۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۱:۱۰

رحیمی:

درآمدهای ترانزیتی را به درآمدهای نفتی می رسانیم

درآمدهای ترانزیتی را به درآمدهای نفتی می رسانیم

بندرعباس - خبرگزاری مهر: معاون اول رئیس جمهور گفت: با توسعه راه های مواصلاتی کشور در بخشهای ریلی و احداث آزادراهها و بزرگراه های جدید در کشور درآمدهای ترانزیتی را به درآمدهای نفتی می رسانیم.

به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، محمدرضا رحیمی شنبه شب در حاشیه بازدید از بزرگراه بندرعباس - سیرجان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 145 روز از آغاز طرح هدفمندکردن یارانه ها می گذرد، بیان داشت: مجلس، دولت و مردم از اجرای طح هدفمند کردن یارانه ها راضی و خشنود هستند.

رحیمی اظهارداشت: سالهای گذشته گندم با قیمت کیلویی 330 تومان از کشاورزان خریداری می شد اما امروز با قیمت هر کیلویی 360 تومان خریداری می شود که کشاورزان از این قیمت اظهار رضایت و خرسندی کرده اند.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه رئیس جمهور با حذف یارانه های آرد توانسته به عمده فساد در بازار گندم و آرد پایان دهد، خاطرنشان کرد: با حذف یارانه ها 28 درصد از آرد و نان در کشور صرفه جویی شده که این رقم معادل سه میلیون تن گندم است.

به گفته رحیمی، سال گذشته بودجه عمرانی دولت 22 هزار میلیارد تومان بود که در سال جاری از مجلس شورای اسلامی تقاضا کرده ایم که این رقم با توجه به واقعی شدن قیمتها 47 هزار میلیارد تومان اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه سالانه 13 هزار میلیارد دلار از محل جابه جایی کالای تجاری در دنیا کسب می شود، عنوان کرد: سهم قاره آسیا از جابه جایی کالاهای تجاری یک سوم است که معادل چهار هزار و 100 میلیارد دلار است که 10 درصد از این رقم مربوط به ترانزیت کالااست.

سهم نیم درصدی ایران در ترانزیت کالا

معاون اول رئیس جمهور سهم ایران را در ترانزیت کالا تنها نیم درصد عنوان و خاطرنشان کرد: ایران با دارا بودن ظرفیتهایی همچون خلیج فارس، دریای خزر، همسایگی با کشورهای ترکیه، افغانستان و پاکستان و قرار گرفتن در راه ترانزیت کالا از آسیا به اروپا و شمال آفریقا متاسفانه هنوز نتوانسته ایم درآمد مناسبی از ترانزیت کالا بدست بیاوریم.

وی با تاکید بر اینکه 111 کشور کالاهایی خود را از ایران ترانزیت می کنند و ایران پلی در میان اکثر کشورهای دنیا محسوب می شود، افزود: سهم ایران از ترانزیت کالا در سال 88 حدود هفت میلیون تن بوده که این رقم در سال گذشته با توجه به توسعه زیرساختهای حمل و نقلی در کشور به 9.5 میلیون تن با در آمد سه میلیارد دلار رسیده که در مقابل حجم جابه جایی کالا در حوزه ترانزیت در دنیا رقم ناچیزی است.

درآمدهای ترانزیتی را به درآمدهای نفتی می رسانیم

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه خلیج فارس موقعیت ایران را در دنیا اثبات کرده است، گفت: می توانیم با توسعه راه های مواصلاتی کشور در بخشهای ریلی و احداث آزادراهها و بزرگراه های جدید در کشور سهم ایران را در جذب درآمدهای ترانزیتی آسیا افزایش دهیم و درآمدهای حاصل از ترانزیت را به درآمدهای نفتی برسانیم.

20 هزار میلیارد تومان اعتبار نیازمند احداث راه های مواصلاتی

رحیمی با تاکید بر حذف موانع موجود بر سر راه توسعه راه ها، خاطرنشان کرد: برای ایجاد خطوط جدید راه آهن و اتصال آنها و راهسازی نیازمند 20 هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم که بخشی از آن توسط دولت عدالت محور و بخشی هم باید از طریق جذب سرمایه گذاران تامین شود.  

وی با اشاره به اینکه 40 میلیون تن گندم در کشورهای CIS دپو شده، خاطرنشان کرد: بندرشهید رجایی به بندر امیر در مازندان متصل شده و می توانیم با ایجاد سیلوهای نگهداری گندم و از طریق ترانزیت و راه آهن درآمد خوبی را جذب و فرصتهای سرمایه گذاری پایداری را فراهم کنیم.

معاون رئیس جمهور اظهارداشت: یک مسلمان کنیایی متعهد شده سیلوهای نگهداری گندم را در خوزستان احداث کند که از جابه جایی گندمها از کشورهای CIS به خوزستان و به سایر کشورهای دنیا از طریق خلیج فارس 12 هزار میلیارد تومان درآمد جذب خواهد شد.

رحیمی افزود: درآمدهای حاصل از ترانزیت کالا از کشور می تواند مشکلات اعتباری توسعه راههای مواصلاتی کشور را حل کند.

وی گفت: 14 درصد از 10 میلیون تن کالا از طریق راه آهن جابه جا می شود که رقم کم نشان دهنده مشکلات ریلی در کشور است که باید از طریق ساخت خطوط ریلی جدید در کشور شاهد افزایش ترانزیت ریلی کالا باشیم.

معاون رئیس جمهور بیان داشت: از طریق فاینانس با کشورهای علاقه مند به سرمایه گذاری در ساخت خطوط ریلی در کشور سعی خواهیم کرد ترانزیت کالا را افزایش دهیم.

کد خبر 1301535

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha