فرید حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر، به سابقه فعالیت های این پژوهشگاه در زمینه تولید موشهای تراریخت (ترانس ژن) اشاره کرد و یاداور شد: تا قبل از راه اندازی رسمی مرکز تحقیقات ملی موشهای ترانس ژن، تحقیق در این زمینه را آغاز کردیم و تاکنون موفق به تولید موشهای ترانس ژن شدیم.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری با تاکید بر اینکه تولید اولین موش تراریخت در پژوهشگاه با هدف ارزیابی توانمندیهای موجود در پژوهشگاه بوده است، خاطرنشان کرد: در این پروژه تحقیقاتی با وارد کردن پروتئین گرین فلورسنس به ژنوم موش موفق به تولید موشهای ترانس ژنی شدیم که در پرتو اشعه UV سبز می شوند.
وی وارد کردن ژن PIWIl2 به ژنوم موش را از دیگر تحقیقات این پژوهشگاه نام برد و یاداور شد: ژن PIWIl2 در بروز سرطان سینه نقش دارد که طی اجرای این پروژه تحقیقاتی موشهای تراریخته ای تولید کردیم که حاوی ژن PIWIL2 هستند.
حیدری ادامه داد: ما منتظر تحقیقات محققان هستیم که به ما نشان دهند آیا موش تراریختی که واجد این ژن است مبتلا به سرطان سینه انسانی می شود و یا خیر. در صورتی که موش تولید شده مبتلا به این نوع سرطان شود نشان می دهد که ژن PIWIl2 در بروز سرطان سینه موثر است از این رو می توان راههای جدیدی برای کنترل این بیماری ارائه داد.
نظر شما