به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان امیدوارند که این فناوری پیشرفته لباسهای فضانوردی بتواند در سفر آینده بشر به مریخ مورد استفاده قرار گیرد.
محققان آژانس فضایی اروپا یک شبیه ساز لباسهای فضانوردی با عنوان Aouda X and و نمونه آزمایشی یک کاوشگر بدون سرنشین با عنوان "یوروبات" را در بیابان "ریو تینتو" واقع از اندلس اسپانیا تست کردند.
این بیابان شباهتهای بسیاری به مریخ دارد و این تیم تحقیقاتی با سفر به اسپانیا این فرصت را یافتند که فناوریهای خود را بر روی خاکی که از نظر ژئولوژیکی و مواد شیمیایی شرایط بسیار نزدیکی به شرایط خاک سیاره سرخ دارند آزمایش کنند.
این بیابان محتوی یک ماده معدنی به نام "ژاروسیت" است که این ماده در خاک مریخ نیز به میزان فراوان وجود دارد و یکی از علل سرخی سیاره سرخ است.
دانشمندان اسا توضیح دادند که آزمایش Aouda X و "یوروبات" همانند "آخرین تمرین" برای بزرگترین سفری است که تمدن بشر تاکنون انجام داده است.
این تیم که عضو "گردهمایی فضایی اتریش" هستند این فناوری را که توسعه آن 3 سال به طول انجامیده است، آزمایش کردند.
در لباس فضانوردی Aouda X از سیستمها و رایانه های پیشرفته ای استفاده شده است که به فضانوردان کمک می کنند در برابر شرایط مریخ مقاومت کنند.
"فیلیپ شونیانز"، رئیس بخش پروژه های روباتیک آژانس فضایی اروپا در خصوص نمونه آزمایشی "یوروبات" که در بیابان "ریو تینتو" آزمایش شد توضیح داد: "این یک روبات با قدرت برجسته بینی و دو بازو است که می توانند به خوبی کار کنند. این روبات می تواند هر کار سخت، خطرناک و ملال آور برای فضانوردان را با دقت بالایی انجام دهد."
مریخ در منظومه شمسی نزدیکترین سیاره به زمین است باوجود این برای رسیدن به سیاره سرخ انسان باید 35 میلیون مایل را بپیماید.
براساس گزارش دیلی میل، "اسکات هاولند"، رئیس سیستمهای انسانی آژانس فضایی اروپا اظهار داشت: "واقعا هنوز تعداد فناوریهای جدیدی که فکر می کنم در سفر به مریخ به آنها نیاز داریم بسیار اندک هستند، اما من نسبت به عصری که در آن زندگی می کنیم بسیار خوشبین هستم ما این خوش شانسی را داریم که بتوانیم آنچه را که اتفاق خواهد افتاد ببینیم."
دمای بسیار پایین، پرتوها و اتسمفر خطرناک تنها بخشی از شرایطی است که انسان در سفر به مریخ باید با آنها مقابله کند
نظر شما