادث 18 تير، رسالت جنبش دانشجويي را حفظ هويت اسلامي مبتني بر ديدگاه روشنفكرانه و آزادي خواهانه عنوان كرد و گفت: جنبش دانشجويي با هدف دفاع از مظلوم و تحقق عدالت با تكيه بر مردم سالاري گام برميدارد.
تعدادي از دانشجويان و اعضاي شوراي مركزي ادوار پيشين اين انجمن به بررسي دستاوردها و نقاط ضعف و قدرت جريان اصلاحات و دولت پرداخته و خواستار تداوم گفتمان تنش زدايي و اصلاحات بدون مصلح انديشي شدند.
دانشجويان همچنين خواستار تداوم حضور خاتمي پس از پايان دوره رياست جمهوري در عرصههاي فرهنگي، علمي و سياسي جامعه براي پيگيري شيوه هاي مطرح شده در دوران رياست جمهوري و تداوم جريان اصلاحات شدند.
نمايندگان تشكلهاي دانشجويي بر فعاليت در چهارچوب قانون اساسي مبتني بر آرمانهاي امام (ره) در عين استفاده از سلايق و تفكرات متكثر موجود در جامعه و جلوگيري از تضييع حقوق مردم تاكيد كردند.
در پايان اين ديدار دانشجويان افطار را با رييس جمهوري صرف كردند.
رييس جمهور در ديدار اعضاي شوراي مركزي و ادواري انجمن اسلامي دانشگاه تهران و علوم پزشكي
يكي از دستاوردهاي دولت وجود زمينه انتقاد آسان به همه بخشهاي آن است
اعضاي شوراي مركزي و ادوار انجمن اسلامي دانشگاه تهران و علوم پزشكي اين دانشگاه ديشب در ديدار با حجتالاسلام و المسلمين سيدمحمد خاتمي رييس جمهور ، ديدگاههاي خود را درباره مسايل روز، اصلاحات و تحولات داخلي و خارجي سالهاي اخير مطرح كردند.
کد خبر 128911
نظر شما