۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۳:۲۰

مدیرکل فرهنگی وزارت علوم:

فراهم کردن اجرای عمومی مانند برنامه بلوتوث نیست

فراهم کردن اجرای عمومی مانند برنامه بلوتوث نیست

جلیل دارا در نشست رسانه‌ای چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران با اشاره به اینکه فراهم کردن اجرای عمومی برای آثار نمایشی نیازمند سنجیدن امکانات مختلف است اظهار داشت این کار همانند برنامه بلوتوث تلفن همراه نیست که به راحتی انجام شود.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست رسانه‌ای چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران دوشنبه 19 اردیبهشت‌ماه با حضور مدیرکل فرهنگی وزارت علوم و دبیر جشنواره چهاردهم در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد. در ابتدای این نشست جلیل دارا مدیرکل فرهنگی وزارت علوم گفت: خانه تئاتر دانشگاهی از یک سال گذشته شاهد تحولاتی جدی بوده است. سابق بر این خانه تئاتر دانشگاهی به دبیرخانه تبدیل شده بود اما نگاه ما به خانه تئاتر دانشگاهی نگاه یک مدرسه تئاتر است.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری سوگواره عاشورایی و اجراهای تئاتر دفاع مقدس و حمایت از 16 گروه برای اجرا گفت: سال‌های گذشته بخش بین‌المللی جشنواره به صورت فرمایشی برگزار می‌شد تا جشنواره صرفا بین‌المللی برگزار شود اما امسال اینگونه نیست. بخشی از رسالت خانه تئاتر دانشگاهی و جشنواره برگزاری کلاس‌های آموزشی است.

دارا با اشاره به معرفی دبیر جشنواره پانزدهم در آینده‌ای نه چندان دور تأکید کرد: بیشترین بودجه را در وزارت علوم جشنواره تئاتر دانشگاهی از آن خود کرده است. ما در جشنواره پذیرای گروه‌های شرکت کننده از همه مؤسسات آموزش عالی هستیم اما بار مالی برگزاری جشنواره تنها به دوش ما است.

مدیرکل فرهنگی وزارت علوم در ادامه این نشست در پاسخ به اینکه بخشی از نکات ارائه شده تنها بحث آماری است و به لحاظ کیفی و استفاده از تالار مولوی برای اجرای عمومی آثار دانشجویی اقدامی صورت نگرفته یادآور شد: من نیازی به آمار ندارم و معتقدم کیفی سازی بهتر از کمیت است. اجرای عمومی آثار نیازمند سنجیدن امکانات است و فکر نکنید که مانند برنامه بلوتوث تلفن همراه می‌توان یک گروه را برای اجرا به یک سالن فرستاد.

وی ادامه داد: تالار مولوی در اختیار دانشگاه تهران بوده و دانشگاه خواست سیاستی را برای مدیریت تالار مولوی در نظر داشته باشد. ما در حد بضاعت‌مان برای اجرای عمومی آثار به تالار مولوی پول دادیم و تفاهم نامه‌ای را منعقد کردیم تا در حد بضاعت‌مان اجرای عمومی در تالار مولوی داشته باشیم.

دارا درباره بروکراسی اداری موجود برای پرداخت بودجه به جشنواره تئاتر دانشگاهی از طرف دانشگاه تهران گفت: پول به من داده نمی‌شود که درون یک گاوصندوق قرار دهم تا به جشنواره تئاتر دانشگاهی پرداخت شود. هر پولی که می‌آید باید به دانشگاه تهران داده شود. ما تا حدی می‌توانیم وارد این موضوع شویم البته قبول داریم که تعاملات باید به حدی قوی باشد که دانشجویان در بروکراسی اداری گرفتار نشوند.

مدیرکل فرهنگی وزارت علوم با اشاره به وجود تعامل بین وزارت علوم و وزارت ارشاد و دانشگاه‌های مختلف برای حمایت بخش‌های مختلف از برگزاری جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران گفت: این تعامل تا حدی وجود دارد. ضمن اینکه اگر پشتوانه وزارت علوم نباشد نهادی وارد تعامل با جشنواره تئاتر دانشگاهی نمی‌شود. تعاملات ما در حد بضاعت‌مان است.

وی تأکید کرد: با این میزان دانشجو فراهم کردن فضایی برای اجرای عمومی آثار دانشجویی همکاری و امکانات گسترده‌ای می‌طلبد. سال گذشته با همین بودجه سعی کردیم تعداد اجراهای عمومی را افزایش دهیم. سعی‌مان این است همواره زمینه اجرا را برای گروه‌هایی که پتانسیل رقابت دارند فراهم کنیم. امسال هم گروه‌های برتر را برای اجرا به خارج از کشور اعزام می‌کنیم.

دارا افزود: دانشگاه تهران حق تصمیم گیری برای تالار مولوی را دارد اما این به معنای منقطع دانستن تالار مولوی نیست. همه فضاهای فرهنگی دانشگاهی تئاتر نیست. سال گذشته برای اولین بار جشنواره شعر و ادب را برگزار کردیم و قرار است اولین جشنواره پوستر را هم برگزار کنیم. من مجبورم سلایق مختلف فرهنگی را در نظر بگیرم. البته قبول دارم باید همت و توجه بیشتر شود.

در ادامه سیدجواد روشن دبیر جشنواره چهاردهم با اشاره به 10 بخش جشنواره گفت: در این دوره ما 25 مهمان بین‌المللی داریم. قرار است شش عنوان کتاب تئوری با کمک نشر افراز منتشر شود. همچنین یک مجموعه نمایشنامه شامل اثر برگزیده دوره‌های گذشته نیز چاپ می‌شود. بسته آموزشی نمایش رادیویی، برگزاری سمینار علمی پژوهشی دانشگاهی و نمایشگاه کتب تخصصی و نمایشنامه از انتشارات نیلا، قطره، چشمه، سوره مهر، افراز و نوروز هنر از دیگر برنامه‌های این دوره از جشنواره است.

وی با اشاره به اجرای عمومی 9 اثر شرکت کننده در جشنواره استانی در شهرهای مختلف کشور یادآور شد: جشنواره تئاتر دانشگاهی نیاز مالی بیشتری دارد و اگر نهادهای فرهنگی دیگر ورود نکنند ما با مشکل مواجه می‌شویم. در این دوره از جشنواره دانشگاه جامع علمی کاربردی با پرداخت کمک هزینه به گروه‌ها برای حمایت از جشنواره ورود پیدا کرد. بانک ملت هم به عنوان بخش خصوصی در این دوره از جشنواره وارد شد. معاونت اجتماعی شهرداری تهران و مرکز هنرهای نمایشی هم قول‌هایی را برای حمایت داده‌اند.

روشن با اشاره به وجود دغدغه اجرای عمومی آثار تأکید کرد: جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران از خود چیزی ندارد و اگر اساتید و دانشگاه‌ها به آن ورود پیدا نکنند هیچ امکان مجزایی در اختیار نداریم. اگر بخواهیم دستاوردهای بیشتری داشته باشیم باید در سطح کلان‌تر به موضوعات نگاه کنیم و ورود وزیر علوم می‌تواند تأثیرگذاری بیشتری را برای جذب حمایت و تعامل برای برگزاری جشنواره داشته باشد.

دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران درباره وضعیت موجود برای پرداخت بودجه به جشنواره از طریق دانشگاه تهران گفت: باید به دنبال یک راه حل برای تزریق بودجه به جشنواره بود. اداره‌کل فرهنگی وزارت علوم کل بودجه جشنواره را ابلاغ کرده ولی هنوز بودجه به دست ما نرسیده است. اگر بخشی از این بودجه به دست ما نرسد قادر نخواهیم بود جشنواره را در موعد مقرر برگزار کنیم. حل این موضوع همت مضاعف و عالی را از مدیران رده بالا و دانشگاه میزبان می‌طلبد.

وی با اشاره به بودجه 40 میلیون تومانی جشنواره تئاتر استانی و بودجه 200 میلیون تومانی جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران گفت: 15 تا 20 درصد بودجه جشنواره برای بخش بین‌الملل هزینه می‌شود. متأسفانه وقتی دانشگاه‌ها برای سالن از جشنواره پول می‌خواهند چگونه می‌توان از سالن خصوصی توقع کار فرهنگی داشت. مسئولان فرهنگی دانشگاه‌ها لازم است به بحث برگزاری جشنواره ورود پیدا کنند.

روشن ادامه داد: ما از سال گذشته تفاهم نامه‌ای با اداره‌کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد برای اجرای دو اثر داشتیم که تا به حال انجام نشده است. تالار مولوی هم که اختیارات خود را دارد و ما نمی‌توانیم برای اجرای عمومی آثار در تالار مولوی قولی بدهیم زیرا شورای تالار برای اجرای عمومی آثار تصمیم می‌گیرد.

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران از 24 اردیبهشت‌ماه به میزبانی دانشگاه تهران در تهران برگزار می‌شود. سعید کشن‌فلاح، فریدون علیاری، رحمت امینی، محمدباقر قهرمانی و حمیدرضا افشار هیئت داوران بخش مسابقه صحنه‌ای، شهرام زرگر،‌ حسین فرخی و حامد سقاییان هیئت داوران بخش دانشجویان سایر رشته‌ها، مجید سرسنگی، فرزان سجودی و یدالله آقاعباسی هیئت داوران بخش پژوهش، محمد چرمشیر، فارس باقری و نادر برهانی‌مرند هیئت داوران بخش مسابقه نمایشنامه نویسی زنده‌یاد اکبر رادی، محمد عاقبتی، اردشیر صالح‌پو و شهرام کرمی داوران بخش تئاتر خیابانی و میدانی، صدرالدین شجره، مجید همزه و جواد پیشگر داوران بخش رادیویی، حمیدرضا نعیمی، محمدامیر یاراحمدی و کتایون حسین زاده داوران بخش نمایشنامه خوانی و ابراهیم حقیقی داور بخش پوستر جشنواره چهاردهم تئاتر دانشگاهی ایران هستند.

کد خبر 1307675

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha