به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی مجتهدزاده روز دوشنبه در نشست خبری دومین همایش داروسازی بالینی ایران افزود: دارو درمانی در دنیای امروز پیچیدگیهای خاصی دارد و با توجه به بروز بحرانهایی مانند ایست قلبی و تنفسی و بیماریهای مختلفی که افراد سالمند به آن دچار میشوند، تصمیم گرفتیم این رویداد علمی را با هدف ارتقای کیفی دارو درمانی در کشور برگزار کنیم.
وی با عنوان این مطلب که وضعیت دارو درمانی در ایران نامطلوب نیست، به چالشهای رشته داروسازی بالینی در کشور اشاره کرد و افزود: این رشته ادعا دارد که داروسازی سنتی را به پزشکی نوین نزدیک میکند چرا که معتقد است داروخانه محل مقدسی است اما کمی از ماهیت علمی خود فاصله گرفته است. در واقع داروسازی بالینی رشته داروسازی را بیمار محورتر از گذشته میکند.
مجتهدزاده با بیان اینکه از زمان راهاندازی رشته داروسازی بالینی در ایران تا حدود زیادی فاصله بین داروسازان و بیماران کاهش یافته است، ادامه داد: با وجود تمام تلاشهای صورت گرفته هنوز با وضعیت ایدهآل فاصله زیادی داریم.
رئیس دومین همایش داروسازی بالینی با اشاره به کارگاههای این همایش گفت: در این همایش برای اولین بار کارگاههای احیای قلبی، ریوی و مغزی را روی مولاژ به شرکت کنندگان آموزش میدهیم.
مجتهدزاده با بیان اینکه در زمینه ارائه مشاوره دارویی به بیمار هیچ کس از داروساز به او نزدیکتر نیست، افزود: در حال حاضر باید این موضوع پیگیری شود و حضور داروساز کنار پزشک در بخشهای بالینی افزایش یابد چرا که این کار باعث فردی کردن تجویز دارو میشود چون یک داروی خاص را برای افراد مختلف نمیتوان به یک شیوه تجویز کرد بلکه دارو باید با توجه به شرایط بیمار برای او در نظر گرفته شود تا تاثیرگذاری آن افزایش یابد.
وبا اشاره به مصرف داروهای خارجی در کشور گفت: موثربودن دوز کمتر داروهای خارجی به خودی خود مزیت محسوب نمیشود بلکه مهم آن است که بیمار کمتر دچار ضرر و زیان شود.
رئیس دومین همایش داروسازی بالینی در ادامه در زمینه روشهای فردی سازی تجویز دارو برای بیمار گفت: منطقه جغرافیایی محل سکونت، رژیم غذایی، سن، وزن، بیماریهای زمینهای و داروهایی که یک بیمار مصرف میکند بر تجویز دارو برای او تاثیر میگذارد.علاوه بر آن بسیاری از بیماران حتی به رنگ برخی از داروها نیز حساسیت دارند.
وی با عنوان این مطلب که داروساز بالینی در ایران نسخه نمینویسد اما در طراحی رژیم دارویی به پزشک مشاوره میدهد، افزود: با توجه به محدود بودن تعداد داروسازان بالینی در ایران از وزارت بهداشت این انتظار نمیرود که به همه مراکز درمانی اعلام کند تا برخی داروها حتما با مشاوره داروساز بالینی تجویز شود.
دومین همایش داروسازی بالینی ایران از 28 تا 30 اردیبهشت ماه جاری در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود.
نظر شما