علی داودی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این بیماری که در فصل بهار در استان گیلان شیوع پیدا می کند رابطه مستقیمی با باقلای محلی (رشتی) دارد.
وی اظهارداشت: سال گذشته 305 بیمار فاویسمی با بستری شدن در بیمارستانهای استان بصورت مستقیم از خون و فرآورده های خونی استفاده کردند که بیشتر این افراد پسر بچه ها بودند.
مدیرکل انتقال خون گیلان گفت: این بیماری بیشتر در جنس مذکر بروز می کند در جنس مونث هم به عنوان حامل بیماری محسوب می شود.
وی همچنین با طرح سئوالی مبنی براینکه چرا بچه های فاویسمی به باقلاهای که در طول سال از جنوب وارد بازار می شود واگنش نشان نمی دهند اما به باقلای محلی (رشتی) واگنش نشان می دهند، گفت: مطالعات خاصی در این زمینه وجود ندارد.
داودی با اعلام اینکه بیماری فاویسم یک بیماری مناطق مدیترانه ای است و بیشتر در استان گیلان از 15 فروردین تا 15 خرداد ماه هرسال به دنبال ورود باقلای محلی در بازارهای استان و حتی کشت این باقلا بروز می کند، افزود: دراین مدت مصرف خون و فرآورده های خونی نیز دراستان افزایش می یابد.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که " انتقال خون در زمینه تامین خون مورد نیاز بیماران فاویسمی مشکل ندارد" ادامه داد: معمولا سه تا پنج روز خون مورد نیاز استان تامین بوده و گیلانی ها همیشه یاور انتقال خون هستند.
مدیرکل انتقال خون گیلان یادآورشد: علائم این بیماری بیشتربه صورت کم خونی شدید، اسهال و استفراغ، تهوع، زردی سفیده چشم، زردی پوست و خونی شدن رنگ ادرار است.
نظر شما