حسن نصرتی در گفتگو با خبرنگار مهر در بجنورد، اظهار داشت: با توجه به موقعیت جغرافیایی آب و هوایی، استان مستعد رویش گونه های متنوع گیاهان دارویی است که برای شناسایی و مطالعات علمی هرچه بیشتر این گونه ها، تصمیمات و اقدامات لازمی باید اتخاذ شود.
وی با تشریح مطالعات علمی هر ساله کارشناسان این حوزه در زمینه شناسایی گیاهان دارویی استان، اقدامات صورت گرفته را ناکافی دانست.
وی تصریح کرد: علاوه بر نبود ردیفهای اعتباری مشخص، فراهم نشدن ماموریتهای اداری نیز، شناسایی علمی و مطالعات کارشناسی این گونه های گیاهی در استان را تحت الشعاع قرار داده است.
نصرتی گفت: تاکنون تنها در بیش از 70 هزار سطح، 16 عنوان طرح بهره برداری علمی و به روز برای گیاهان دارویی و صنعتی باریجه " قصنی " و کتیرا در استان آماده شده است.
وی در این خصوص افزود: با توجه به مطالعات صورت گرفته، بهره برداری از گیاه دارویی باریجه در یک دوره سه ساله "یک سال بهره برداری و دو سال استراحت" با 20 هزار کیلوگرم تولید، مبتنی بر قیمت کشوری، بیش از پنج میلیارد ریال ارز آوری با اشتغالزایی فصلی برای 20 تا 25 هزار نفر را در استان به همراه خواهد داشت.
وی همچنین به پنج عنوان طرح مطالعاتی آماده شده برای گیاه کتیرا نیز اشاره کرد و گفت: از این گونه نیز در هر دوره بهره برداری سه ساله می توان حدود پنج هزار کیلوگرم کتیرا برداشت کرد.
حسن نصرتی متذکر شد: با این وجود، هنوز طرح های مطالعاتی این گیاه در بیش از 50 هزار هکتار از سطوح استان، به دلیل نبود ردیف اعتبارات ریالی باقی مانده است.
نظر شما