به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، دبیر نوزدهیمن همایش سالانه مهندسی مکانیک ایران و مجری این پروژه، ظهر سه شنبه در مراسم رونمایی از این دستگاه، اظهار داشت: این طرح پژوهشی توسط محققان دانشگاه بیرجند و حمایت شرکت ملی گاز ایران ساخته شده است.
سید حجت هاشمی عنوان کرد: این پروژه برای نخستین بار در ایران اجرا شده و با ساخت آن میزان انرژی شکست فولادهای پرکابرد در انتقال گاز به روش تجربی تعیین می شود.
به گفته وی دستگاه آزمایش ضربه سقوطی مجهز به مدار الکترونیکی اندازه گیری نیرو و انرژی شکست فولادهای پراستحکام لوله های انتقال گاز با حمایت و درخواست شرکت گاز خراسان جنوبی در دانشگاه بیرجند طراحی و ساخته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به حجم بالای گاز تولیدی و نیاز روزافزون بازار مصرف تلاش های فراوانی برای استفاده از فولادهای پراستحکام به منظور افزایش قطر لوله، کاهش ضخامت و در نتیجه کاهش هزینه تولید هر کیلوگرم بر متر لوله های فولادی صورت گرفته است.
مجری طرح پژوهشی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه مشکل اصلی در این ارتباط بعد فاصله این منابع تا بازار و دور بودن آن از استفاده کننده نهایی است چرا که لوله ها و شبکه های پرفشار انتقال گاز اصلی ترین راه انتقال منابع انرژی از سایت تولید به بازار مصرف است، یادآور شد: در سال های اخیر با توجه به کشف منابع جدید نفت و گاز با حجم ذخیره بالا، استخراج این منابع بیشتر مقرون به صرفه است.
نظر شما