به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری بعدازظهر سه شنبه در مراسم رونمایی از کتاب معارف انقلاب، مروری بر دیدگاههای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون انقلاب اسلامی که در سازمان تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران بر اساس سه پایه اصلی اسلام، رهبری و حضور آگاهانه مردم در صحنه به پیروزی رسید.
وی با تشریح جایگاه رهبری به عنوان یکی از ارکان مهم پیرزی انقلاب اسلامی گفت: رهبری در پیروزی انقلاب اسلامی نقشی را داراست که ویژگیها و خصوصیات اسلام و مبانی دین را آن گونه که هست برای مردمی که تشنه معارف و انقلاب هستند بیان می کند.
عضو جامعه مدرسین افزود: چه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، چه در دوران زعامت امام خمینی(ره) و چه در دوران زعامت رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، شاهد بودیم و هستیم که این دو پیشوا و زعیم مرتب در مناسبتهای مختلف گاهی در جامعه امید ایجاد می کنند و گاهی نهیب می زنند و از متن اصیل اسلام عزیز بهره می گیرند و فضای جامعه را به بیان معارف دین و قرآن معطر می کنند.
وی اضافه کرد: کتاب صحیفه نور حضرت امام خمینی(ره) به عنوان یک سند ماندگار و میراث مکتوب برای تاریخ انقلاب و مردم امروز و نسل های بعد به جا مانده است و تلاش مجموعه دست اندرکاران برگزاری مراسم رونمایی از کتاب معارف انقلاب این است که میراث ماندگار رهبر انقلاب را به صحنه بیاورند که هم جامعه امروز ما از آن بهره بگیرد و هم نسل های آینده از آن به عنوان میراث ماندگار استفاده کند و این کار بسیار ضروری است.
مجموعه های علمی به تبیین شخصیت رهبری بپردازند
امام جمعه قم تاکید کرد: شخصیت جامع رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دارای ویژگیهایی است که هنوز برای جامعه و نسل امروز ما ناشناخته است و من معتقدم که حوزه های علمیه و مراکز علمی و دانشگاهی و هنرمندان و مجموعه هایی که دل در گرو انقلاب دارند باید آستین ها را بالا بزنند و آن گونه که بایسته است به تبیین شخصیت ایشان بپردازند.
وی اضافه کرد: ما نه تنها برای جامعه خودمان بلکه برای جوامع دیگر نیاز به شخصیتی همانند مقام معظم رهبری داریم که دارای ابعاد شخصیتی بارز باشند.
آیت الله حسینی بوشهری به بررسی ابعاد شخصیتی مقام معظم رهبری پرداخت و در بعد علمی شخصیت مقام معظم رهبری اظهار داشت: مقام معظم رهبری از چهره هایی هستند که در محضر بزرگانی همچون حضرات آیات میلانی، بروجردی، حضرت امام، حائری، علامه طباطبایی و... بهره برده اند و به خاطر هوش سرشار و استعداد قابل توجهی که دارند، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان یکی از اساتید برجسته حوزه علمیه مشهد مطرح بودند.
روایتی از آیت الله صدوقی درباره اشراف علمی مقام معظم رهبری
امام جمعه قم با بیان اینکه برخی ها تصور می کنند شخصیت علمی ایشان مربوط به همین دوران رهبری ایشان است، به ذکر دو نمونه از امتیازات علمی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: یکی از بزرگواران نقل می کند که در دوران تبعید مقام معظم رهبری به منطقه سیستان و بلوچستان، به اتفاق مرحوم آیت الله صدوقی به آنجا رفتند و این شخص برای تهیه کفش به بازار رفت و وقتی برگشت، مشاهده کرد که رهبر انقلاب اسلامی و مرحوم آیت الله صدوقی سرگرم بحث علمی عمیقی هستند و تعبیر آیت الله صدوقی این بود که مشت آقا سید علی حسابی پر است.
وی ادامه داد: در دوران اولیه پیروزی انقلاب اسلامی نیز آیت الله صدوقی نامه ای به حضرت آیت الله العظمی خامنه ای ارسال کرده بودند و بر روی پاکت آن «حضرت آیت الله العظمی خامنه ای» نوشته بودند و آقازاده ایشان که امام جمعه فعلی یزد است با کمی تعجب سئوال کرد که مگر ایشان به مقام آیت اللهی رسیدند که آیت الله صدوقی با لهجه زیبای یزدی گفتند، بلکه آیت الله هستند.
آیت الله حسینی بوشهری اظهار داشت: شیخ مرتضی حائری فرزند موسس حوزه علمیه قم روزی خطاب به رهبر فرزانه انقلاب اسلامی تعبیر کرده بودند که آقای سید علی! من با این استعدادی که در شما می بینم، شما یا یک مرجع تقلید می شوید، یا حداقل عالم برجسته خطه خراسان خواهید شد.
تسلط فوق العاده رهبر انقلاب بر مبانی و مباحث رجالی
وی گفت: البته بعد از مقام زعامت رهبری ایشان، ویژگیهای علمی مقام معظم رهبری برای شخصیتهای طراز اول حوزه که در مجالس ایشان شرکت می کردند مشخص شد و همگان دچار بهت و ناباوری شدند که چگونه ایشان به این اندازه بر مبانی مسلط هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: ایشان در مباحث رجالی گویا تک تک افرادی که در عصر ائمه معصومین(ع) بودند را می شناسند و اکنون نیز تسلط فوق العاده مقام معظم رهبری بر مباحث رجالی در درس خارج ایشان کاملا محسوس است.
ویژگیهای فرهنگی و ادبی مقام معظم رهبری
حسینی بوشهری همچنین به ویژگیهای مقام معظم رهبری در بعد فرهنگی و ادبی اشاره کرد و یادآور شد: ایشان در زمره معدود افرادی است که در عرصه فرهنگ سمت پیشتازی دارند و احاطه فرهنگی ایشان بر کتاب و ادب فارسی و عربی و شعر و شاعری از ویژگیهایی است که در کمتر کسی پیدا می شود.
وی ادامه داد: خصوصیاتی که مقام معظم رهبری در فضای فکر و فرهنگ و ادب و اندیشه داخل و خارج کشور دارند از ایشان شخصیتی ساخته که اهالی فرهنگ ایشان را به عنوان رهبر کتابخوانان و رهبر اهالی ذوق و اندیشه خطاب می کنند.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه مقام معظم رهبری تخصص فوق العاده ای در تبیین سیره اهل بیت(ع) دارند، تصریح کرد: ایشان بسیار موشکافانه و جهت دهنده و عمیق در رابطه با سیره اهل بیت(ع) صحبت کردند و در آثارشان به آنها پرداخته اند.
استفاده از واژه های فاخر
وی ساده و روان بودن کلمات و استفاده از واژه های فاخر را از دیگر ویژگیهای مقام معظم رهبری برشمرد و تاکید کرد: مقام معظم رهبری در بیان و بنان و قلم و سخنانشان از واژه های فاخر استفاده می کنند.
عضو جامعه مدرسین خاطرنشان کرد: نوشته ها و صحبت های مقام معظم رهبری عمدتا بعد روایی و قرآنی دارد و من پیشنهاد می کنم که کتاب معارف انقلاب را به روایات و آیات قرآن مستند کنند، چراکه جمله جمله فرمایشات ایشان از منبع فیاض الهی سرچشمه گرفته است.
وی، امیدبخشی به فضای جامعه را از دیگر ویژگیهای فرمایشات و آثار مقام معظم رهبری عنوان کرد و گفت: ایجاد انگیزه و خودباوری در جای جای کتاب معارف انقلاب وجود دارد.
در پایان این مراسم که به همت حوزه هنری قم و با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی و صداوسیمای مرکز قم در سالن کوثر سازمان تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد، از کتاب معارف انقلاب پیرامون مروری بر دیدگاههای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون انقلاب اسلامی رونمایی شد.
آیت الله حسینی بوشهری:
شخصیت جامع مقام معظم رهبری هنوز برای جامعه و نسل جوان ناشناخته است
قم - خبرگزاری مهر: نایب رئیس شورای عالی حوزه گفت: شخصیت جامع رهبر فرزانه انقلاب اسلامی دارای ویژگیهایی است که هنوز برای جامعه و نسل امروز ما ناشناخته است و مجموعه هایی که دل در گرو انقلاب دارند باید به تبیین شخصیت ایشان بپردازند.
کد خبر 1304093
نظر شما