به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس اسلامی در جلسه علنی روز پنجشنبه بررسی مواد مراعا مانده از بودجه 90 را در دستور کار داشتند که بحث در خصوص یارانهها تا حدودی فضای مجلس را تغییر داد.
احمد توکلی نماینده تهران به هنگام بررسی موضوع یارانه ها در بودجه 90 پیشنهاد حذف الحاق یک بند ماده واحده را ارایه کرد و گفت: رقم مربوط به یارانهها و مصوبه کمیسیون تلفیق در این باره قابل طرح نیست و خلاف قانون است و من این توضیحات را از سر ناچاری میدهم.
وی با بیان اینکه کمیسیون تلفیق باید براساس درآمد سبد ناشی از سال گذشته و افزایش 20 درصدی مصوبه امسال به یارانهها اختصاص می داد گفت: اگر 62 هزار میلیارد تومان را کاهش دهیم این کفاف نمیکند حتی اگر این رقم هم ثابت بماند باز هم برای توزیع میان مردم کفاف نمیکند.
توکلی خاطرنشان کرد: کل درآمد حاصل از آزادسازی قیمتها با احتساب مصوبه افزایش 20 درصدی، 26 هزار و 640 میلیارد تومان خواهد بود که اگر 80 درصد به خانوارها بدهیم و سهم بهداشت و تولید را نیز در نظر بگیریم فقط 21 هزار و 300 میلیارد تومان بین خانوارها بازتوزیع میشود.
نماینده تهران گفت: رئیس جمهور در اجرای قانون هدفمندی یارانهها سال گذشته چند خطا مرتکب شد. رئیس جمهور پارسال هم سهم تولید را نداد و قیمتها را نیز افزایش داد.
وی با بیان اینکه چرا صادقانه با مردم برخورد نمیکنیم گفت: براساس 62 هزار میلیارد تومان درآمد یارانهها، افزایش قیمت زیادی باید داشته باشیم و این باعث فشار به جامعه و مردم میشود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس خطاب به لاریجانی گفت: ما در مصوبه قبلی سقف مربوط به درآمد یارانهها را بستیم چرا دوباره 1500 میلیارد تومان به آن اضافه میکنیم و ردیفهای هزینهای آن را به طور واضح بیان نیمکنیم.
لاریجانی در پاسخ به توکلی گفت: این اشکال را باید آقای عبداللهی رئیس کمیسیون تلفیق پاسخ دهد.
توکلی ادامه داد: این یک میلیارد دلار سهم سلامت از کجا وارد سهم درآمدهای هدفمندی یارانه ها شده است. نباید دلارها را به ریال تبدیل کنیم چرا که پدر اقتصاد کشور در میآید.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس خاطرنشان کرد: پولی که فکر میکنیم به مردم میرسد، نخواهد رسید. باید با مردم صادقانه صحبت کنیم.
توکلی گفت: مصوبه مربوط به یارانهها اتکاء بودجه به نفت را بالا میبرد و خطر بیمار هلندی را افزایش میدهد بنابراین این خلاف قانون است.
به گزارش مهر، با وجود این تذکرات توکلی و اخطارهایی که داد پیشنهاد حذف وی رای نیاورد و نمایندگان بندی به ماده واحده بودجه 90 الحاق کردند که در اثر آن سهم خانوار از یارانه نقدی به 80 درصد افزایش یافت و سهم تولید تاز 30 درصد به 20 درصد کاهش پیدا کرد.
دولت نیز 20 درصد سهم خود و 10 درصد از سهم تولید را به 50 درصد سهم خانوار اضافه کرد.
نظر شما