به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، محسن نصری در جمع اعضای کمیته بانوان استانداری اصفهان اظهار داشت: از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی ایران تحریمهای اقتصادی، معضل اقتصادی را برای ما ایجاد کرده بود که این تحریمها تا امروز ادامه داشته است و تا فردا نیز خواهد بود.
وی ادامه داد: هر دولتی که در امریکا از دموکرات تا جمهوریخواه بر سر کار آید این تحریمها همچنان به قوت خود باقی خواهد بود و هنر ملت ایران تبدیل این تهدیدها به فرصت بوده است.
استاد دانشگاه اصفهان و کارشناس مسائل سیاسی افزود: اقتصاد در سه حوزه تولید، مصرف و توزیع تعریف شده است که در مرحله نخست که تولید است باید یک اقدام جهادی در کشور انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی کشور در سال گذشته تقریباً یک و نیم درصد بوده است، گفت: بر اساس سیاستهای برنامه پنجم توسعه و فرمایشات مقام معظم رهبری، این رشد هشت درصدی تعریف شده است.
نصری افزود: در سال جاری که نخستین سال از آغاز برنامه پنجم توسعه در کشور است باید به سمت رشد اقتصادی هشت درصدی حرکت کنیم که اگر این هدف با روحیه جهادی اجرایی نشود نه تنها افزایش نخواهد یافت بلکه در حد همین یک و نیم درصد نیز باقی میماند.
وی با بیان اینکه صندوق بینالمللی پول اعلام کرده است اگر رشد اقتصادی ایران به همین میزان ادامه داشته باشد، در سال 2011 رشد اقتصادی ایران به صفر میرسد.
استاد دانشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه باید کیفیت و کمیت تولیدات به سمت مطلوب شدن پیش رود، گفت: در صورتی که وابسته به واردات باشیم اثر تحریمها بیشتر خواهد بود.
وی اظهار داشت: بهرهوری محور جهاد اقتصادی کشور است که بر همین اساس دو و نیم درصد از نرخ رشد اقتصادی کشور در برنامه پنج توسعه باید از محل افزایش بهرهوری حاصل شود.
نصری با بیان اینکه پنج و نیم درصد از رشد اقتصادی کشور در برنامه پنجم توسعه از طریق سرمایهگذاری به دست خواهد آمد، ادامه داد: در حال حاضر بهرهوری در کشور ما نیم درصد اعلام شده است.
وی بیان داشت: بانوان کشور میتوانند با ایجاد روحیه تولید در جهان اقتصادی سهمیم باشند که یکی از راههای آن تشکیل تعاونیها و اتحادیههایی است که کارآفرینی را ترویج کند.
این استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی افزود: سالانه 100 تن طلا به کشور وارد میشود که عمده مصرف آن نیز در بخش زینتی برآورد شده است.
وی با اشاره به اینکه بانوان ایرانی میتوانند از طلاهای خود برای سرمایهگذاری و استفاده از آن در بورس، بهرهبرداری کنند، گفت: امروز جهاد اقتصادی مقابله با دشمن اسلام است که این امر نیز با سوق دادن سرمایهها به افزایش تولید کشور، محقق میشود.
نصری اظهار داشت: در حوزه صادرات نیز باید با افزایش کمیت و کیفیت تولیدات داخلی به سمت رقابت با بازاری در دنیا پیش رویم که برای فروش محصولات خود تسهیلات فراوانی فراهم میکند.
وی با تاکید بر اینکه محور جهاد اقتصادی در مرحله توزیع برقراری عدالت اقتصادی است، تصریح کرد: یکی از فلسفههای مهم اجرای قانون هدفمندی برقراری عدالت در تمامی نقاط کشور از جمله در دورترین روستاها بوده است.
این استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی افزود: در صورتی رشد اقتصادی هشت درصد در کشور محقق شود اما توزیع ثروت در کشور عادلانه نباشد آنچه که اتفاق میافتد همان فروپاشی تمدن غرب و شرق خواهد بود.
وی ادامه داد: کم کردن تبلیغات و نصب بنرهای تبلیغاتی ادارهها و دستگاههای دولتی باید یکی از برنامههای اصلی دستگاهها در سال جهاد اقتصادی باشد.
نصری تصریح کرد: میانگین مصرف حاملهای انرژی در ایران با جمعیت 75 میلیونی برابر با مصرف انرژی در کشوری مانند چین با جمعیت یک میلیارد و 400 میلیون نفری است.
وی با اشاره به اینکه ایران تنها یک درصد از جمعیت دنیا را تشکیل میدهد اما مصرفکننده 9 درصد از انرژی جهان است، گفت: اجرای قانون هدفمندی یارانهها در ماههای اخیر کمک بزرگی به کاهش مصرف انرژی در کشور کرده به گونهای که مصرف انرژی طی این چهار ماه 20درصد و مصرف گندم و آرد 30 درصد کاهش یافته است.
این استاد دانشگاه اصفهان بیان داشت: بودجه عمرانی کشور به منظور افزایش ظرفیتهای اشتغال باید سیر صعودی داشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه بانوان در ایجاد فرهنگسازی در زمینه مصرف در خانواده، اظهار داشت: اگر به دنبال ساماندهی مسئله حجاب در بین بانوان هستیم باید این اقدام با همکاری آموزش و پرورش از مهدهای کودک آغاز شود و رفتارهای صحیح اقتصادی و فرهنگی به آنها تعلیم داده شود.
نظر شما