به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، در این مسابقات که فروردین امسال بین هزار و 280 تیم از 18 کشور جهان برگزار شد، علی فتحی پور آذر توانست مقام دوم جهانی در بخش نمایش آزاد دانشجویی و اختراعات را کسب و تندیس نقره ای این مسابقات را دریافت کند.
در این مسابقات که ثبت نام آن از دی ماه 89 آغاز شده بود، 61 تیم از دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی ایران ثبت نام کرده بودند که پس از بررسی فیلم ربات ها و قابلیت های فنی آنها، 9 تیم از کشورمان انتخاب و موفق یه راهیابی به این مسابقات شدند.
ربات جستجوگر شش پا، مبتنی بر الگوریتم رفتار مورچه با قابلیت بالا رفتن از سطوح شیب دار و موانع اختراع این کارشناس نرم افزار کامپیوتر محسوب می شود که طی آن مراحل مختلف طراحی، آنالیز، ساخت و آزمون ربات شش پا مورد بررسی قرار گرفته است.
ربات های شش پا گونه ای از ربات ها هستند که با بهره گیری از پا، حرکت حشرات و حیوانات را تقلید می کنند.
این ربات ها قابلیت عبور از مناطق ناهموار را دارند، بطوری که این عمل برای ربات های چرخ دار و شنی دار ممکن نیست.
این ربات ها در زمینه هایی چون ماموریت های شناسایی در زمین های ناهموار، کشف مین، عملیات جاسوسی و کاوش در منطقه زلزله به کار برده می شود.
فتحی پور آذر پیش از این موفق به کسب سه مقام کشوری مسابقات ملی رباتیک در سال 89، طراحی و ساخت سیستم الکترواپتیک پسیو که برای اولین بار در دنیا ساخته می شد و همچنین پژوهشگر برگزیده از سوی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز شده است.
مسابقات ربوکاپ در چهار کشور آمریکا، ژاپن، آلمان و ایران برگزار شده و از جایگاه علمی بسیار بالایی برخوردار می باشد، بطوری که از آن به جام جهانی رباتیک یاد می کنند.
نظر شما