حجت الاسلام سیدجواد موسوی هوایی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با تأکید بر تبیین معارف فاطمی گفت: نگاه معرفتی به زندگی حضرت زهرا(س) و گفتهها و رفتارهای ایشان و نگاه معرفتی به آنچه که ائمه اطهار(ع) در مورد ایشان فرمودند، باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: رویکرد معرفت گرایانه به مکتب فاطمی یکی از رویکردهایی است که کمتر به آن توجه می شود به ویژه در مسائل مختلفی که در زندگی اجتماعی، فردی، خانوادگی و حتی بین المللی ما مطرح است می توانیم از این مکتب بهره بگیریم.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات اسلامی تأکید کرد: باید با سؤال به سراغ مکتب حضرت فاطمه(س) برویم نه اینکه یک جوابی را تهیه کرده و بعد برویم براساس سلایق و برداشتهای خود شواهدی را از سخنان ایشان پیدا کنیم.
وی بر نگاه تخصصی بر معارف فاطمی تأکید کرد و افزود: باید به صورت همه جانبه سراغ معارف حضرت زهرا(س) رفت و بعد برای فهم آن باید به متخصصان دین مراجعه کرد این جور نباشد که هر کس یک برداشتی از زندگی و سیره حضرت زهرا(س) داشته باشد و بعد بخواهد آن را در جامعه تسری داده و بعد معترض شود که چرا کسی به برداشت او توجه نمی کند.
حجت الاسلام موسوی هوایی یادآور شد: برداشت باید تخصصی بر مبنای معارف دینی باشد و چون ما مجتهد نیستیم باید از منابع دست دوم بهره بگیریم مثل تفاسیر صحیحی که علما از معارف حضرت فاطمه و دیگر ائمه به ما ارائه کردند.
وی تأکید کرد: یکی از اصولی ترین مسائلی که حضرت زهرا(س) بر آن تأکید داشتند دفاع از حریم ولایت بود که سرانجام منجر به شهادت ایشان شد. دفاع از حریم ولایت مسئله ای مطلق در دین اسلام است و ولایت محدود به ولایت ائمه اطهار نمی شود همانطور که خداوند ولایت را محدود به خویش نکرد و آن را به پیامبر و ائمه اطهار و حتی ولایت کسانی که پیامبر و ائمه معرفی می کردند هم تسری داد چه به عنوان شخصیت حقوقی و چه به عنوان شخصیت حقیقی مثل جایگاه ابن مسعود و ابن عباس و مالک اشتر که از سوی پیامبر(ص) و یا امام علی(ع) مأمور می شدند.
وی تبیین ولایت را کاری تخصصی خواند و گفت: حضرت زهرا(س) جان عزیز خویش را فدای اصل ولایت کردند؛ برخی فکر می کنند ایشان تنها برای ولایت امام علی(ع) اقدام کردند که این بخشی از کار عظیم ایشان بود و آن دفاع از اصل ولایت است.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات، اخلاق و رفتار اجتماعی حضرت زهرا (س)را مورد توجه قرار داد و گفت: این مسئله دارای دو بخش است یکی اینکه مسئولین جامعه باید چگونه با جامعه و مسئولیت خود برخورد کنند و بخش دیگر اینکه افراد چگونه باید با یکدیگر در جامعه رفتار کنند که تمام این مطالب را در سیره و سخنان حضرت فاطمه(س)به روشنی داریم.
حجت الاسلام موسوی هوایی، حفظ حریم و انسجام خانوادگی را یکی دیگر از آموزه های مکتب فاطمی خواند و گفت: رفتار همسران در خانواده، رفتار والدین با فرزندان، رفتار فرزند با پدر و مادر و... از جمله مطالبی است که در معارف حضرت زهرا(س) وجود دارد.
نظر شما