علی زارعان، مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه تهران درباره نبود برنامههای الف ویژه کودکان به خبرنگار مهر گفت: از نگاه متولیان تولید انیمیشنها الف ویژه هستند. از سوی دیگر باور کنید سازمان صدا و سیما در زمینه سرمایهگذاری برنامههای فاخر کوک با تمام ظرفیتها تلاش میکند و وجود یک مرکز مستقل پویانمایی (صبا) نشانهنده توجه صدا و سیما به مخاطب کودک است.
وی در ادامه افزود: البته باید پذیرفت تولید انیمیشن فرآیند زمانبری است. این نظریه را که سازمان صدا و سیما نیازمند طرح جامعی برای تولید برنامههای فاخر کودک است، قبول دارم، اما نمیپذیرم که صدا و سیما سرمایهگذاری در این باره نمیکند. ما به طرح جامعی نیاز داریم تا تمام نهادهایی که در زمینه کودکان فعالیت میکنند مثل سازمان تبلیغات، کانون پرورش فکری کودک و نوجوان با صدا و سیما هم نفس شوند.
مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه تهران خاطرنشان ساخت: البته نهادهای مختلف در این باره کارهای ارزشمندی تولید میکنند و من نمیخواهم آن را نفی کنم، اما اگر طرح جامعی داشته باشیم؛ مسلماً بهتر میتوانیم برنامههای فاخر تولید کنیم. ساخت تولیدات الف ویژه کار راحتی نیست.
زارعان تاکید کرد: از سوی دیگر باید تولیدات را طبقهبندی کنیم تا نگاه تخصصیتر شود. همانطور که برای تولید یک سریال الف ویژه مثل "مختارنامه" تلاش میشود تا بهترین کارگردان انتخاب شود برای کارهای الف ویژه برای کودکان هم باید اینگونه عمل کنیم. البته کارگردانانی که در زمینه آثار بزرگسال موفقیتهای زیادی کسب میکنند این طور نیست که بتوانند در کارهای کودک هم تا این حد موفق شوند؛ چرا که ساخت برنامههای کودک هم تخصص خودش را میطلبد.
وی با اشاره به تولید تله فیلم برای کودکان گفت: البته بهتر است در قدم اول در یک سال تعداد زیادی تله فیلم برای کودکان تهیه کنیم و آزمون و خطاها انجام شود و بعد از دل آن به آثار بزرگ برسیم، آثاری مثل "سربداران" که در حوزه بزرگسال شاهد آن بودیم. برای ساخت تله فیلم برای کودکان سوژههای زیادی وجود دارد. مثلاً التهابی که کودکان در زمان جنگ داشتند و ...
مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه تهران خاطرنشان ساخت: بنابراین در قدم اول باید در سال 15 تله فیلم برای کودکان بسازیم و بعد قدم بزرگتر را بردرایم.
زارعان در پاسخ به این سئوال که چرا در شبکه تهران شاهد این اقدام نیستیم؟ توضیح داد: در شبکه تهران هم به صورت مقطعی تله فیلمهایی برای کودکان با نامهای "معلم کوچولو" و "آژانس دوچرخه" تهیه شده است. برنامهسازان کودک برای رسیدن به بلوغ فیلمهای فاخر نیازمند عبور از دالان تله فیلمها هستند. معاون سیما در این باره برنامهریزیهایی انجام داده است.
وی ادامه داد: در سال 89 برنامههایی که برای کودک و نوجوان در شبکههای دو و تهران تهیه و پخش شد با حساسیت بالایی تهیه شدند و امیدوارم امسال شاهد اتفاقات بهتری باشیم. البته نباید این اتفاق بیفتد که با رشد ساخت برنامههای کودک فیلمسازان بزرگسال به سمت این نوع تولیدات بروند و باید افراد متخصص در این باره کار کنند.
مدیر گروه کودک و نوجوان شبکه تهران خاطرنشان ساخت: کار برای کودکان واقعاً دشوار است و ضبط برنامه کودک به مدت پنج دقیقه به اندازه 20 دقیقه یک کار بزرگسال کار میبرد. بنابراین هر کارگردانی حوصله ساخت کار کودک را ندارد، چون به توجه زیادی نیازمند است.
زارعان درباره اینکه چرا برخی مواقع در برنامههای کودک شاهد هستیم که محتوا رها میشود و بیشتر موسیقی نماد پیدا میکند؟ گفت: ساخت یک برنامه خوب مثل فوتبال میماند که باید 11 نفر در کنار یکدیگر خوب بازی کنند. باید همه جزییات درست انتخاب شود و در غیر این صورت کار خوب نمیشود.
وی ادامه داد: بنابراین دقت به جزییات اهمیت زیادی دارد و نباید به راحتی بگذریم. موسیقی در کار نباید به گونهای باشد که محتوا رها شود، بلکه باید به محتوا کمک کند و این طور نباشد که برای بالا بردن کیفیت کار به موسیقی پناه ببریم. در مجموع انتخاب درست عوامل کار راحتی نیست و باید در این باره دقت لازم را داشته باشیم. امیدواریم در آینده بیشتر شاهد تولیدات فاخر برای کودکان باشیم.
نظر شما