به گزارش خبرنگار مهر از هرات، این کنفرانس که در خصوص امور مهاجرین افغان مقیم ایران برگزار گردید در آن مقامات بلندپایه توافق کردند تا راههای تازه ای را برای سهولت بازگشت پناهجویان افغان از ایران جستجو کنند.
این نمایندگان تعهد کردند که در زمینه بازگشت پناهجویان افغان به وطنشان کمک نمایند. یکی دیگر از اهداف کنفرانس مذکور راه اندازی یک نشست جهانی برای جابجایی مجدد پناهجویان افغان در داخل افغانستان عنوان شده است. آنها پذیرفتند که افغانستان به تنهایی نمی تواند زمینه بازگشت را برای پناه جویان مساعد سازد و این کار به کمک های بیشتر جامعه جهانی نیاز دارد.در این نشست علاوه بر ایجاد شهرک ها برای جابجایی بازگشت کنندگان و خدمات اولیه نیز برای آنان تاکید شد و طرف ها توافق کردند که زندگی آبرومندانه ای برای افغان هایی که در شهرهای مختلف ایران زندگی می کنند، فراهم شود. گفتنی است که اکثر مهاجرینی که به کشور بازگشته اند با مشکلات زیادی از جمله نداشتن سرپناه مواجه هستند.
همچنین بحث های زیادی نیز در مورد کودکان افغان مهاجر در ایران و چگونگی بیمه های سلامت و زمینه های آموزش آنان در این نشست صورت گرفت.
نماینده سازمان ملل متحد در امور مهاجرین در کشور نیز گفت که کارهایی در زمینه رسیدگی به مشکلات مهاجرین افغان در ایران و پاکستان صورت گرفته، اما وی گفت که این کارها اندک است.
به گفته وی پیشبرد برنامه های کمک به مهاجرین افغان در ایران و پاکستان و کمک به مهاجرین بازگشته به افغانستان به هزینه های زیادی نیاز دارد که باید از منابع مختلف به خصوص از کمک های بین المللی تامین شود.
گفتنی است که همین اکنون در ایران و پاکستان حدود 5 میلیون مهاجر افغان زندگی می کنند، این مهاجرین با مشکلات زیادی روبرو هستند.
از آغاز برنامه بازگشت داوطلبان پناه جویان در سال 2002 تاکنون در حدود بیش از 800 هزارپناه جوی افغان به کمک سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به افغانستان بازگشته اند.
نظر شما