به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، عظیم قیچی ساز به عنوان اولین ایرانی به دومین قله سخت جهان و سومین قله مرتفع جهان، قله هشت هزار و 586 متری کانچن چونگا نپال صعود خواهد کرد و با تیم کمپ اصلی به کمپ یک حرکت کرده و در آن مستقرر شده است.
کانچن چونگا سومین قله مرتفع دنیا با ارتفاع هشت هزار و 586 متر در مرز کشور هند و کشور نپال و در 46 مایلی شمال غرب دارجلینگ قرار دارد.
این کوه شرقی ترین هشت هزار متری جهان به شمار می رود. نام کانچن چونگا به معنای پنج گنجینه برفی است و اشاره ای به پنج قله مرتفع و پوشیده از برف این رشته کوه (کانچن- توده برف، چون- پنج، گا- گنجینه) است.
عظیم قیچی ساز متولد 1360 تبریز، دانشجوی دوره کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه تبریز و از سال 1379 کوهنوردی حرفه ای را آغاز و در اردوهای تیم ملی شرکت کرده و توانسته از سال 1381 در قالب تیم ملی قرار گرفته و اقدام به صعود قله ماربل وال به ارتفاع شش هزار و 400 متری در کشور قزاقستان کند.
وی در سال 82 در ترکیب تیم ملی بزرگسالان برای صعود قله هشت هزار و 68 متری گاشر بروم یک اعزام شد که متاسفانه اعضای تیم به علت وقوع حادثه برای همنوردشان مرحوم محمد اوراز از ارتفاع هفت هزار و 800 متری اقدام به بازگشت و نجات و انتقال وی به پایین شدند.
قیچی ساز در سال 1383 صعود قلل هفت هزار و 200 متری دیران پیک و هفت هزار و 127 متری اسپانتیک در کشور پاکستان و سال 84 افتخار صعود بدون اکسیژن بام جهان اورست به ارتفاع هشت هزار 848 متر ( اولین صعود هشت هزار متری ) به همراه اولین بانوان مسلمان را در پرونده ورزشی خود رقم زد.
در سال 1385 صعودی انفرادی و با هزینه شخصی برای صعود به بلندترین قله رشته کوههای هندوکش (نوشاق هفت هزار و 495 متر) را اجرا و در زمستان همان سال اقدام به تشکیل تیم مستقل بانوان تبریز و سرپرستی و صعود قله آرارات ترکیه در زمستان آن سال در قالب تیم بانوان شهرداری تبریز را جامه عمل پوشاندکه کل هزینه های صعود را شهرداری تبریز تقبل کرد.
سال 1387 موفق به صعود دومین قله هشت هزار متری خود ( قله برودپیک به ارتفاع هشت هزار و 48 متر در پاکستان) شد و سال بعد در مرداد ماه سال 88 در قالب تیم هئیت کوهنوردی استان و با سرپرستی این تیم مستقل موفق به فتح شمالی ترین و سردترین قله هفت هزارمتری جهان "پوبدا" به ارتفاع هفت هزار و 439 متر در کشور قرقیزستان شد که این صعود مقتدرانه به همراه کوهنوردان تبریزی در منطقه افتخار بزرگی در سطح کشور بود .
بهار سال 1389 به همراه تیم ملی افتخار سرپرستی تیم قله وفتح قله دائولاگیری به ارتفاع هشت هزار و 167 متر، هفتمین قله مرتفع جهان و در تابستان همان سال با حمایت و پشتیبانی شهردار و شورای اسلامی شهر تبریز افتخار اولین ایرانی فاتح نهمین قله مرتفع و دومین قله خطرناک جهان نانگاپاربات به ارتفاع هشت هزار و 125 متر در قراقروم پاکستان را کسب کرد.
نظر شما