به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، غلامحسین اسماعیلی شامگاه پنج شنبه در شورای قضایی استان زنجان با تاکید بر اینکه قوه قضائیه در تلاش برای کاهش آمار زندانهاست، افزود: در صورتی که قضات بتوانند از ورود افراد متملک با جرائم غیر عمد و مالی به زندانها جلوگیری کنند، آنگاه زندانها به وضعیت مطلوب و مناسب خود خواهد رسید.
وی با بیان اینکه سیاست قوه قضائیه این نیست که هر فردی را به هر علت و جرمی به زندان محکوم کند ادامه داد: قضات باید سعی کنند با اعمال خوب و صحیح قانون زندانها را به مکانی برای افراد خاص و ویژه با جرمهای سنگین تبدیل کنند و از ورود افراد متملک با جرمهایی قابل بخش و غیر عمد و مالی به زندان ها جلوگیری کنند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی کشور با تاکید بر اینکه نباید مجازات زندان برای هر جرمی در نظر گرفته شود افزود: مجازات حبس را باید به گونه ای اجرا کرد که برای خود مجرم بازدارنده و برای سایرین درس عبرت باشد و در این صورت تعداد زندانیان کاهش یافته و آمار جرم نیز کاهش پیدا می کند.
اسماعیلی برخورد قاطعانه با اراذل و اوباش را از سیاست های مورد تاکید قوه قضائیه عنوان کرد و افزود: مراجع قضایی باید پیگیری مجدانه ای در برخورد با اراذل و اوباش که موجب از بین رفتن امنیت و آرامش در جامعه می شوند داشته و با قاطعیت با عاملان آن برخورد کنند.
وی رهنمود ها و تاکیدات رئیس قوه قضاییه در برخورد قاطع و با صلابت با اشرار و اراذل را به عنوان یک اصل مهم در برنامه ریزیهای این قوه در کشور عنوان کرد و افزود: حکومت بدون داشتن قوه قهریه نمی تواند حکومت داری کند و هر حکومتی برای برقراری امنیت در جامعه نیاز به زندان دارد اما از آن باید برای حبس کسانی که آزادی آنان موجب به خطر افتادن امنیت در جامعه می شود استفاده کنند.
اسماعیلی با بیان اینکه افرادی که اتهامات سنگینی متوجه آنها نیست بازداشتشان ضرورتی ندارد افزود: تاکید ریاست قوه قضائیه بر این است که در برخورد با اشرار و اراذل و تمامی کسانی که موجب از بین رفتن آرامش و امنیت مردم در جامعه میشوند، قاطع و با صلابت عمل شود و در رابطه با افرادی که جرم سنگینی انجام ندادهاند، تا حد امکان از احکام بازداشت و زندان خودداری شود.
وی با تاکید بر اینکه باید از مجازات حبس برای کسانی که آزادی آنان موجب بهخطر افتادن امنیت در جامعه میشود استفاده کنیم افزود: قضات باید تلاش کنند، با اعمال صحیح قانون زندانها را به مکانی برای افراد خاص، با جرمهای سنگین تبدیل کنند و از ورود افراد با جرمهایی قابل بخشش و غیرعمد به زندانها جلوگیری شود.
وی افزود: در طول مدت زندانبانی، اهداف اسلامی و تربیتی و بازسازی شخصیت مجرم و راههای بازگرداندن وی به جامعه باید با جدیت مورد اهتمام مدیران زندانها و متولیان امر قرار گیرد تا مجرمین بتوانند پس از خروج از زندان، زندگی سالمی را ادامه دهند.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه وضعیت زندانهای ایران را بسیار مناسبت تر از زندان سایر کشورهای جهان است افزود: زندانیان ایرانی به صورت اختیاری و با گرفتن دستمزد به کاری در زندان مشغول می شوند و این درحالی است که زندانیان سایر کشورها با اجبار و بدون دست مزد در زندانها کار می کنند.
نظر شما