عبدالرضا مهاجری در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان اظهار داشت: مراتع جزو منابع تجدید شونده هر کشور به شمار میرود و از ارزشهای آن میتوان بستری برای زیست و زندگی پایدار آماده کرد.
رئیس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان تصریح کرد: مراتع، منبعی پایه برای بخشهای اقتصادی، ذخیرهگاه ژنتیکی، تولید علوفه، تولید گیاهان دارویی و خوراکی، پناهگاه و زیستگاه حیات وحش، پرورش زنبور عسل و تأمین و تنظیم چرخه آب هستند.
وی با اشاره به اینکه مراتع استان اصفهان از چرای مفرط و چرای زود هنگام بیشترین آسیب را میبینند، بیان داشت: برای جلوگیری از تخریب و مدیریت صحیح طرحی را از سال 1364 تاکنون با همکاری سایر ادارات ذیربط به مورد اجرا در آوردهایم که هدف آن تنظیم زمان ورود دام به مراتع ییلاقی است.
مهاجری اضافه کرد: ایجاد نظم و انضباط در بهرهبرداری از مراتع، دادن فرصت به گیاهان برای رشد، بذردهی و بذرریزی، مراقبت از مراتع عشایری در مدت زمان عدم حضور آنها، جلوگیری از لگدکوب شدن خاک خیس، سفت شدن وابسته شدن منافذ خاک در اثر تردد دام و ممانعت از شکسته شدن جوانههای گیاهی از جمله اهداف طرح کنترل ورود دام به مراتع است.
وی خاطرنشان کرد: این طرح در سطح یک میلیون و 750 هزار هکتار در شهرستانهای سمیرم، شهرضا، دهاقان، لنجان، مبارکه، فریدونشهر، فریدن، چادگان، خوانسار، گلپایگان، نجف آباد، تیران وکرون، کاشان، نطنز، اردستان و شاهین شهر به اجرا در میآید.
رئیس مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان ادامه داد: طرح تنظیم زمان ورود دام به مراتع، از اواخر اسفند ماه هر سال تا اول خرداد ماه سال بعد با استقرار 17 پاسگاه ثابت و 35 پاسگاه سیار در مبادی ورودی استان و با استفاده از 200 نفر نیروی ادارات منابع طبیعی، شرکتهای بخش خصوصی و نیروی انتظامی اجرا میشود.
وی تاکید کرد: در اثر اجرای این طرح، حداقل 20 درصد به تولید علوفه مراتع ییلاقی اضافه میشود که ارزش ریالی این تولید بیش از 17 میلیارد تومان است و درآمد آن متوجه بهرهبرداران میشود.
نظر شما