۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۸:۲۲

گزارش خبری/

کمبود امکانات آتش نشانی/ 5 عضو یک خانواده زنده زنده در آتش سوختند

کمبود امکانات آتش نشانی/ 5 عضو یک خانواده زنده زنده در آتش سوختند

قم - خبرگزاری مهر: به دلیل کمبود تجهیزات آتش نشانی در بخش سلفچگان قم هر روز محور این منطقه که از پرترددترین جاده‌های کشور است حوادثی را به خود می‌بیند که گاهی به قربانی شدن انسانها منجر می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، ساعت هفت بعد از ظهر و نزدیک غروب روز شنبه بود، نمی‌شد راننده‌ای این صحنه را ببیند و ترمز نکند. حادثه آن قدر دلخراش بود که حس کنجکاوی هر رهگذری را تحریک می کرد. خودرو پراید آن چندان بین یک دستگاه پژو 206 و تریلی گیر کرده بود که امکان جدایی نبود.

سرنشینان پراید برای نجات فریاد می‌زدند و درخواست کمک می‌کردند. درهای ماشین قفل شده بود و از دست کسی کاری بر نمی‌آمد نگاه‌های شاهدان بهت‌زده بود و منتظر. همه انتظار رسیدن نیروهای آتش نشانی را می‌کشیدند. اما انگار خبری از سرآمدن انتظار نبود.

و اما کمی بعد، به یک باره قلب‌ها از تپش باز ماند کپسول "سی ان جی" خودرو پراید آتش گرفت و غروب زندگی خانواده 5 نفری در مقابل دیدگان شاهدان ماجرا از راه رسید و تمامی آنان گرفتار حرق شده و زنده زنده در آتش سوختند.

یکی از شاهدان این ماجرا در خصوص این حادثه در گفتگو با خبرنگار مهر در قم گفت: « تا کنون حادثه ای به این تلخی را تجربه نکرده بودم، پدر و مادر و فرزندانشان از همه طلب کمک می کردند اما واقعا ما کاری نمی‌توانستیم انجام دهیم قبل از انفجار خودرو مردم کمک کردند و با شکستن شیشه خودروی دیگر، سرنشینان آن را نجات دادند اما این خانواده...»‌
صد حیف که چقدر دیر رسیدند

در حالی که اشک در چشمان آقای صفری حلقه زده بود، ادامه داد:« مردم برای درخواست کمک با آتش نشانی قم تماس گرفتند اما آنها اعلام کردند این محور جزء محدوده وظایف ما نیست و ما اجازه اعزام نداریم، اما بالاخره نمی دانم چگونه قبول کردند اما صد حیف که چقدر دیر رسیدند.»

هفته‌ای نیست که که در این جا یک تصادف مرگبار اتفاق نیافتد

یکی دیگر از شاهدان ماجرا که به گفته خود به خاطر شغلش روزی چندین بار از محور قم سلفچگان عبور می‌کند، در گفتگو با خبرنگار مهر بیان داشت: « بنده از ساکنان منطقه سلفچگان هستم و بارها شاهد این چنین ماجراهایی در این محور بوده ام. هفته ای نیست که که در این جا یک تصادف مرگبار اتفاق نیافتد.»

عباس آقاجانی ادامه داد:« برای حوادث این محور نیرو از قم اعزام می‌شود که آنها هم همیشه دیر می‌رسند و در بسیاری از مواقع کار از کار گذشته است.»

محور سلفچگان از جاده های پرتردد و پرحادثه است

وی افزود:« محور سلفچگان از جاده های پرتردد است و بسیاری از ماشین های سنگین نیز از این محور عبور می کنند و همین امر هم باعث شده تا این مسیر بسیار پرحادثه باشد اما متاسفانه این منطقه فاقد ایستگاه آتش نشانی است.»

آقاجانی از کمبود امکانات و تجهیزات آتش نشانی در شهر سلفچگان به شدت انتقاد کرد و گفت:‌« ما از شورای شهر شهر سلفچگان به شدت گلایه داریم چرا که شهرداری قم از درآمد میلیاردی عوارض شهر ما استفاده می کند اما به ما امکانات و خدمات نمی‌دهد.»

وی خاطر نشان کرد:« شهری که نیاز مبرم به ایستگاه آتش نشانی دارند فاقد این امکان است و تنها از یک سوله بدون تجهیزات و ماشین بهره مند است.»

یکی از مقامات مسئول بخش سلفچگان نیز که خواست نام او فاش نشود، در گفتگو با خبرنگار مهر در قم از عدم ارائه خدمات شایسته و کافی به این بخش انتقاد کرد و اظهار داشت:« منطقه سلفچگان به دلیل موقعیت ویژه و صنعتی بودن آن، از درآمد خوبی برخوردار است اما متأسفانه تا کنون، آن طور که باید و شاید به آن خدمات ارائه نشده است.»

وی در ادامه گفت: « یکی از آن کمبودها نبود ایستگاه آتش نشانی در شهر سلفچگان است و شهرداری با آنکه کل عوارض شهر و عوارض پروانه کسب منطقه طرلاب بخش را، دریافت می کند، حاضر به ارائه خدمات از جمله این نیاز اساسی که با رابطه مستقیم با جان و مال مردم دارد، نیست.»

تنها امکان آتش نشانی شهر، یک سوله است

این مقام مسئول افزود:« تنها امکانی که شهر دارد یک سوله است که آن هم از محل اعتبارات سفرهای شهری استاندار قم به سلفچگان ساخته شده، اما هیچ نیرو و تجهیزاتی در آن وجود ندارد.»

وی همچنین در مورد حادثه پیش آمده که منجر به فوت 5 نفر از اعضای یک خانواده شد، گفت: « این بار نیز به دلیل کمبود امکانات در منطقه و تاخیر در اعزام نیرو از شهر قم، حادثه دلخراش دیگری در محور قم سلفچگان اتفاق افتاد که البته بار اول هم نبوده و در صورت تداوم بی توجهی ها آخرین بار نیز نخواهد بود.»

در این رابطه مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری قم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در قم بیان داشت:« این حادثه در کیلومتر 25 جاده سلفچگان و در ساعت نوزده روز شنبه مورخ 17 اردیبهشت ماه اتفاق اتفاق افتاد.»

آتش نشانی بعد از اولین تماس خود را رساند

علیرضا عسگری در پاسخ به این سئوال که طبق گفته شاهدان ماجرا نیروهای آتش نشانی شهر قم ابتدا حاضر به اعزام نبوده و بعد نیز با تأخیر در صحنه حاضر شدند، گفت:« این حرف صحت ندارد و طی اولین تماس در ساعت نوزده و ده دقیقه با مرکز فرماندهی مبنی بر تصادف منجر به فوت در جاده سلفچگان، بلافاصله نیروهای امداد و نجات ایستگاه شش به محل اعزام شدند و در این خصوص نوار مکالمات نیز موجود می باشد.»

وی ادامه داد:« همچنین با ایستگاه آتش نشانی منطقه ویژه سلفچگان نیز تماس برقرار شد و نیروهای آنان نیز برای حضور در صحنه اعزام شدند که به دلیل ماندن در ترافیک، نیروهای ما که از قم اعزام شده بودند زودتر در سر صحنه حاضر شدند.»
پایگاه امداد جاده‌ای هلال احمر به اندازه کافی در این محور نیست

عسگری خاطر نشان کرد:« البته کمک رسانی در حوادث جاده ای وظیفه ما نیست و این کار بر عهده جمعیت هلال احمر و امداد حوادث جاده‌ای است که البته در مورد این حادثه نیز اعزام شده بودند. اما متاسفانه با وجودی که محور قم سلفچگان یکی از شاهراه های اصلی و از  پرحادثه ترین محورهای جاده ای کشور می باشد، پایگاه هلال احمر به اندازه کافی در آن مستقر نیست.»

وی افزود:« در این محور تنها یک پایگاه هلال احمر آن هم در نزدیکی شهر سلفچگان مستقر است که به هیچ وجه جوابگوی نیازها در زمان بروز حوادث نیست و ما هر هفته شاهد بروز حادثه‌ای دلخراش و مرگبار در این محور هستیم که لازم است که مسئولین برای این موضوع فکری اساسی و نسبت به استقرار پایگاه های امداد جاده ای در فاصله ای نزدیک به هم اقدام نمایند.»
خودروها حتما باید کپسول اطفای حریق به همراه خود داشته باشند

مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری قم در پایان خاطر نشان کرد:« زمان برای اطفای حریق 3 دقیقه است که این زمان برای حوادث درون شهری پیش بینی شده است اما در مورد حوادث جاده ای که در آن آتش سوزی اتفاق می افتد، به دلیل این که مسافت طولانی است و از آن جایی که خودرو آتش نشانی نیز یک خودرو سنگین است این زمان ناخودآگاه بسیار بیشتر از 3 دقیقه می‌شود و از همین رو نیز بسیار تاکید می‌شود که خودروها حتما کپسول اطفای حریق را در ماشین به همراه خود داشته باشند.»

فرماندهی پلیس راه سلفچگان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در قم گفت: «در این حادثه 10 دستگاه خودرو به دلیل عدم توجه به جلو و کنترل خودرو با یکدیگر برخورد کردند که در آن چهار دستگاه خودرو منجر به حریق گردید و متأسفانه علاوه بر خسارات مالی، پنج نفر از سرنشینان خودروی پراید محبوس و به علت آتش سوزی جان خود را از دست دادند.»

سرگرد مختار پناهی در ادامه بیان داشت: «حادثه برای 6 خودوری دیگر که دچار حریق نشدند جدی نبود و به جزء این 5 مورد فوتی کسی نیز دچار جراحات نشد.»

وی نیز با اشاره به این که هر هفته حوادث رانندگی دلخراش و برخی منجر به فوت زیادی در این محور روی می دهد، گفت:« بارها درخواست شده تا یک ایستگاه آتش نشانی با امکانات کافی در شهر سلفچگان احداث شود چرا که مرکز فعلی تنها جایگاه ماشین آتش نشانی به همراه یک تانکر آب است، اما تا کنون متأسفانه این کار اجرایی نشده است و همین کم توجهی نیز باعث شده تا هر روز جان عده‌ای با خطر جدی مواجه شود.»

حفظ جان مردم بیشتر مورد توجه باشد

پناهی در پایان خاطر نشان کرد: «هر بار که در این محور، حادثه‌ای اتفاق می‌افتد مرکز آتش نشانی قم با تعلل نیرو و ماشین اعزام می‌کند و انجام عملیات در این جاده را از وظایف خود نمی‌داند و معمولا با تأخیر نیم ساعته در سر صحنه حاضر می‌شوند، لذا باید حفظ جان مردم در زمان های بحرانی که هر ثانیه آن با ارزش است بیشتر مورد توجه باشد.»

.....................................................
گزارش از الهام رحیمی

 

کد خبر 1307285

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha