به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر بر اساس ماده واحده اين طرح كه در يكصد و نهمين جلسه علني شوراي شهر تهران با اكثريت آرا به تصويب رسيد آمده است: با عنايت به اهميت حفظ جان و سلامتي شهروندان تهراني درهنگام بروز سوانح و حوادث و لزوم كاهش صدمات جاني به آنان و به منظور ساماندهي ، بهبود و ارتقا خدمات فوريتهاي پزشكي و جذب مشاركتهاي غير دولتي در اين زمينه در شهر تهران ، شهرداري تهران موظف است نسبت به تهيه و امكان بهره برداري از مكانهاي مناسب با امكانات زيست محيطي لازم در ايستگاههاي موجود و يا جديد الاحداث متعلق به سازمان آتش نشاني و درصورت لزوم پايگاههاي بحران شهري با اولويت بندي متناسب با نيازهاي جمعيتي در مناطق مختلف شهر تهران و حريم آن حداقل 40 پايگاه تا پايان سال 84 جهت كمك به راه اندازي پايگاههاي اورژانس و ارايه خدمات فوريتهاي پزشكي به عدم شهروندان اقدام نمايند.
براساس تبصره اين طرح شهرداري تهران موظف است حداكثر ظرف مدت 2 ماه از تاريخ ابلاغ اين مصوبه نسبت به تهيه و تدوين آيين نامه اجرايي لازم با استفاده از مفاد دستور العمل پيشنهادي اقدام و جهت تصويب به شوراي شهر تهران ارايه نمايد.
رسول خادم رييس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر تهران در خصوص اين طرح توضيح داد : هم اكنون 45 پايگاه اورژانس موجود است كه به طور نسبي بايد با توجه به جهت تهران اين رقم به 102 پايگاه افزايش يابد تا نيازهاي عمومي را پوشش دهيم ولي شهر تهران به 120 پايگاه اورژانس نياز دارد.
وي گفت: بر اساس اين طرح حداقل 40 پايگاه كه هزينه چنداني ندارد تا پايان سال آينده احداث مي شود.
محمدي زاده معاون خدمات شهري شهرداري تهران نيز با بيان اينكه اورژانس اين تعداد ايستگاه با توجه به منابع مالي محدود شهرداري ظرف يك سال آينده امكان پذيرنيست، افزود: براساس اين طرح امكان بهره برداري ايستگاههاي آتش نشاني براي اورژانس فراهم مي شود و تحت هيچ شرايطي موضوع واگذاري ايستگاهها به اورژانس مطرح نيست بلكه بخشي از فضا به آنها تخصيص مي يابد.
وي گفت: اورژانس نبايد توقع تامين تجهيزات و امكانات از شهرداري داشته باشد چرا كه نيازمند منابع مالي زيادي است.
معاون خدمات شهري شهرداري تهران با اشاره به اينكه 32 ميليارد تومان براي ساخت و تجهيز ايستگاههاي آتش نشاني نياز است افزود: هم اكنون منابع مالي مورد نياز تامين نشده است.
مهندس واعظ اشتياني عضو هيات رييسه شوراي شهرتهران گفت: هيچ مشاركت جويي حاضر به سرمايه گذاري در بخش اورژانس نيست و از سوي ديگر نمي توان از ايستگاههاي آتش نشاني به دليل وجود چاه آب مركز بهداشتي احداث كنيم لذا بهتر است اين طرح منتفي شود.
اما دانشجو مخبركميسيون شهر سازي شهر تهران با اشاره به اينكه احداث ايستگاههاي در آتش نشاني فقط توقفگاهي براي آمبولانسهاست و خدمات پزشكي در اين ايستگاه ارايه نمي شود، گفت: با توجه به اينكه شهرداري هزينه هاي گسترده اي براي خدمات رساني صرف مي كند احداث چند ايستگاه هزينه چنداني را به شهرداري تحميل نمي كند و علاوه بر آن شهرداري بايد در حد توان براي تجهيز اين ايستگاهها اقدام كند.
بيادي نايب رييس شوراي شهر تهران نيز تاكيد كرد : احداث 40 ايستگاه چندان كارگسترده اي نيست كه بخواهيم محدوديت ايجاد كنيم لذا بايد محدوديتها را كم كنيم و شهرداري نهايت توان را براي اجراي اين طرح بكار گيرد.
نظر شما