به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، غلامعلی حداد عادل ظهر جمعه در آیین کلنگزنی مجموعه فرهنگی اصفهان و شیخبهایی با تاکید بر اینکه اصفهان یکی از معدود شهرهایی است که جنبههای فرهنگی در آن به تمامی وجود دارد، افزود: فرهنگ و تمدن اصفهان ریشه در دوران گذشته دارد چرا که شیخبهایی و علمای فرهنگی اصفهان در دوران صفویه و پیش از آن، سنگ بنای این شهر را از فرهنگ و تمدن استوار کردند.
وی با تاکید بر اینکه اصفهان در سالهای اخیر روند رو به رشد طلایی خود را آغاز کرده است، اظهار داشت: نباید از یاد برد که اصفهان در دوران گذشته یک تمدن عظیم و منحصر به فرد بوده است و بر همین اساس باید در شرایط کنونی نیز این فرهنگ و تمدن احیا شده و بیش از پیش به آن اهمیت داده شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم اجرای سندهای چشمانداز فرهنگی در اصفهان، تصریح کرد: از آنجایی که اصفهان در شرایط کنونی دوران طلایی تمدن خود را احیا کرده و به دنبال ارتقای بیش از پیش آن است، باید شرایطی اتخاذ شود تا در آینده نیز اصفهان همانند گذشته خود به عنوان یک تمدن فرهنگی بینظیر شناخته شود.
وی نامگذاری روز ولادت شیخبهایی به نام روز اصفهان را یک اقدام بینظیر برای احیای تمدن و فرهنگ غنی این شهر دانست و اضافه کرد: نباید از یاد برد که تمام وجوه شخصیتی شیخبهایی در اصفهان متجلی است و همین مباحث اصفهان را تبدیل به یک شهر بینظیر و تاثیرگذار کرده است.
حدادعادل همچنین با اشاره به ابعاد شخصیتی شیخبهایی در دوران صفویه، بیان داشت: شیخبهایی خود به تنهایی مرد سیاست، دیانت، فقاهت و عالم به علوم هنر، معماری و مهندسی بود و با اقدامات کمنظیر وی، اصفهان در تمدن خود به عنوان یک شهر غنی در فقه، سیاست، دین، معماری، هنر و مهندسی شناخته شد.
وی با تقدیر از احداث مجموعههای فرهنگی در شهر اصفهان، ادامه داد: خوشبختانه طی سالهای اخیر فعالیتهای مطلوبی در حوزههای فرهنگی و هنری در شهر اصفهان انجام گرفته که خود جای تقدیر و تشکر دارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: طی سالهای اخیر اصفهان پیشرفتهای مطلوب و قابل توجهی را به دست آورده است به طوری که هر مسافری که سالی را به اصفهان سفر کند و در سالهای بعد مجدداً سفری به این شهر داشته باشد، مجذوب تفاوتها و پیشرفتهای حاصل آمده در این شهر میشود.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به لزوم عملکرد مدیران شهری برای توسعه شهر متناسب با نیازهای فرهنگی شهروندان اشاره کرد و گفت: شهرداریها فقط در صورتی میتوانند موفق عمل کنند که شهروندان با فرهنگ در شهر ساکن باشند که این اتفاق در مورد اصفهان به خوبی قابل مشاهده است.
حدادعادل با بیان اینکه مسائل فرهنگی در کشور متولی جداگانهای دارد، افزود: با وجود اینکه فرهنگ و هنر در کشور ما متولی مشخصی دارد اما دستگاههای دیگر نباید خود را از این مسائل جدا بدانند و لازم است که بخشی از بودجه خود را به مسائل فرهنگی و هنری اختصاص دهند.
وی با اشاره به نقش شهرداریها در توسعه فعالیتهای فرهنگی در کشور، اظهار داشت: ورود شهرداریها در انجام فعالیتهای فرهنگی ضروری است به طوری که فعالیتهای فرهنگی عنصر جداییناپذیر شهرداریها و ساکنین شهر محسوب میشود.
نظر شما