به گزارش خبرنگار مهر، نشست "جایگاه مطبوعات در کتابخانههای ایران" روز جمعه (23 اردیبهشت) با حضور امیرمسعود شهرام نیا، محمدباقر آدوسی، معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و یوسف یعقوبیفر مشاور وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل موسسه منادی تربیت در غرفه سرای روزنامهنگاران ایران در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد.
آدوسی: 835 مرکز فرهنگی هنری کانون، مجهز به 16 هزار عنوان کتاب است
در این نشست ابتدا محمدباقر آدوسی با ارائه توضیحاتی درباره علمکرد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خصوص تامین منابع مورد نیاز کتابخانه های تابعه اش گفت: در حال حاضر کانون 835 مرکز فرهنگی هنری و کتابخانه دارد که به بیش از 16 هزار عنوان کتاب مجهز است و تعداد آنها بالغ بر 50 میلیون جلد است.
وی افزود: کتابخانه های کانون به صورت باز اداره می شود؛ به این معنی که بچه ها آزادانه به کتاب دسترسی دارند و مربیان هم آنها را در انتخاب بهترین آثار هدایت می کنند. کتابخانه های ما همچنین به نشریات کاغذی و الکترونیکی مجهزند و سالانه هم یک جشنواره در سطح کشور به صورت سراسری برگزار و به بهترین ها در این زمینه جایزه داده می شود.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچنین درباره نشریات مورد استفاده بیش از 4000 مربی شاغل در کانون گفت: در حوزه ادبی نشریه "پژواک"، در حوزه هنری نشریه "آبرنگ" و در حوزه تئاتر نشریه "تک" را منتشر می کنیم و در اختیار آنها قرار می دهیم.
آدوسی همچنین از نشریات دوست، گل آقا، سروش کودکان، کیهان بچه ها، سیب، رشد نوجوان، رشد کودک، رشد دانش آموز و موعود به عنوان بهترین نشریات حوزه کودکان و نوجوانان و کتاب ماه، سپیده دانایی، موعود بزرگسال، آفرینش، پژوهشنامه، گل آقا، تندیس، چلچراغ، فصلنامه شعر و عروسک سخنگو هم به عنوان بهترین نشریات برای مربیان کانون یاد کرد.
یعقوبیفر: از 75 میلیون جلد کتاب کتابخانههای مدارس، 50 میلیون جلد توسط منادی تربیت تامین می شود
در این نشست یوسف یعقوبی فر مشاور وزیر آموزش و پرورش و مدیرعامل موسسه منادی تربیت هم با ارائه گزارشی از عملکرد موسسه متبوعش در ترویج کتابخوانی میان دانش آموزان گفت: از مجموع 75 میلیون جلد کتابی که در کتابخانه های مدارس کشور وجود دارد، 50 میلیون جلد آن توسط موسسه منادی تربیت تامین شده و می شود.
وی اضافه کرد: ما در یک پروسه مشخص کتابهای ناشران دیگر را در شورای بررسی کتابمان پالایش و به وزارت آموزش و پرورش ارسال می کنیم و از این طریق کتاب های مورد نیاز مدارس کشور را تامین می کنیم.
90 درصد مطبوعات کشور در کتابخانه ملی یافت می شود
در نشست امروز همچنین امیرمسعود شهرام نیا، معاون اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به قانون واسپاری کتاب به عنوان اصلیترین ابزار تامین منابع (اعم از کتاب و نشریات) در این سازمان گفت: هر کتاب و نشریه ای که در کشور منتشر می شود، باید 2 نسخه اش تحویل کتابخانه ملی شود و این منابع هر روز در دسترس مردم است و به جرات می توان گفت 90 درصد مطبوعاتی که در سطح کشور منتشر می شوند، در کتابخانه ملی یافت می شوند.
شهرام نیا که مسئولیت مدیرعاملی موسسه نشر شهر را هم بر عهده دارد، درباره اقدامات این موسسه هم در ترویج کتابخوانی در کشور تاکید کرد: در حال حاضر حدود 300 کتابخانه توسط شهرداری و سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اداره می شوند و تلاش شده مطبوعات هم به این کتابخانه ها بیایند.
وی در همین راستا از دیجیتالی شدن بیش از 100 هزار کتاب حوزه علوم انسانی در یکی از پژوهشگاه های وابسته به شهرداری تهران خبر داد و ابراز امیدواری کرد، این تعداد تا دو سال دیگر به 5 میلیون نسخه برسد.
نظر شما