سید حمید رضا میرآفتاب در گفتگو با خبرنگار مهر در گرگان افزود: افزایش ظرفیت سوآپ غلات به عنوان یک رویه تجاری، بهره گیری از بورس کالا در دستیابی به اهداف ، مدیریت جذب سرمایه گذاری و تخصیص اعتبارات بانکی عمده ترین محورهایی است که گلستان در دستیابی به مرکزیت تجارت غلات باید به آن بپردازد.
مدیرکل غله استان اظهار داشت: هم اکنون کشورهای شمالی همسایه ایران 22 درصد گندم صادراتی جهان را تامین می کنند و بخش اعظم آن روانه بازارهای کشورهای عربی حوزه خلیج فارس می شود، چنین شرایطی بهترین فرصت برای ایفای نقش گلستان در تبدیل شدن به مرکزیت تجارت غلات در کشور را جهت تامین نیاز کشورهای متفاضی فراهم می کند.
میرآفتاب همچنین در ترسیم سیمای آماری تجارت غلات در دیگر کشورها و ایران گفت : از آنجایی که غلات در زمره کالاهای اساسی طبقهبندی شده اند، تغییرات تولید، مصرف، صادرات و واردات آن در سطح جهانی و در بازارهای داخل از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: طبق آمارهای موجود عمده صادرات غلات به ویژه گندم از سوی ایران به کشورهای همسایه شمالی و حوزه خلیج فارس بوده است که این وضعیت بیانگر آن است که کشورهای همسایه به طور عمده دارای بازارهای نسبتا خوبی برای صدور غلات هستند که این امر نشان میدهد که زمینه لازم برای تبدیل شدن ایران و به تبع آن استان گلستان به مرکز تجارت منطقهای غلات وجود دارد.
میرآفتاب در زمینه ظرفیت های استان گلستان در خصوص ترانزیت غلات در شمال کشور یادآور شد: اجرای هر عملیات و پروژهای نیاز به امکانات و لوازم خاص خود دارد، در همین راستا گلستان برای محوریت شدن در ترانزیت غلات ظرفیتهای متعددی دارد که از جمله آن می توان به اجرای پروژه خطوط ریلی وصرفه های اقتصادی ناشی از استفاده از این نوع حمل و نقل، وجود بسترهای لازم در سازمان بنادر وکشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر از آن جمله است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی گلستان اظهار داشت: همچنین، تجربه موفق در زمینه بورس کالایی غلات با مشارکت سایر کشورها، ظرفیتهای خالی در حمل و نقل جادهای کشور (حدود 40 درصد)، تدارک تمامی امکانات در راستای برنامهریزی صحیح حمل و نقل از جمله محورهایی است که می تواند گلستان را در ترانزیت غلات موفق سازد.
میرآفتاب بیان داشت: گسترش و توسعه سوآپ به عنوان یک روش تجاری، تسهیل مقررات برای تجارت آسان و تقویت زیرساختها در این امر از مهمترین راهکارهایی است که میتواند راه رسیدن به اهداف را کوتاهتر کند.
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی استان گلستان در پایان در خصوص مزیت های گسترش حمایت ها از تبدیل شدن گلستان به عنوان تجارت غلات در کشور عنوان کرد: بدون تردید جایگزین شدن مسیر گلستان با توجه به موقعیت های خاص این استان برای ترانزیت گندم و غلات، همزمان با کاهش هزینه حمل و نقل برای صادرکنندگان، افزایش اشتغال، درآمدزایی و رونق تجاری برای گلستان و به تبع آن کشور را به همراه خواهد داشت.
نظر شما