به گزارش خبرنگار مهر، کتاب "نظریه زیباشناسی و بازی ویدئویی" اثر گریم کرک پاتریک به تازگی از سوی انتشارات دانشگاه منچستر انگلستان منتشر شده است.
دکتر گریم کرک پاتریک استاد جامعه شناسی دانشگاه منچستر انگلستان در مورد این کتاب و محورهای آن به خبرنگار مهر گفت: محور این کتاب بررسی و استخراج نظریه زیباشناسی از درون تاریخ نقاشی و موسیقی است.
وی تصریح کرد: از رهگذر این بررسی چشم انداز جدیدی از بازی ویدئویی ارائه میشود. بازی ویدئویی در حال حاضر به عنوان یک کالای فرهنگی جدید پرطرفدار مطرح است.
پاتریک یادآور شد: برخی بازیها مانند "سرقت بزرگ اتومبیل" اشیا و کالاهای زیبایی برای مخاطبان به شمار میروند که آنها را به خود جذب میکنند. علت این است که این بازیها تجربهای از شکل و فرم را ارائه و عرضه میدارند.
وی تأکید کرد: این ایده توسط فیلسوفانی چون ایمانوئل کانت و تئودور آدورنو مورد توجه قرار گرفته است.
پاتریک با اشاره به اینکه بازی ویدئویی کالاهایی غریبی هستند که در مقابل هرگونه دسته بندی در جهت شمول در رشتههای دانشگاهی مقاومت میکنند، گفت: به عبارت دیگر نمیتوان آنها را در ذیل یک رشته دانشگاهی طبقه بندی کرد.
این استاد جامعه شناسی تصریح کرد: نکته قابل توجه در مورد بازی ویدئویی، اهمیت آن در فرهنگ کنونی است که این موضوع غیرقابل انکار است. در واقع این بازیها فرهنگ دنیای کنونی را دچار تغییر کرده و میکنند. تأثیر و اهمیت این بازیها در برنامههای تلویزیونی، فیلمها، ادبیات، موسیقی و تبلیغات قابل مشاهده هستند.
وی افزود: در واقع این اثر به دنبال این است تا دریابد جایگاه این بازیها کجاست و چرا و به چه عللی این بازیها محبوبیت زیادی پیدا کردهاند.
وی یادآور شد: اولین نکتهای که باید مورد توجه قرار گیرد تعریف جدید "بازی" از رهگذر بازیهای ویدئویی است. تلقی گذشته ما از بازی بعنوان یک فعالیت بدنی از رهگذر ورود این بازیها به دنیای ما تغییر کرده است. در حال حاضر جاذبههای بصری و زیباشناسی به عنوان بخش مهم و تأثیرگذاری از بازیها مورد توجه هستند.
وی در پایان یادآور شد: داستان و ادبیات مورد استفاده در این بازیها نیز در بیشتر موارد تکراری و بی معنا هستند. در واقع این بازیها خصلت و ویژگی فرهنگ سرمایهداری کنونی به شمار میروند.
نظر شما