به گزارش خبرگزاری مهر، برگزاری کنفرانس بررسی آینده فلسطین در سایه قیامهای مردمی منطقه فرصتی بود که گفتگویی با "صلاح الزواوی" سفیر کهنه کار فلسطین در تهران داشته باشیم. الزواوی که نسبت به انجام توافق اخیر فتح و حماس در زمینه آشتی ملی فلسطین بسیار خرسند به نظر می رسید، اختلافات میان گروههای فلسطینی را مسئله ای مربوط به گذشته دانست و ترجیح داد بیشتر درباره آینده روشن این توافق صحبت کند.
سفیر فلسطین که با غصب خانه و کاشانه اش در منطقه اشغالی "صفد" خود از آوارگان فلسطینی محسوب می شود، تاکید داشت که همچنان تصویر خانه خود را نگه داشته و روزی به آن باز می گردد. وی تاکید داشت که من در کنار آخرین نفری که در راستای فلسطین تلاش کند خواهیم ایستاد. پیروزی در راه است و ما جز جهاد و شهادت راهی نداریم چون فلسطین در نهایت با خون شهیدان آزاد می شود.
در ابتدا باید بر این نکته تاکید کنم که این آشتی باید رخ می داد تا با چیزی به عنوان جدال و تنش میان گروههای فلسطینی روبرو نشویم. ما یک دشمن در برابر خود داریم که همان رژیم صهیونیستی است. نه فتح دشمن است و نه حماس. گروههای فلسطینی باید روزی در راستای آزادی فلسطین، ایجاد کشور فلسطین به پایتختی قدس در کل سرزمینهای فلسطینی بدون حظور شهرک نشینان و شهرکهای صهیونیستی و تحقق حق بازگشت آوارگان متحد می شدند که این مسئله هم اکنون رخ داده است.
نقش مصر پس از انقلاب را در انجام این توافق چگونه ارزیابی می کنید؟
- بدون شک نقش مصر پس از انقلاب نقشی مثبت بوده چون این توافق در خاک این کشور انجام شد. البته ما امیدواریم مصر از تمام مشکلات دهه های اخیر عبور کرده و به جایگاه ویژه و تاثیرگذار خود در جهان عرب بازگردد. البته در این میان نباید کشورهای اسلامی دیگر را فراموش کرد که در ابتدای آنان جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. ما هرگز امام عزیز (امام خمینی ره) را فرموش نمی کنیم و از یاد نمی بریم که ایران همواره حامی مسئله فلسطین بوده است. همچنین ما شهدای ایرانی را که در خاک فلسطین به شهادت رسیده اند فراموش نخواهیم کرد.
ارزیابی شما درباره میزان پایداری توافق ایجاد شده میان فتح و حماس و آینده این توافق چیست؟
بزرگترین عاملی که موجب پایداری این توافق می شود طبیعت هدفی است که گروههای فلسطینی انتخاب کرده اند. هر فرد فلسطینی که خالصانه در راستای آزادی فلسطین تلاش کند در راستای این توافق حرکت می کند. ما نباید نگرانی خاصی از آینده آشتی میان برادران فلسطینی خود داشته باشیم.
به عنوان مثال ما در جنبش فتح نمی توانیم بگوییم که موجبات انقلاب (انتفاضه) را در سال 1965 به وجود آوردیم و صدها شهید تقدیم کردیم. در اینجا نباید خون شهدای فلسطینی که در مسیر آزادی این سرزمین جان داده اند فراموش کرد این خونها از عوامل اصلی پایداری توافق آشتی ملی فلسطین است. آیا باید "شیخ احمد یاسین" ، "فتحی شقاقی"، "الرنتیسی"، "اسماعیل ابوشنب" و دو فرزند شهید "محمود الزهار" را که در راستای آرمان فلسطین شهید شده اند فراموش کنیم؟
وی در پاسخ به سوالی دیگر درباره شک و تردیدهایی که در توافق فتح و حماس با توجه به گذشته آنها و افشاگریهای اخیر الجزیره درباره اسناد مذاکرات سازش منتشر شده است، افزود: این سوال شما جایی برای طرح ندارد چون ما در فلسطین این مسائل را پشت سر گذاشته ایم.
مصاحبه: محمدعلی تخت رونده
نظر شما