حسین ذوالفقاری، استاد دانشگاه به خبرنگار مهر گفت: ایران یکی از کشورهایی است که اصول حلال را رعایت می کند بنابراین رونق گردشگری حلال در ایران بی معناست چون یکی از معدود کشورهای مسلمانی هستیم که به طور رسمی رفتارها و غذاهای غیرمتعارف نداریم.
وی افزود: به عنوان مثال در رستورانها و هتلهای ایران مشروبات الکلی و گوشت حیوانات حرام گوشت سرو نمی شود بنابراین رونق گردشگری حلال در ایران نمی تواند منطقی باشد چون ایرانیان اصول حلال را در همه جای کشور رعایت می کنند.
ذوالفقاری گفت: گردشگران وارد هر کشوری که می شوند به فرهنگ آن کشور احترام می گذارند بنابراین گردشگران خارجی هم با فرهنگ ما همقدم می شوند و همانطور که ما در رستورانهایمان از گوشت حرام استفاده نمی کنیم آنها نیز همین کار را می کنند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر باید به کسانی که ایده های اینچنینی یعنی رونق گردشگری حلال در ایران را می دهند پرسید منظور از گردشگری حلال چیست؟ مگر نه آن است که همه چیز در ایران طبق اصول حلال رعایت می شود پس دیگر برنامه ریزی برای اجرای این ایده چه معنی می دهد؟
این استاد دانشگاه توضیح داد: رونق توریسم حلال تنها برای کشورهایی کارآمد هست که رعایت اصول حلال یا در آن کشورها رعایت نمی شود و یا کمرنگ است.
این کارشناس گردشگری تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی مدتهاست که رونق طرحهای مختلفی از توریسم روستایی تا توریسم پزشکی را در دستور کار دارد اما می بینیم باز هم سطح درآمد گردشگری ایران نسبت به درآمد گردشگری کشورهای دیگر بسیار پایین است.
وی با انتقاد از اینکه برخی صحبتهایی می کنند که تنها به تضعیف دولت منجر می شود نه به تقویت آن گفت: باید به سمتی برویم که مردم بدانند صنعت گردشگری در ایران چقدر می تواند زودبازده و اشتغالزا باشد و به جای پیدا کردن مقصد جدید گردشگری برای ایرانیان، آنها را به گردش در داخل کشور ترغیب کنیم.
نظر شما