مهندس احمد گاييني، طي گفت وگويي اختصاصي با خبرنگار" مهر" در قم با بيان اين كه هدف ما خودكفايي گندم در قم نيست، گفت : ضرورتي بر خودكفايي گندم در استان وجود ندارد، چرا كه در استانهاي ديگر كشور بهره وري از گندم ساده تر و ارزانتراست .
وي افزود: خودكفايي گندم در استان به دليل كافي نبودن اراضي سطح زير كشت و همچنين نبودن قم به عنوان يك استان زراعي هدف اصلي ما نيست، ولي به عنوان يك آرمان آن را دنبال ميكنيم.
گاييني در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبني بر اينكه " براي تداوم خودكفايي گندم در كشور چه بايد كرد؟" گفت : براي تحقق اين امر، راهكارهايي چون بهره وري بيشتر از ظرفيت كشاورزان ، افزايش تعداد مروجا ن و ناظران فني در مزارع، استفاده هر چه بيشتر از بذر مناسب و اصلاح شده، استفاده بهتر از منابع آب و خاك با افزايش سطح سيستم نوين آبياري و نيز افزايش ضريب مكانيزاسيون و توسعه ادوات وجود دارد.
وي همچنين طي سخناني در آغاز مراسم جشن خودكفايي گندم، ضمن تبريك اين موفقيت بزرگ به كشاورزان و دستاندركاران اظهاركرد : توليد ذرت در كشور در سال 80 ، از يك ميليون تن به 2 ميليون در سال جاري رسيده است و توليد كلزا نيز طي همين مدت از 30 هزار به 115 هزار تن رسيده است.
در ادامه اين مراسم، مهندس ناصحي، معاون فني و اجرايي طرح گندم كشور نيز با اشاره به اينكه توليد گندم در حال حاضر به حدود يك ميليون و 200 هزار تن رسيده، گفت : با توجه به اينكه شوراي اقتصاد، مصرف گندم امسال كشور را 11 ميليون و 30 هزار تن اعلام كرده است ، لذا ما براي سال آينده، مقداري گندم هم ذخيره خواهيم داشت.
وي ضمن تأكيد بر ضرورت دستيابي به خودكفايي گندم افزود: پس از رسيدن به مرز خودكفايي گندم، بايد به فكر تداوم آن باشيم .
وي تاكيد كرد : برداشت 60 هزار تن گندم از زمينهاي شور استان قم، واقعاً حيرت آور است و اين مهم به دليل خدمات دلسوزانه افراد مؤمن و معتقد به نظام و به ويژه كشاورزان عملي شده است .
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان قم در گفت و گو با "مهر":
رسيدن به خودكفايي در توليد گندم در قم را به عنوان يك آرمان مد نظر داريم
رييس سازمان جهاد كشاورزي استان، خودكفايي گندم در قم را ضروري ندانست.
کد خبر 131720
نظر شما