۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۸:۳۱

موسوی در گفتگو با مهر: فاصله مصر از اسرائیل معیار نزدیکی به جبهه مقاومت/ هنوز قذافی مسئول است

موسوی در گفتگو با مهر: فاصله مصر از اسرائیل معیار نزدیکی به جبهه مقاومت/ هنوز قذافی مسئول است

سفیر ایران در دمشق و مشاور رئیس جمهور در امور فلسطین در خصوص از سرگیری روابط تهران و قاهره گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنان به اصلی پایبند است که بارها بر آن تاکید کرده که هر قدر دولت مصر از رژیم صهیونیستی فاصله بگیرد به خط مقاومت و ایران اسلامی نزدیک شده است.

حجت الاسلام سید احمد موسوی سفیر ایران در سوریه در گفتگو با خبرنگار مهر، در بیان ارزیابی اش از تحولات منطقه و شمال آفریقا تصریح کرد: چنانکه می دانید سرخوردگی و احساس حقارت مردم منطقه سرانجام با جرقه‌ای که در شمال آفریقا زده شد چونان شعله ای مهیب دامن رژیم‌های مستبد و خودکامه را برگرفت و در برهه زمانی کوتاه شاهد آنچنانی تحولاتی بوده‌ایم که شاید تا همین اواخر کمتر قابل تصور بود.

وی افزود: آنچه در این حرکت‌های مردمی مشهود است میل به بازیابی کرامت انسانی و هویت اسلامی است که بر اثر سیاست‌های ضدمردمی سردمدارانی چون مبارک و بن علی لگدمال شده بود. مردم این کشورها جدای از خواسته‌های به حق خود در مورد مبارزه با فساد و غارت اموال عمومی، از اطاعت محض سران خود در قبال سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی به ستوه آمده بودند.

مشاور رئیس جمهور در امور فلسطین تاکید کرد: در جنگ غزه برای مردم مصر که خود زمان پیشتاز و پرچمدار مبارزه ضد صهیونیستی بودند بستن گذرگاه‌ها به روی برادران فلسطینی دردی جانکاه و اقدامی شرم‌آور بود.

وی خاطرنشان کرد: به هر حال ما نسبت به تحولات جاری در منطقه خوش‌بین هستیم اما نباید از توطئه‌‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی غافل بمانیم. ممکن است دشمن تحت لوای دموکراسی و حقوق بشر با موج سواری و تحریف حرکت مردم با ترفندهای گوناگون بخواهد با پاره‌ای تغییرات ظاهری محتوای اصلی تحرکات مردم را از درون تهی کند. از این رو هوشیاری ملت‌ها و احزاب مردمی در این مقطع بسیار تعیین کننده و سرنوشت ساز است.

تحولات را به فال نیک میگیریم

سفیر ایران در دمشق در خصوص تاثیر این تحولات بر حرکت جبهه مقاومت گفت:  بی‌تردید ما این تحولات را به فال نیک می گیریم. به هر حال رژیم‌های سرنگون شده در منطقه در همراهی با سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی فضاحت را به اوج رسانده بودند.
 
وی اضافه کرد: در وضعیت جدید اگر اراده ملت‌ها بر سه اصل 1- کرامت و آزادی 2- ارتقای خودباوری 3- تقویت اراده ملی  به کرسی بنشیند بقیه این تحولات به نفع جبهه مقاومت خواهد بود و آمریکا و رژیم اشغالگر از این امر نگران اند.
 
 سفیر ایران در سوریه در رابطه با روابط ایران و مصر بعد از رژیم مبارک و تاثیر آن بر موضوع فلسطین اظهار داشت:  در تاریخ معاصر روابط ایران و مصر، عامل فلسطین، همواره سرمنشاء دوری و نزدیکی دو کشور به یکدیگر بوده است. در حال حاضر ما هر از گاهی که دولت مصر در جهت اجابت خواسته‌های ملت مصر و همه ملت‌های عرب و مسلمان در شکستن محاصره غزه بردارد، استقبال و تشویق می‌کنیم.
 
فاصله گرفتن مصر از اسرائیل معیار نزدیک شدن با جبهه مقاومت 
 
موسوی گفت: در واقع جمهوری اسلامی ایران همچنان به اصلی پایبند است که بارها بر آن تاکید کرده که هر قدر دولت مصر از رژیم صهیونیستی فاصله بگیرد به خط مقاومت و ایران اسلامی نزدیک شده است.
 
وی تاکید کرد: برقراری روابط کامل دیپلماتیک میان دو کشور به غیر از منافع دو جانبه برای کل جهان اسلام مفید خواهد بود. این رو شاهد هستیم دشمنان تا چه حد نسبت به این امر حساسیت نشان داده و سفیر آمریکا در قاهره گستاخانه در این مورد مداخله می ‌کند. اظهار نگرانی رژیم صهیونیستی نیز دلیل دیگری بر اهمیت روابط دو کشور در تحولات منطقه و جهان است.
 
میوه را باید به وقتش چید
 
موسوی گفت: البته نباید این اصل را فراموش کرد گام برداشتن در امور سیاسی مثل میوه چیدن است نه با عجله و نه با تاخیر میوه را باید در زمان خود چید تا نه کال باشد و نه فاسد.
 
مشاور رئیس جمهور  درباره کشتار مردم بحرین و دخالت نظامی برخی کشورها عنوان کرد: از وقتی پای نیروهای آمریکایی به منطقه با اشغال عراق و افغانستان باز شده است، ایجاد فتنه فرقه‌ای جهت تفرقه‌افکنی و سرگرم ساختن مسلمانان به مسایل حاشیه‌ای یکی از سیاست‌های آنان بوده است.
 
      
 
مدعیان حقوق بشر چرا در قضیه بحرین ساکتند؟!
 
وی افزود: در کشور کوچکی چون بحرین دیدیم که مردم اعم از شیعه و سنی مطالبات به حق داشتند. در واقع مشکل این کشور یک مشکل داخلی است که راه حل داخلی طلب می کند. آیا برای حل یک مشکل داخلی باید لشگرکشی خارجی صورت بگیرد؟ غربی‌ها و سازما‌نهای بین‌المللی که سنگ حقوق بشر و دموکراسی را به سینه می‌زنند چرا در مقابل فراخوان نیروهای خارجی برای سرکوب و کشتار یک ملت بی‌دفاع سکوت اختیار کرده‌اند آیا می توان تصور کرد در قرن 21 یک دولت بر اساس گرایش فرقه‌ای اقدام به اخراج از کار و محاکمه شهروندان خود کرده و با اعمال تبعیض فرقه‌ای شقاوت و بی‌رحمی را به حد اعلای خود برساند؟ مردم بیگناه بحرین به عنوان یک شهروند تنها خواستار حقوق شهروندی خویش هستند.
 
دشمنان درصدد جبران شکست ها پیاپی اند
 
سفیر ایران در سوریه درخصوص پشت پرده اغتشاشات سوریه تصریح کرد:  سوریه به عنوان یکی از ارکان جبهه مقاومت تاثیری انکارناپذیر در پیروزی‌های این جبهه ها در لبنان و فلسطین داشته و دارد. استکبار جهانی، صهیونیسم و برخی کشورهای موسوم به خط اعتدال عرب شکست‌های پی در پی در منطقه متحمل شده و هم اکنون با سقوط رژیم‌های بن علی و مبارک، رژیم صهیونیستی احساس می‌کند که در محاصره قرار گرفته است.
 
مشاور رئیس جمهور در امور فلسطین گفت: در واقع منطق مقاومت روز به روز خاکریزهای دشمن را یکی پس از دیگری فتح می‌کند. در چنین شرایطی بدیهی است که دشمنان با استفاده از عوامل خود درصدد جبران شکست‌های متوالی برآیند. در ایران تلاش کردند که ناکام ماندند اکنون به سمت یکی دیگر از ستون‌های مقاومت روی آورده و با دخالت‌های آشکار و پنهان و تزریق پول و سلاح و جنگ تمام عیار تبلیغاتی سعی دارند سوریه را سرگرم مشکلات داخلی کنند. بله همه قبول دارند که در درون سوریه مشکلات وجود دارد که باید اصلاحات صورت پذیرد و هر چه زودتر بهتر اما نباید خواسته به حق مردم سوریه و خواسته نامشروع آمریکا و صهیونیسم خلط شود که در این صورت می‌شود فتنه که بصیرت می‌طلبد و امروز به این بصیرت نیازمندیم.
 
همچنان قذافی مسئول است
 
رئیس کمیته پیگیری سرنوشت امام موسی صدر در پایان در خصوص آخرین اخبار از سرنوشت امام موسی صدر و اینکه آیا بعد از حوادث اخیر لیبی خبر خوشی درباره سلامت امام دریافت شده است گفت:  ما همچنان دولت لیبی را مسئول سرنوشت امام موسی صدر می دانیم و یقیناً دولت جمهوری اسلامی اقدامات خود را انجام داده است و همچنان ادامه می‌دهد چه در دولت آقای دکتر احمدی‌نژاد یا در دولت‌های گذشته، متاسفانه برخی قضاوت‌های نادرست می فرمایند.
کد خبر 1308257

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha