در گذشت عالم رباني ، ميرزاي ناييني :
محمد حسين در سال 1240 شمسي در شهر نايين در خانداني فاضل و محيطي روحاني قدم به عرصه گيتي نهاد . وي پس از طي تحصيلات ابتدايي در هفده سالگي به شهر اصفهان رفت و درحوزه علميه اين شهر به تحصيل علوم ديني پرداخت . جهانگير خان قشقايي از جمله استادان وي در اين حوزه بود . وي در سال 1303 ه ق آن حوزه را ترك گفت و راهي نجف اشرف شد . او در اين حوزه پس از گذراندن مدارج مختلف علمي ، در كنار تدريس ، از محضر علمي آخوند خراساني نيز بهره هاي فراوان برد . ميرزاي ناييني با مقام والاي علمي ، سياسي و معنوي خويش شاگردان بسياري را به عالم اسلام عرضه كرد كه از ميان آنها مي توان به سيد محمد حجت كوه كمري ، سيد محمد ميلاني ، سيد ابوالقاسم خويي ، سيد محمد حسين طباطبايي ، و ميرزا هاشم آملي اشاره كرد . مرحوم ناييني در دوره مشروطيت همچون آخوند خراساني نقش مهمي در به پيروزي رساندن اين نهضت ايفا كرد . او با نگارش كتاب" تنبيه الامه" در سال 1327 ه ق به زبان فارسي ، حاكميت اسلام را با دليل و برهان قاطع اثبات كرد و پرده از چهره حكومت هاي استبدادي برداشت . وي پس از شروع جنگ جهاني اول كه بخش وسيعي از خاك كشور عراق هم دست نيروهاي انگليسي افتاد ، نقش خويش را بطور كامل ايفا كرد و همگام با علما عليه قواي خارجي دست به قيام زد . او از خود تاليفات بسياري نيز بجاي گذاشته است كه از ميان آنها مي توان به تعليقه بر عروه الوثقي ، التعبدي و التوصلي ، وسيله النجاه ، لاضرر و...اشاره كرد . ميرزاي ناييني در چنين روزي در سال 1355 ه ق به نداي حق لبيك گفت . پيكر مطهر او در كنار مولايش در نجف اشرف به خاك سپرده شد .
مرگ رضاخان در ژو هانسبورگ :
در روز بيست و پنجم شهريور 1320 نيروهاي انگليسي وشوروي به سوي تهران حركت كردند و رضاخان را مجبور به استعفا كردند. پس از اين واقعه، رضا خان توسط دولت انگليس به منطقه اي در جزيره موريس (آفريقاي جنوبي) تبعيد شد . وي در اين جزيره پس از ابتلا به بييماري سخت ، به دليل حرارت و رطوبت بالا ، خواستار ترك آن محل شد . پس از آن ابتدا وي را به بندر دوربان و سپس ژوهانسبورگ منتقل ساختند . وي در چنين روزي در سال 1323 هجري شمسي در اين شهر در اثر سكته مرد . در آن زمان به دليل جو شديد ضد رضا خاني در ايران ، جسد وي رابه مصر منتقل كردند و شش سال بعد يعني در سال 1329 جسد او به تهران منتقل شد . رضاخان كه در قاموس سياست ايران زمين به يك ديكتاتور مستبد مشهور است در ط.ول سالهاي حكومت خود ضمن مبارزه با اصول اسلامي ، نفي مشاركت مدني ، ايجاد اختناق ، عدم ايجاد نظام حزبي ، تكوين وانباشت سرمايه در ميان طبقات بالاي جامعه ، اتكا به طبقات نظامي ، ايجاد ديوانسالاري گسترده و بهره گيري از ناسيوناليسم تدافعي نفرت بيش از پيش توده هاي مردم را باعث شد .
تولد جرج كالين :
اين نويسنده و نقاش آمريكايي در چنين روزي در سال 1796 به دنيا آمد . مناظر آمريكايي - هلندي از جمله آثار معرف اويند .
تولد آگوست بير نائرت :
آگوست بير نائرت بلژيكي در چنين روزي در سال 1829 به دنيا آمد . وي در سال 1909 جايزه صلح نوبل را از آن خود كرد .
تولد جرج برنارد شاو :
اين نمايشنامه نويس ايرلندي در چنين روزي در سال 1856در دوبلين به دنيا آمد . "پيگماليون " اثر معروف اوست . وي در سال 1925 جايزه نوبل ادبي را از آن خود كرد .
تولد سرج كوسويتسكي :
اين آهنگساز روسي در چنين روزي در سال 1874 به دنيا آمد . "سمفوني بوستون "از كار هايي است كه وي سرپرستي گروه را به عهده داشت .
تولد كارل گوستاو يونگ :
اين استاد سويسي در چنين روزي در سال 1875 به دنيا آمد . وي پايه گذار روانشناسي تحليلي است .
تولد ارنست شلينگ :
ارنست شلينگ آهنگساز و سرپرست گروه در چنين روزي در سال 1875 در نيوجرسي آمريكا ديده به جهان گشود . "مجلس پيروزي "عنوان اثر برجسته اوست .
تولد پيرل اس باك :
اس باك ، رمان نويس آمريكايي در چنين روزي در سال 1892 ديده به جهان گشود ." زمين خوب " عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .
تولد آلدوس هاكسلي :
اين نويسنده انگليسي در چنين روزي در سال 1894 به دنيا آمد . "جهان بي باك جديد" عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .
تولد سالوادور آلنده :
سالوادور آلنده آخرين ريس جمهور انتخابي شيلي در چنين روزي به دنيا آمد . وي در سال هاي 1970 تا 1973 سمت رياست جمهوري شيلي را به عهده داشت . آگوستينو پينوشه، از نظاميان وابسته به امپرياليسم آمريكا در ارتش شيلي ، باهمكاري سازمان جهنمي سيا وتوطئه شركت هاي چند مليتي ، دست به كودتايي نظامي خونين زد .در كودتا كاخ رياست جمهور آلنده بمباران شد اما آلنده تا آخرين لحظه حيات دركاخ محاصره شده مقاومت كرد وسرانجام كشته شد . در د وران سياه نظاميان كودتاگر درشيلي ،هزاران تن از مردم كشته ، نا پديد و زنداني شدند وآمريكا نيز همواره از كودتاچيان حمايت كرد.
تولد استلي كوبريك :
آين كارگردان آمريكايي در چنين روزي در سال 1928 ديده به جهان گشود . "اوديسه فضايي 2001 "، "دكتر استرانج لاو" و "لوليتا" از عناوين مهمترين فيلمهاي اويند.
در گذشت ماركس دورمي :
اين سوسياليست معرف فرانسوي در چنين روزي در سال 1941 با انفجار يك بمب ساعتي به قتل رسيد .
ملي شدن كانال سوئز :
جمال عبد الناصر پس از روي كار آمدن ، دست به انجام يك سلسله اقدامات اصلاحي در مصر زد كه از ميان آنها مي توان به ملي كردن كانال سوئز در جهت نهادينه كردن فلسفه ملي گرايي اش درچنين روزي ياد كرد . با ملي كردن كانال سوئز وهمچنين ايجاد اتحاد عربي عليه رزيم صهيونيستي بزودي تحت فشار هاي شديد خارجي از مرتجعين عرب و رژيم صهيونيستي، انگلستان و فرانسه قرار گرفت وسبب شد تا دراقدامي تجاوزكارانه ، فرانسه و انگليس و رژيم اشغالگر قدس به مصر حمله نظامي كنند.
روز ملي ليبريا :
ليبريا كشوري است نيمه جلگه اي در غرب آفريقا كه بين سير الئون ، ساحل عاج و ساحل شمالي خليج گينه در منطقه استوايي قرار گرفته است . نژاد مردم آن سياه و زبان رايج آنان انگليسي و محلي است . اكثر مردم اين كشور پيرو اديان مسيحيت و اسلام اند . حكومت اين كشور جمهوري است . ليبريا درچنين روزي در سال 1847 مستقل شد . اين كشور در دوم نوامبر سال 1945 به عضويت سازمان ملل متحد در آمد . مورويا پايتخت اين كشور است .
روز ملي مالديو :
مجمع الجزاير مالديو در جنوب غربي هند مركب از دو هزار جزيره است كه فقط دويست و بيست جزيره آن مسكوني است و بقيه غير مسكوني اند . نژاد مردم اين كشور سياه و سفيد است و به زبان ماله اي ، عربي و انگليسي تكلم مي كنند . عموم اهالي اين كشور مسلمان اند . نوع حكومت اين كشور جمهوري است و در سال 1965 در چنين روزي از انگلستان مستقل شد . اين كشور در بيست و يكم دسامبر همان سال به عضويت سازمان ملل متحد در آمد .
خبر گزاري مهر: امروز شنبه چهارم مرداد ماه سال 1382 هجري شمسي ،مقارن است با بيست وششم جمادي الاول سال 1424 هجري قمري و برابر است با بيست و ششم جولاي سال 2003 ميلادي.
کد خبر 12992
نظر شما