به گزارش خبرنگار مهر در آمل، سید محمد حسینی شامگاه سه شنبه در نخستین همایش بین المللی طالب آملی افزود: این شاعر پرآوازه ایرانی سده یازدهم هجری با امکانات کم زمان خود و با طبع هنرمندانه خود فرهنگ اصیل ایرانی و زبان فارسی را با تاثیرپذیری بالایی در خارج از کشور تبلیغ کرد.
وی افزود: این شاعر بلندآوازه آملی در مکتب اهل بیت رشد کرده و منشاء برکات در کشورهای هند و پاکستان شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یکی از تاثیرگذاری طالب آملی را دائم السفر بودن این شاعر به کشورهای هند، پاکستان و چین عنوان کرد و ادامه داد: سبک هندی که طالب آملی برای خود داشت و با استفاده از آرایه های ادبی نظیر استعاره های نو، عواطف لطیف و مضامین غنی و ترکیب های تازه ای باعث شد تا درک و فهم اشعار وی برای مردم روان باشد.
حسینی بیان کرد: تاثیرپذیری که مردم مازندران از اشعار طالب آملی دارند، سادگی و پربار بودن مضامین و ارتباط نزدیک با آنان است که این شاعر را جاودانه کرده است.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی، برگزاری همایش طالب آملی را اقدامی ارزشمند در یادبود این شاعر بلندآواز کشورمان دانست و تاکید کرد: برگزاری مراسم های یادبود مفاخر و مشاهیر فرهنگی و علمی در کشور به ویژه مازندران باید به صورت مداوم در طول سال برگزار شود.
حسینی از محمد بن جریر طبری، شیخ محم تقی آملی، آیت الله فرسیو، میرزاهاشم آملی، آیت الله حسن زاده و آیت الله جوادی آملی به عنوان نوابغ علمی و فقهی شهرستان آمل نام برد و یادآور شد: حماسه اسلامی مردم آمل در ششم بهمن سال 60 در تاریخ پرافتخار ایران اسلامی درخشان و جاودیدان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: 105 مقاله علمی از محققان داخلی و پنج کشور تاجیکستان، قطر، ترکیه ، هند و پاکستان به نخستین همایش بین المللی طالب آملی به دبیرخانه این همایش ارسال و 27 اثر ایرانی و یک اثر خارجی مورد پذیرش علمی قرار گرفته که مقاله شش نفردر این همایش قرائت خواهد شد.
حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی، معرفی طالب آملی و جایگاه او در شعر فارسی، به ویژه سبک هندی و بازشناسی گفتمان فرهنگی میان ایران و هند را از اهداف مهم این همایش بیان کرد و ادامه داد: تاثیر این شاعر کم نظیر عصر صفوی در فرهنگ و ادب هندوستان، ایران و مازندران غیر قابل انکار است.
در پایان این همایش یک روز از صاحبان آثار برگزیده و نیز عوامل برگزاری این همایش تجلیل شد.
طالب آملی در سال 987 در یکی از روستاها ی آمل متولد شد و در جوانی به هند مهاجرت کرد و در هندوستان به ملک الشعرای دربار جهانگیر لقب گرفت.
طالب آملی در سال 1036 چشم از تماشای جهان فرو بست.
نظر شما