به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، در حالیکه امروز جلسه مجلس شورای اسلامی پس از حذف بودجه یکی از پروژه های زیربنایی استان لرستان به تنش کشیده شد که به نظر می رسد مجلس باید نگاهی ویژه به استانهای کم برخوردار و دارای ضعف در حوزه زیرساختها داشته باشد.
هم اکنون استان لرستان با وجود سابقه 70 ساله در عبور خطوط ریلی هنوز به لحاظ توسعه شبکه ریلی از استانهای محروم کشور محسوب می شود به طوریکه تنها خط آهن استان به منظور ارتباط شمال به جنوب کشور از شهرستان دورود و ازنا عبور می کند که این امر لرستان را تنها تبدیل به گذرگاهی برای عبور مسافران تهران - جنوب و بالعکس کرده است.
این موضوع موجب شده است که لرستانیها از مزایای زیرساخت حمل و نقل ریلی بی بهره باشد و این استان تنها در جایگاه یک گذرگاه ریلی ایفای نقش کند در حالیکه هنوز مرکز استان لرستان به شبکه حمل و نقل ریلی متصل نیست تا خرم آباد همچنان در حسرت مسافرتهای ریلی و استفاده از شبکه حمل و نقل ریلی باقی بماند.
این موضوع که بارها از سوی مردم استان مورد انتقاد قرار گرفته بود در نهایت منجر به نگاه ویژه دولت برای عملیاتی کردن پروژه راه آهن دورود - خرم آباد - اندیمشک و مطالعه و اجرای پروژه های ریلی ازنا - اصفهان و دورود - بروجرد به سمت غرب شد تا بارقه امیدی برای خروج لرستان از بن بست حمل و نقل ریلی شکل بگیرد که متاسفانه با وجود درج این پروژه ها در لایحه بودجه امروز در جلسه مجلس شورای اسلامی در اقدامی کم سابقه ردیف بودجه ای راه آهن ازنا - اصفهان در پی اصرار برخی نمایندگان به رای گذاشته شد تا نصیب منطقه محروم لرستان از نگاه ویژه نمایندگان حذف این ردیف بودجه باشد.
به هر حال هر چند در پی حذف این ردیف بودجه اعتراض نماینده مردم الیگودرز به گوش هیئت رئیسه مجلس رسانده شد ولی به نظر می رسد که رسانه ها به عنوان نمایندگان افکار عمومی باید به ضرورت اجرای پروژه های زیرساختی در استانهای محروم نگاه ویژه ای داشته باشند.
این در حالیست که توسعه شبکه ریلی لرستان علاوه بر تصویب در سفر دور دوم هیئت دولت به لرستان و بودجه سال 89 در مصوبات کارگروه توسعه لرستان هم مورد تاکید قرار گرفت.
این پروژه در مصوبات کارگروه توسعه لرستان به ریاست معاون اول رئیس جمهوری مورد تاکید قرار گرفت تا این کارگروه در حوزه وزارت راه جانمایی احداث راه آهن دورود - خرم آباد به سمت جنوب و دورود - بروجرد به سمت غرب و ازنا - اصفهان را با اعتباری بالغ بر 200 میلیارد ریال تصویب کند.
این در حالیست که حتی در جلسه اول کارگروه توسعه لرستان که در تهران به ریاست معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد مقرر شد برخی مصوبات اساسی و زیرساختی سفرهای هیئت دولت از جمله چهارخطه شدن محورهای استان و سه طرح ریلی ازنا - اصفهان، دورود - بروجرد و دورود - خرم آباد در لایحه بودجه سال 89 منظور و این پروژه ها سال آینده(89) عملیاتی شود.
با این مصوبات و اظهارات مسئولان ارشد دولت دیگر سئوال خبرنگاران از "روند تصویب پروژه های ریلی لرستان" به "زمان کلنگ زنی" این پروژه ها تغییر ماهیت داد تا حتی یک شرکت ایتالیایی نیز از آمادگی خود برای سرمایهگذاری و احداث راهآهن اصفهان – ازنا خبر دهد و وعده کند که این پروژه را دوساله تحویل خواهند داد.
به هر حال روند توسعه استان لرستان در گرو تقویت زیرساختها به منظور جذب سرمایه گذار بخش خصوصی است و تا زمانیکه این استان از بن بست حمل و نقل ریلی و هوایی خارج نشود تحولی در جذب سرمایه گذار اتفاق نخواهد افتاد به طوریکه رئیس جمهوری در مراسم افتتاح آزاد راه خرم آباد - پل زال پایه شکوفایی استان را در ارتباطات و حمل و نقل منطقه دانست.
راه ها، حمل و نقل جاده ای، هوایی و ریلی، توسعه زیرساختهای گردشگری از جمله مراکز اقامتی، تفریحی و رفاهی، گسترش عمران شهری و ایجاد زیرساختها در این حوزه، زیباسازی اماکن شهری، تامین نیازهای لازم برای توسعه سرمایه گذاری صنعتی مانند تامین نیازهای آب، برق و ... و بسیاری از این دست مسائل از جمله زیرساختهایی است که سرمایه گذار در نگاه اول برای ورود سرمایه خود به آن می اندیشد.
و این در حالی است که استان لرستان به عنوان یکی از استانهای محروم کشور هنوز در زمینه زیرساخت ها به حد مطلوب و خواستنی از سوی سرمایه گذار نرسیده است.
روند نامنظم پروازهای فرودگاه خرم آباد، عدم وجود اماکن اقامتی، هتلها و مراکز تفریحی، وضعیت راهها و سیستم حمل و نقل جاده ای استان، ضعفها در زمینه عمران شهری در همه شهرستانهای استان لرستان، کمبودها در تامین حداقل نیازهای صنایع برای ورود سرمایه گذار و دهها مشکل دیگر موجب شده است که استان لرستان علی رغم اینکه به عنوان یکی از امن ترین استانهای کشور محسوب می شود مورد استقبال سرمایه گذاران قرار نگیرد.
با این اوصاف به نظر می رسد اگر وضعیت به همین صورت استمرار داشته باشد روند توسعه استانهای محروم مانند لرستان با وجود همه قابلیت های منحصر به فرد در بخش های مختلف روز به روز عقب گرد خواهد داشت.
این امر علاوه بر اینکه شکاف توسعه ای عمیقی در توسعه هماهنگ و موزون کشور ایجاد خواهد کرد موجب ایجاد روحیه یاس و ناامیدی در میان مردم مناطق کمتر توسعه یافته کشور خواهد شد.
به هر روی امید می رود نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه بعد از ظهر خود با نگاه مثبت به تقویت زیرساختهای استانهای کمتر توسعه یافته نسبت به بازگشت ردیف بودجه ای راه آهن ازنا - اصفهان اقدام کنند.
نظر شما