به گزارش خبرگزاری مهر، شهریار افندی زاده با اشاره به برنامه های دولت در بخش تزانزیت گفت: امروزه حدود 86 درصد ترانزیت کشور در جاده و14 درصد در راه آهن صورت می گیرد، بنابراین نگاه سازمان راهداری به جاده ویژه است.
وی افزود: برای این کار به دنبال توسعه پایانه های مرزی و جاده ای هستیم. سال گذشته پایانه هایی مانند، باشماق و شلمچه افتتاح شد و امسال نیز چند پایانه دیگر از جمله تمرچین و لطف آباد در مرز ترکمنستان مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت. حدود 24 پایانه در کشور وجود دارد که در همه آنها به دنبال توسعه هستیم.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تصریح کرد: سال گذشته 5/9میلیون تن جابجایی کالا در بخش ترانزیت صورت گرفت. که نسبت به سال88، شاهد رشد 34 درصدی بودیم و این نشان می دهد در این بخش کار بسیار زیادی انجام شده است. البته در بخش ترانزیت ایجاد روابط با کشورهای دیگر پیگیری می شود و برای آن برنامه ریزی وسیعی پیش بینی شده است
.
افندی زاده به امضای موافقتنامه 5 جانبه بین کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، عمان، قطر و ایران اشاره کرد و گفت: با انعقاد این موافقتنامه، محور شرق، محور فعال می شود و کشورهای تولیدکننده ای مانند ازبکستان و ترکمنستان و کشورهای مصرف کننده مانند عمان و قطر مسیری مانند ایران را برای عبور نیاز دارند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به برنامه وسیع دولت در بخش ترانزیت گفت: برای تقویت ترانزیت کشور حدود 640 راننده وسایل نقلیه سنگین برون شهری از طریق تشکل های صنفی به عنوان راننده حرفه ای آموزش خواهند دید که امسال 100 هزار نفر برای افزایش ارائه خدمات و کاهش تصادفات جاده ای آموزش می بینند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: یکی از پروژه های مهمی که مطرح شد، پروژه راه آهن چابهار- زاهدان – مشهد- سرخس است. باید سریع عملیات آن به اتمام برسد. ما به دنبال افزایش ظرفیت حدود 40 میلیون تن هستیم. این رقم قابل توجهی است که باید اتفاق بیافتد.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای در ادامه نگاه دولت نهم و دهم را به بخش عمران، نگاه ویژه ای ذکر کرد و افزود: در وزارت راه و سازمان راهداری تلاش می کنیم وظایف ای که دولت به عهده ما گذاشته را انجام دهیم. چند موضوع را در دستور کار قرار داده ایم. نگاه اصلی به بخش حمل و نقل؛ جذب سرمایه داران بخش خصوصی است و نقش دولت به عنوان تقویت کننده، هدایت کننده و ناظر است. جلسات زیادی با تشکل های صنفی انجام شد که حتی در شرایط اجرای قانون هدفمندی یارانه ها خوشبختانه توزیع مناسب کالا و مسافر صورت گرفت.
افندی زاده با اشاره به تدوین برنامه 5 ساله متناسب با برنامه پنجم توسعه در سازمان راهداری گفت: هدف از تدوین این برنامه آن است که بدانیم چگونه می توانیم به اهداف خود برسیم.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به این که در سال 89، درآمدهای ترانزیتی کشور حدود 3 میلیارد دلار بود، اظهار داشت: در این راستا برای 300 هزار نفر به طور مستقیم شغل ایجاد شد و 111 کشور کالای مورد نیاز خود را از کشور ما عبور دادند.
نظر شما