به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر روح الهی- مجری طرح با اشاره به سابقه ساخت دستگاه های پلاسمای کانونی در اندازه های مختلف گفت: با وجود شباهت این سامانه ها با رآکتورهای گداخت هسته ای از آنها در تحقیقات و مطالعات کاربردی استفاده می شود.
وی با اشاره به جزئیات این دستگاه افزود: در این طرح نوعی رآکتور پلاسمای کانونی مینیاتوری با قدرت 200 ژول و چنبره اصلی با ارتفاع 18 و قطر 12 سانتیمتر طراحی و ساخته شده است که کاربردهای فراوانی در بخش پزشکی و صنعتی دارد و قادر به تولید پرتوهای ایکس و نوترون قابل کنترل است.
روح الهی با بیان اینکه طرح تولید پرتوهای ایکس برای ساخت دستگاه های تصویربرداری های پزشکی و صنعتی با هزینه بسیار کمتر از نمونه های موجود اجرایی شد، یاداور شد: علاوه بر این تولید پرتوهای نوترونی که در این دستگاه طراحی شد برای کاربردهایی نظیر اکتشاف نفت قابل استفاده است. علاوه بر این رآکتور مینیاتوری تولید شده برخلاف دیگر چشمه های نوترونی قابلیت کنترل دقیق را دارد.
این محقق روش کار دستگاه را ایجاد خلاء تا یک صدم میلی بار و سپس دمش گاز ذکر کرد و گفت: این گاز می تواند دوتریوم، نئون، آرگون و نیتروژن و یا ترکیبی از آنها باشد که تزریق آنها فشار داخل دستگاه را به یک میلی بار می رساند.
وی ادامه داد: با افزایش فشار بار در دستگاه، الکتریسیته ذخیره شده در بانک خازنی قوس الکتریکی ایجاد می کند که این امر منجر به تولید پلاسمایی با دمای چند میلیون درجه در مقیاس زمانی نانوثانیه می شود.
توسط محققان کشور محقق شد؛
طراحی و ساخت راکتور مینیاتوری با کاربردهای پزشکی در دانشگاه امیرکبیر
پژوهشگران دانشکده مهندسی هستهای و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت راکتور پلاسمای کانونی مینیاتوری با کاربردهای پزشکی و صنعتی شدند.
کد خبر 1304545
نظر شما