محسن علمدار در گفتگو با خبرنگار مهر در اراک افزود: اعتبارات ملی و استانی مرمت و احیای آثار تاریخی این استان طی پارسال 20 میلیارد ریال بود.
وی گفت: سال گذشته پنج هزار میلیارد ریال برای حفظ و احیای مجموعه تاریخی بازار اراک سرمایه گذاری شد که شامل اتمام عملیات کف سازی، مرمت پوشش بام بازار و ساخت و احیای سردر تخریب شده این بنای تاریخی ارزشمند شد.
علمدار افزود: در روزهای پایانی سال گذشته اسکلت اصلی سردر بازار اراک نصب و اجرا شده و در سه ماهه نخست امسال این طرح کامل می شود.
وی، اتمام عملیات مرمتی گنبد مسجد جامع ساوه و آغاز احیا و مرمت ایوان شاگرد این بنا را با اعتبار دو میلیارد ریال از دیگر اقدامات سال قبل ذکر کرد و افزود: ساماندهی دو محوطه تاریخی خورهه محلات و زلف آباد فراهان و تبدیل این اماکن به سایت موزه از اقدامات پیش بینی شده این حوزه برای امسال است.
علمدار اضافه کرد: مرمت و تغییر کاربری منزل حاج آقا محسن اراکی از بزرگان اراک و ساماندهی مقبره های آقانورالدین و حاج محسن اراکی و تبدیل آن ها به کانون های فرهنگی و دینی را از دیگر برنامه های امسال این حوزه خواند.
وی افزود: تکمیل مطالعات کاوش و حفاری محوطه باستانی کرج ابودلف در آستانه ، بازنگری تعیین حریم حدود 40 مکان و محوطه باستانی و تاریخی استان، تعریف دقیق لکه های فرهنگی در طرح تفضیلی هفت شهر استان و آغاز مبارزه با موریانه در بنای تاریخی مسجد جامع ساوه از مهمترین برنامه های هدفگذاری شده برای امسال در حوزه مرمت و احیا است.
نظر شما