سیروس نصیری در گفتگو با خبرنگار مهر در ورامین اظهار داشت: شناسنامه دار کردن تولیدات صنایع دستی عشایر استان و کار مطالعاتی برای ایجاد اشتغال جنبی زنان عشایری از فعالیتهای مهم در سال 90 است.
وی افزود: عشایر استان تهران با داشتن 570 هزار رأس دام سبک، 12 هزار تن شیر، 10 هزار تن گوشت قرمز، 550 تن پشم و حدود هزار تن سایر فرآوردههای لبنی را در سال تولید می کنند.
نصیری گفت: عشایر استان تهران با دارا بودن چهار ایل و 28 طایفه، سومین جمعیت استان را در بعد جوامع شهری و روستایی تشکیل می دهند.
این مسئول ادامه داد: این عشایر توسط هفت تعاونی و یک اتحادیه استانی خدمات دهی می شوند و با توجه به سیاستهای دولت در واگذاری امور تصدیگری به بخش غیردولتی، این شبکههای تعاونی عشایری توانمندی خوبی برای این کار دارند.
وی درباره توافق با برخی از بانکها در خصوص تخصیص اعتبارات زودبازده به عشایر استان تهران بیان داشت: این اعتبارات به جهت تأمین علوفه، بازسازی آغلهای عشایری اختصاص می یابد و همچنین بر اساس تعداد دام و نظر کارشناس مربوطه در نظر گرفته خواهد شد.
کوچ بهاره دو هزار و 200 خانوار عشایر استان تهران آغاز شده است
مدیر امور عشایر استان تهران گفت: کوچ بهاره دو هزار و 200 خانوار عشایر در استان تهران آغاز شده است.
وی افزود: در کوچ بهاره امسال حدود 1800 خانوار عشایر استان تهران به همراه 400 خانوار عشایر مهمان استانهای سمنان، قم و مرکزی از مناطق قشلاقی به سمت شهرستانهای فیروزکوه، دماوند و شمیرانات کوچ می کنند.
نصیری اظهار داشت: کوچ این خانوارها جهت بهره برداری از مراتع میانبند، ییلاقی و تعلیف دام به سمت شهرستانهای فیروزکوه، دماوند و شمیرانات صورت می گیرد.
مدت اقامت عشایر در ییلاق حدود 100 روز است
این مسئول ادامه داد: تولید حدود 40 درصد گوشت قرمز دام سبک استان تهران بر عهده عشایر بوده و مدت اقامت آنان در ییلاق حدود 100 روز است.
وی تأکید کرد: مدیریت امور عشایر استان تهران با انجام هماهنگیهای لازم با استانداری و سایر دستگاه های ذیربط، آماده خدمت رسانی به عشایر کوچنده است.
نصیری افزود: خدمات دستگاههای ذیربط در خصوص تأمین امنیت در مسیر کوچ، ایجاد تسهیل و هماهنگی لازم برای تردد عشایر و دام از معابر و جاده های برون شهری، خدمات بهداشتی به خانوارها، واکسیناسیون و سایر خدمات دامپزشکی دام، آبرسانی، مرمت و بازگشایی ایل راههای عشایری و ... خواهد بود.
استفاده از سامانه های فانوس و حمام خورشیدی برای عشایر
وی با اشاره به اینکه عشایر به سوختهای فسیلی وابسته نیستند، اظهار داشت: در راستای قانون هدفمند کردن یارانه ها، استفاده از انرژی های سازگار با محیط زیست و سامانه های فانوس خورشیدی و حمام خورشیدی برای عشایر در نظر گرفته شده است.
مدیر امور عشایر استان تهران اضافه کرد: از جمله اقدامات دیگر برای کوچ عشایر، مرمت و بازگشایی مسیرهای کوچ خواهد بود.
تعرض، تصرف و واگذاری اراضی از مشکلات عشایر است
وی مهمترین مشکل عشایر کوچنده را تعرض، تصرف و واگذاری اراضی مسیر کوچ به افراد حقیقی و حقوقی دیگر و توسعه شهرها و مناطق صنعتی عنوان کرد و یادآور شد: عشایر استان با سابقه 400 ساله، صاحبان عرفی و قانونی ایلراههای عشایری هستند و به صراحت قانون، هر گونه تعرض و واگذاری مسیرهای عبور عشایر ممنوع اعلام شده و با متخلفان برخورد قانونی می شود.
نصیری ادامه داد: در سال گذشته برای اولین بار در کشور، 30 مسیر اصلی کوچ عشایر استانهای تهران و البرز شناسایی شد و در روزنامه رسمی قوه قضائیه کشور به ثبت رسید.
وی گفت: همچنین امسال برای رفاه حال عشایر و خدمات رسانی بهتر در مسیر کوچ، آبرسانی اضطراری سیار، توزیع آرد و سوخت فسیلی در عرصههای عشایری در دستور کار قرار گرفته است.
نظر شما