۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۳:۵۶

با تصویب پیشنهاد توکلی؛

دولت ملزم به ارائه ضوابط اجرایی بودجه 90 به مجلس شد

دولت ملزم به ارائه ضوابط اجرایی بودجه 90 به مجلس شد

مجلس شورای اسلامی با پیشنهاد نماینده تهران، دولت را موظف کرد ضوابط اجرایی بودجه 90 را در قالب آیین نامه و با رعایت اصل 138 قانون اساسی به تصویب هیئت وزیران برساند و به مجلس بفرستد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بخش هزینه ای لایحه بودجه 90 در جلسه علنی روز سه شنبه، بندی را به تصویب رساندند که بر اساس آن ضوابط اجرایی بودجه 90 در قالب آیین نامه با رعایت اصل 138 قانون اساسی و به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور به تصویب هیئت وزیران می رسد.

پیش از این دولت قوانین بودجه را تحت عنوان ضوابط اجرایی ابلاغ می کرد و آیین نامه برای آن نمی نوشت اما با تذکر احمد توکلی نماینده تهران در بند مذکور قید شد که ضوابط اجرایی حتما در قالب آیین نامه به تصویب هیئت وزیران برسد.

توکلی گفت: سال گذشته دولت پس از 32 سال ضوابط اجرایی را از آنجا که به تصویب هیئت وزیران نمی رسید به مجلس نفرستاد و متاسفانه بودجه سال گذشته به این شکل اجرا شد و ما هم چیزی نگفتیم. در حالیکه طبق اصل 138 قانون اساسی باید قوانین پس از ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس برسد تا اگر بر خلاف قانون باشد به دولت بازگردانده شود اما در مورد ضوابط اجرایی چنین چیزی اتفاق نیفتاد. علت هم این بود که تصویب آیین نامه قوانین به تصویب هیئت وزیران نرسیده بود.

علی لاریجانی رئیس مجلس تذکر توکلی را وارد دانست و تاکید کرد ضوابط اجرایی باید به صورت آیین نامه تصویب شود.

نمایندگان نیز با 162 رای موافق، 5 رای مخالف و 5 رای ممتنع از 210 نماینده حاضر با این اصلاح موافقت کردند و مقرر شد ضوابط اجرایی در قالب آیین نامه با رعایت اصل 138 قانون اساسی به پیشنهاد معاونت برنامه ریزی و نظارت رئیس جمهور به تصویب هیئت وزیران برسد. 38 نماینده در این رای گیری شرکت نکردند.

عبارت "در قالب آیین نامه و با رعایت اصل 138 قانون اساسی" عبارتی بود که این بند را اصلاح کرد.

به گزارش مهر، نمایندگان مجلس در بند دیگری افزایش اعتبار طرح های تملک دارایی های سرمایه ای از محل صرفه جویی در اعتبارات هزینه ای را مجاز کردند.

نمایندگان مجلس همچنین به دولت اجازه دادند از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای مربوط به مساجد جامع ثبت شده به عنوان اماکن فرهنگی به منظور حفاظت، احیا و توسعه وضعیت میراث فرهنگی دینی ، از طریق سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به عنوان دستگاه اجرایی هزینه کند.

کد خبر 1303882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha