به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، علی دنکوب صبح شنبه در گفتگو با خبرنگاران در گرگان افزود: سامانه یکپارچه مدیریت آمار و برنامهریزی (سیمابر گلستان) یک بانک متمرکز آمار و اطلاعات استان است که وظیفه اصلی آن جمعآوری آمار و اطلاعات بهروز و به هنگام از دستگاههای اجرایی و مراکز تولید داده استان به صورت الکترونیکی است.
وی تصریح کرد: این سامانه در کمترین زمان ممکن و دسترسی به آمار و گزارشهای مدیریتی در هر مکان و در هر زمان ممکن میسازد.
مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری گلستان گفت: هدف از راهاندازی این سامانه، ساماندهی آمار و اطلاعات تمام دستگاههای اجرایی و مراکز تولید داده استان به منظور کاهش هزینه و زمان در جمعآوری آمار و اطلاعات و افزایش کیفی و کمی اقلام آماری و اطلاعاتی و شاخصهای نظام برنامهریزی است.
دنکوب افزود: نبود آمار و اطلاعات صحیح و بهروز برای ارزیابی برنامههای میانمدت توسعه، وجود آمارهای متناقض در دستگاههای اجرایی متناسب با شرایط (ارائه عملکرد، دریافت بودجه و...)، عدم برخورداری از تعریف مشخص، روشن و بدون ابهام و وجود معضلی به نام فرمهای جمعآوری که کارکنان ادارات در اوج فعالیتهای اداری اهمیت و ضرورت ایجاد سامانه را بیش از پیش کرده بود.
وی با بیان اهداف ایجاد سامانه خاطرنشان کرد: جمعآوری آمار و اطلاعات بهروز و به هنگام به صورت الکترونیکی و در کمترین زمان ممکن از دستگاههای اجرایی و مراکز تولید داده، ساماندهی آمار و اطلاعات، ایجاد بانک متمرکز آمار و اطلاعات استان برای استفاده سازمانها از اطلاعات مورد نیاز همدیگر و دسترسی به آمار و گزارشهای مدیریتی (خاص و یا عام) در هر مکان و در هر زمان از مهمترین اهداف ایجاد این سامانه است.
مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری گلستان مبنا قرار دادن آمار و اطلاعات صحیح و به هنگام در تهیه و تنظیم اسناد توسعهای، کاهش هزینه و زمان در جمعآوری و استفاده از آمار و اطلاعات، افزایش کیفی و کمی اقلام آماری و اطلاعاتی و شاخصهای نظام برنامهریزی، مقایسه عملکرد دستگاهها در طول سالهای مختلف، برنامهریزی آگاهانه و علمی و جلوگیری از اقدامات سلیقهای و غیرکارشناسی در توزیع منابع و نظارت بر اجرای برنامههای توسعهای را از دیگر اهداف ایجاد این سامانه دانست.
دنکوب انعکاس شاخصهای استانی در سطح ملی به منظور برنامهریزیهای استانی و منطقهای، استفاده از آمار و اطلاعات برای برنامهریزی، کنترل، نظارت و تصمیمگیری آگاهانه و تلفیق اطلاعات مکانی و توصیفی را از دیگر اهداف ایجاد این سامانه اعلام کرد.
وی با بیان اقدامات انجام گرفته برای راهاندازی این سامانه گفت: پیشنهاد این طرح در سومین و چهارمین جلسه کارگروه آمایش و محیط زیست استان مطرح و پس از جمعبندی نظرات کارشناسی دستگاههای اجرایی عضو در شورای برنامهریزی و توسعه استان ارائه و تصویب شد.
مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری گلستان گفت: رئیس مرکز آمار ایران با تأمین 50 درصد از هزینه خرید، اجرا و راهاندازی و استقرار سیمابر موافقت کردند.
دنکوب انجام مقدمات راهاندازی سامانه، بررسی شرکتهای دارای صلاحیت، بازدید از مرکز مهندسی داده استان قزوین، تبادلنظر با کارشناسان برخی از استانها کرمان و خراسانرضوی و دستگاههای اجرایی، ارائه قابلیتهای نرمافزار فرابر با سابقه 10 سال کار در زمینه اتوماسیون آماری توسط شرکت مجری در جلسه کارشناسی از دیگر اقدامات انجام گرفته برای راهاندازی این سامانه ذکر کرد.
وی ادامه داد: 33 رابط آماری از طرف دستگاههای اجرایی استان معرفی که از این تعداد پنج نفر دارای مدرک کاردانی، 27 نفر مدرک کارشناسی، یک نفر مدرک کارشناسی ارشد، 24 نفر رشته تحصیلی مرتبط با آمار، ریاضی و کامپیوتر و 9 نفر سایر رشتهها هستند.
وی ارائه و نهایی اقلام کردن آماری دستگاههای اجرایی، بحث و تبادل نظر شاخصهای ارزیابی دستگاههای اجرایی در برنامه پنجم توسعه، طراحی فرمهای آماری در سیمابر، آموزش کاربردی رابطان آماری به منظور آشنایی قابلیتهای سیمابر، ورود اطلاعات فرمهای آماده شده در سیمابر توسط دستگاههای اجرایی، ورود اطلاعات نتایج طرحهای آماری و سرشماریها در سیمابر، تولید گزارشها و داشبوردهای آماری بهمنظور استفاده کاربران به خصوص مدیران از برنامههای آتی این اداره کل ذکر کرد.
نظر شما