۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۱:۴۶

همایش مسئولین دارالقرآنها/

ارائه برنامه برای نیم درصد بودجه قرآنی/ تشکیل انجمن خیرین قرآنی بررسی می‌شود

ارائه برنامه برای نیم درصد بودجه قرآنی/ تشکیل انجمن خیرین قرآنی بررسی می‌شود

رئیس سازمان دارالقرآن با اشاره به برگزاری جشنواره قرآنی، راه اندازی نشستهای تخصصی قرآنی و ایجاد مراکز نخبه پروری قرآنی گفت: سازمان دارالقرآن و مسئولان دارالقرآنهای استانها باید بسته‌های پیشنهادی خود را برای ارگانها و وزارتخانه‌ها به منظور صرف نیم درصد بودجه قرآنی ارائه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن کریم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی در همایش مسئولان دارالقرآن ادارات کل تبلیغات اسلامی سراسر کشور که صبح شنبه 24 اردیبهشت برگزار شد اظهاراتی را با محوریت تبیین وضعیت فعالیتهای قرآنی کشور، بیان کلیاتی از سیاستهای قرآنی سازمان با توجه به تصویب سند راهبردی، تبیین وضعیت بودجه های قرآنی و لزوم برنامه ریزی هدفمند در این رابطه، نحوه اختصاص اعتبارات متمرکز قرآنی به استانها ایراد کرد.

مهدی قره شیخلو در این همایش اظهار داشت: در سال 1389 که به عنوان یک سال دیگر از عمر فعالیتهای قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی سپری شد، سه کار زیربنایی در سازمان دارالقرآن انجام شد که می توان تأثیرات و تبعات آن را از امسال شاهد بود.

وی افزود: اولین کار زیربنایی سازمان دارالقرآن کریم در سال گذشته تدوین سند راهبردی سازمان دارالقرآن کریم بود که سند راهبردی فعالیتهای قرآنی سازمان محسوب می شود و پس از بررسیهای بسیار در بهمن 1389 توسط رئیس سازمان تبلیغات به طور رسمی به سازمان دارالقرآن ابلاغ شد. این سند تعیین کننده افقها و آینده کاری سازمان دارالقرآن است.

رئیس سازمان دارالقرآن تأکید کرد: براساس این سند راهبردی باید هر استان به تدوین چشم انداز فعالیتهای خود بپردازد. بار اصلی این کار برعهده استانها است. آنها باید برنامه های استانی خود را براساس ظرفیت در استان ارائه کنند و این امر نیازمند تمرکز و کار ویژه است. هر استان در حوزه فعالیتهای قرآنی دارای چشم انداز متناسب با ظرفیت خود داشته باشد، چرا که استانها با یکدیگر بسیار متفاوت هستند و این امر ایجاب می کند که برنامه متناسب با استان طراحی شوند.

وی در رابطه با سایر کارهای زیربنای سال گذشته در سازمان دارالقرآن به تغییر نمودار سازمانی و تمرکز معاونتها بر یک موضوع تخصصی اشاره کرد تا تداخل کاری در معاونتها از بین برد. این اقدام که پس از انجام کار کارشناسی صورت گرفت دربرگیرنده اشکالات گذشته نیست. درحال حاضر معاونتهای سازمان دارالقرآن به معاونت آموزش و پژوهش، معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم، معاونت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت اداری و پشتیبانی تقسیم شده است.

مهدی قره شیخلو در ادامه یادآور شد: سومین کار زیربنایی سال گذشته تغییر نمودار قرآنی استانها بوده که پیشنهاد تعیین معاونت قرآنی و فرهنگی در استانها مطرح شد و ما از نظر کارشناسی با این امر مخالفت کردیم قرار شد دارالقرآنها به صورت مستقل عمل کنند و تلاش می کنیم در شکل جدید جایگاه تشکیلاتی دارالقرآنها ارتقا یابد.

وی اضافه کرد: در سال 90 به عنوان اولین سالی که باید براساس سند راهبردی سازمان حرکت کرد، برنامه های امسال ما در سال 90 و نحوه تعامل با استانها نسبت با گذشته تفاوت دارد. اگر بخواهیم کار زیربنایی انجام دهیم باید به تربیت نیروها توجه کنیم که ظرافتها و حساسیتهای خاصی می طلبد. در راستای نیل به اهداف معین شده خود باید به ایجاد مراکز نخبه پروری قرآنی برای تربیت نیروهای نخبه توجه داشته باشیم و برنامه‌های بلند مدتی برای آنها درنظر بگیریم.

رئیس سازمان دارالقرآن کریم همچنین با اشاره به برنامه کرسی تلاوت و برگزاری کرسی ملی تلاوت در سال گذشته اظهار داشت امسال با شکلی جدید در 100 مرکز کشور که بطور عمده مساجدی با امکانات و فضای خوب هستند کرسی تلاوت یک شب در هفته با هدایت مرکز برگزار می شود. مقصود از هدایت مرکز در این برنامه انتخاب آیات، ارائه سخنرانی درباره پیام این آیه ها و سپس قرائت آن توسط قاریان برجسته استانها خواهد بود که در صورت افزایش تلاشها می توان این مراکز را حتی به 200 مرکز نیز افزایش داد. این کرسی های تلاوت قرآن ماه رمضان افتتاح خواهند شد.

وی از دیگر برنامه های سازمان دارالقرآن  برگزاری جشنواره قرآنی و برگزاری جلسه ختم قرآن با کیفیت در هر استان، تولید و عرضه محصولات قرآنی جدید در حوزه های مختلف، راه اندازی نشستهای تخصصی قرآنی که با حضور کارشناسان مختلف برگزار می شود را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت که نشستهای تخصصی قرآنی امسال به طور متمرکز در مرکز برگزار می شود و بحث تشکیل انجمن خیرین قرآنی یا باشگاه خیرین قرآنی به عنوان ظرفیتی که نباید از آن غافل شد در حال حاضر در مرحله کارشناسی است و احتمال دارد ابتدا متمرکز باشد و پس از آن در استانها انجام شود.

مهدی قره شیخلو با تأکید بر ضرورت استفاده از فضای رسانه ها توسط دارالقرآنهای استانها اظهار داشت: در سال جاری به برنامه های جدید دارالقرآنها بودجه تلقی می گیرد و مسئولین باید برای ارائه برنامه های و طرحهای نو فکر کنند. بر همین اساس و براساس پیشنهادهای استانها تفاهم‌نامه‌ها امضا خواهد شد.

وی همچنین در حوزه اعتبارات به افزایش بودجه اشاره کرد و گفت: نظارت بر صرف نیم درصد از بودجه سازمانها در راه فعالیتهای قرآنی به سازمان تبلیغات و وزارت ارشاد واگذار شده است و ما اکنون باید در مرحله ارائه بسته های پیشنهادی خود به وزارتخانه ها و ارگانها باشیم و مراکز استان نیز آمادگی پاسخ به نیازها را داشته باشند. این مسئله موضوع حائز اهمیتی است که باید به خوبی اجرا شود.

موضوع دیگری که در اظهارات رئیس سازمان دارالقرآن مورد اشاره قرار گرفت، پرهیز از حاشیه ها و اختلافات بود که در ادامه آن عدم دامن زدن به فضای اختلاف مورد تأکید قرار گرفت.

وی همچنین یادآور شد: خروجی کارهای قرآنی باید به گونه ای باشد که افراد رنگ و بوی قرآنی داشته باشند. تمام این برنامه ها با هدف تقویت فرهنگی قرآنی صورت می گیرد و باید کارها را در این زمینه گسترش دهیم. از این رو قصد داریم تابستان امسال از مسئولین استانی دعوت کنیم در دوره های آموزش مهارتهای قرآنی شرکت کنند.

کد خبر 1310860

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha