به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت الله رضا استادی شامگاه شنبه در مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) که در مجتمع فرهنگی آموزشی طلوع مهر قم برگزار شد در سخنانی با اشاره به موضوع شفاعت اظهار داشت: اگر کسی چیزی را در کنار پروردگار عبادت کند، مشرک است و وقتی بحث شفاعت مطرح میشود برخیها شفاعت را با شرک مخلوط میکنندکه این برداشت نادرست است.
30 آیه در مورد شفاعت در قرآن وجود دارد
امام جمعه قم با بیان اینکه در قرآن کریم 30 آیه در خصوص شفاعت آمده است افزود: در اسلام شفاعت بدین معنا است که کسی در پیشگاه خداوند دارای قرب و جایگاهی است که او با اذن پروردگار کسانی را که مورد نظر خداوند است مورد شفاعت قرار میدهد و مصداق بارز آن هم پیامبر اکرم(ص) است که فرمود من شفاعتم را ذخیره کردم برای گناهکاران امتم تا در روز قیامت از آنها شفاعت کنم.
آیت الله استادی ابراز داشت: برخی از افراد معتقدند که شفاعت باعث میشود انسانها نسبت به گناه ترغیب شوند و شفاعت جرأت گناه کردن را به مردم میدهد در حالی که تمامی دستورات پروردگار و پیامبر(ص) بر این اساس استوار است که گناهی صورت نگیرد.
وی ادامه داد: به کسانی که این شبه را مطرح میکنند باید گفت که توبه در اسلام وجود دارد و هر جوابی که در مورد توبه وجود دارد در خصوص شفاعت نیز صدق میکند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم خاطر نشان کرد: احکام و قانونها در اسلام درست است اما باید برداشتهای خود را نسبت به موضوعات اصلاح کنیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه با بیان اینکه برخیها معتقدند شفاعت همانند پارتی بازی است ابراز داشت: اینگونه برداشتها در خصوص شفاعت در مکتب اهل بیت(ع) نادرست است.
استادی خاطرنشان کرد: وجود پارتی بازی در محیطهای اسلامی پذیرفته نیست و در مواردی افرادی مراجعه میکنند و میگویند با وجود داشتن سواد و درک به علت نداشتن پارتی بتوانستیم مشغول به کار شویم.
وهابیت هم شفاعت را پذیرفته است
وی اضافه کرد: امروز وهابیت نیز مسئله شفاعت را قبول کرده است ودر این راستا به تازگی جزوهای به چاپ رساندهاند که در آن 100 روایت از سنی و شیعه در این موضوع وارد شده است.
وی افزود: آنها معتقدند شفاعت در قیامت وجود دارد ولی در دنیا نیست اما ما شیعیان معتقدیم شفاعت هم در دنیا و هم در آخرت وجود دارد و آن هم مصداق توسل است.
امام جمعه قم در ادامه با بیان اینکه معیارهایی برای یک جامعه شیعه وجود دارد ابراز داشت: علامت شیعه بودن نماز و صداقت، درستی در اعمال، پرهیز از خیانت، دورغ و غیبت است.
قم - خبرگزاری مهر: عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه پارتی بازی در محیطهای اسلامی پذیرفته نیست افزود: برخی از افراد با وجود داشتن سواد به علت نداشتن پارتی نمیتوانند مشغول به کار شوند.
کد خبر 1306644
نظر شما