۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۵:۰۷

در شهرستان بناب/

عملیات اجرایی استقرار دومین سامانه پرتودهی صنعتی کشور آغاز شد

عملیات اجرایی استقرار دومین سامانه پرتودهی صنعتی کشور آغاز شد

تبریز - خبرگزاری مهر: عملیات اجرایی استقرار دومین سامانه پرتودهی صنعتی کشور در بناب آغاز شد.

به گزارش خبرنگار مهر در بناب، معاون سازمان انرژی اتمی و رئیس پژوهشکده علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی در مراسم آغاز به کار این سامانه پرتودهی از تصویب اجرای سه طرح ملی تولید رادیو پرتوهای مورد نیاز کشور، انجام طراحی و ساخت نیروگاه آزمایشی گداخت هسته ای و طراحی و ساخت دو سامانه پرتودهی قابل تعمیم به پنج سامانه برای استانهای مهمی که تولیدات کشاورزی و تجهیزات بهداشتی دارند خبر داد.

محمد قنادی افزود: تأثیر اقتصادی و پیشبرد علم مهمترین نتایج احداث این سامانه در منطقه است.

وی اظهار داشت: فناوری هسته ای را نباید یک سلاح هسته ای تلقی کرد چون انرژی هسته ای آنچنان جایگاهی در مسائل پزشکی، کشاورزی و صنعت دارد که بدون آن زندگی بسیار سخت و دشوار خواهد بود.

قنادی با بیان اینکه هم اکنون 25 درصد برق دنیا توسط 438 نیروگاه هسته ای تأمین می شود گفت: کشورهایی دارای نیروگاه هسته ای هستند که از نظر صنایع در حد بالایی هستند.

رئیس پژوهشکده علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی مسائل پزشکی را بدون استفاده از فناوری هسته ای بی معنا دانست و خاطرنشان کرد: امروز شناسایی و درمان اکثر بیماریهای خطرناک مانند سرطان، بیماریهای قلبی و پوکی استخوان با استفاده از رادیو داروها امکانپذیراست.

قنادی درخصوص تأثیر فناوری هسته ای در بخش کشاورزی افزود: بالابردن کمیت و کیفیت مواد غذایی و طولانی شدن مدت نگهداری از مهمترین اهداف استفاده از انرژی هسته ای بوده و بنا بر آمار مسئولان وزارت بازرگانی حدود 25 درصد از محصولات تولیدی کشاورزی در اثر عدم امکان نگهداری از بین رفته و میلیاردها تومان خسارت به کشور وارد می کند در حالی که چندین سامانه پرتودهی در جهان عمر ماندگاری میوه ها و خشکبار را افزایش می دهند.

وی تصریح کرد: تولید داروهای رادیو اکتیو در کشور از مهمترین دستاوردهای دستیابی ایران به انرژی هسته ای است که نیاز کشور به واردات این داروها را از خارج منتفی کرده است و مانع خروج بسیار زیادی ارز از کشور می شود.

همچنین رئیس پژوهشکده مواد بناب نیز در مراسم آغاز به کار این سامانه گفت: از مزایای منحصر به فرد این طرح می توان به پرتودهی، بسته بندی نهایی محصول، عدم تأثیر دما، فشار و رطوبت به عملکرد آن اشاره کرد.

احمد نوزاد افزود: همچنین عدم ایجاد آثار سوء بر مصرف کنندگان، تأثیر فوری و قابلیت استفاده فوری از محصول و همچنین عدم استفاده از افزودنی های شیمیایی از دیگر مزایای این طرح است.

براساس اعلام مسئولان سازمان انرژی اتمی، قرار است دومین سامانه پرتودهی صنعتی کشور ظرف 24 ماه تکمیل و مورد بهره برداری قرارگیرد. 

کد خبر 1301048

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha