۱ خرداد ۱۳۹۰، ۱۵:۵۵

قهرمانی:

ولایت فقیه الگوی بر‌تر اداره سیاسی جهان اسلام است

قم - خبرگزاری مهر: مدیر اداره همکاری‌های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: ما باید نظریه نظام ولایت فقیه را به عنوان یک الگوی بر‌تر و موفق برای اداره سیاسی جهان اسلام به سایر کشورهای اسلامی معرفی کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب قهرمانی ظهر یکشنبه در دیدار با آیت الله عباس کعبی نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: برای خروج جهان اسلام از وضعیت کنونی، ما با پرهیز از سیاست زدگی می‌توانیم اداره سیاسی جهان اسلام را توسط ولی فقیه به عنوان الگوی بر‌تر تبیین و ارائه کنیم.

وی افزود: از این رهگذر می‌توانیم تمام گروه‌های شرکت کننده در انقلاب‌های جهان اسلام را زیر چتر بیاوریم و از آزادی، عدالت و استقلال به عنوان رهاورد جنبش‌های آنان حمایت کنیم تا بتوانیم نیرنگ دشمنان را خنثی کرده و جای پایی در تعاملات خود با آنان به وجود آوریم.

قهرمانی گفت: خرد سیاسی به ما می‌گوید اسرائیل به عنوان سرطان قلمرو اسلام به هر طریق باید ریشه کن شود و این امر بدون وحدت، تلاش و برنامه ریزی ممکن نیست.

وی اظهار داشت: ما در سراسر جهان اسلام نیاز به یک شخصیت سیاسی داریم که صرفنظر از مذهب و تمایلات طایفه‌ای بتواند رهبری کل جهان اسلام را داشته باشد که در این صورت نتایج درخشانی به بار خواهد نشست.

به گفته قهرمانی زمینه این امر در بیشتر کشورهای اسلامی فراهم است و قطعا رهبر معظم انقلاب به عنوان یک شخصیت موثر و موفق، می‌توانند گره گشای مشکلات امروز جهان اسلام خصوصا در عرصه سیاسی باشند.

رهبر انقلاب نماد و سنبل مقاومت و خدمت

کار‌شناس مسائل بین الملل رهبر معظم انقلاب را سنبل مقاومت و خدمت دانست و گفت: ما باید با تاسی و الگوگیری از این شخصیت فرزانه، برنامه‌های خود را خصوصا در عرصه بین الملل تدوین و عملیاتی کنیم.

مدیر اداره بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تعاملات بین المللی این اداره اشاره کرد و گفت: ما روزانه پیام‌های زیادی در سطح بین الملل از شخصیت‌های مختلف جهان، موسسات و مراکز علمی - پژوهشی دریافت می‌کنیم که در مباحث علوم اسلامی به شدت احساس نیاز می‌کنند.

معرفی آثار شخصیت‌های علمی خود به مراکز جهان

قهرمانی گفت: امروز نیاز است که ما شخصیت‌های علمی خود و آثار آنان را به زبان‌های مختلف ترجمه و در اختیار مراکز علمی جهان قرار دهیم. ما می‌توانیم از متفکرین جهان، هسته‌های علمی فرهنگی بسازیم تا حرف مشترک را بزنند و نشریات مرتبط را نیز منتشر کنند.

وی ساماندهی محققان شرکت کننده در همایش‌های بین المللی را یک اصل اساسی برای مراکز آموزش عالی و حوزه‌های مقدس علمیه دانست و گفت: کسانی که برای سخنرانی یا حضور در همایش‌های بین المللی به خارج از کشور سفر می‌کنند نباید مبهوت و سیاست زده شوند زیرا از رسیدن به اهداف اصلی باز می‌مانند.

قهرمانی یادآور شد: در روابط بین الملل ما باید بیشتر از دین اسلام و تعالیم اهل بیت(ع) و مبانی انقلاب اسلامی و ولایت فقیه به صورت عالمانه دفاع کنیم، نه اینکه به سرعت احساساتی و دچار سیاست زدگی شده و بی‌تفاوتی را پیشه کنیم.

ضرورت سازماندهی و هماهنگی بیشتر در عرصه بین الملل

وی با اشاره به اینکه حضور در عرصه بین الملل نیاز به سازماندهی، هماهنگی و شناخت دارد، یادآور شد: در گذشته حضور محققان ما در عرصه بین الملل و از طریق رایزن‌های فرهنگی تا حدی صورت می‌گرفت که به دلیل دیپلمات بودن مشکلات خاص خود را داشته‌اند و یا به صورت اتفاقی و پراکنده بوده که نتیجه و تاثیر چشمگیری نداشته است.

قهرمانی گفت: امروز باید یک نوع تفکر بنیادین و راهبردی برای روابطمان در عرصه بین الملل تعریف کنیم.

وی اظهار داشت: اگر بخواهیم از تهاجم و توطئه دشمنان جلوگیری و در خارج از کشور، قدرت بازدارندگی خود را افزایش دهیم باید زمینه را برای حضور قدرتمند و منسجم محققان در عرصه بین الملل و تشکیل هسته‌های علمی قوی با ویژگی‌های خاص فراهم کنیم.

وی گفت: اگر کانون‌های علمی و فرهنگی خود را در کشورهای مختلف تقویت کنیم تمام اهداف ما در مورد صدور انقلاب، آزادی بخش بودن این نهضت و ارتباطات قوی بین المللی محقق خواهد شد و این مهم ساز و کار ویژه و برنامه ریزی راهبردی می‌طلبد.

محرومیت نخبگان و اساتید در کشورهای مختلف از دسترسی به منابع اسلامی و شیعی

وی افزود: مردم خصوصا نخبگان و اساتید دانشگاه در کشور‌ها از حداقل امکانات و منابع اسلامی و متون شیعی محروم هستند. متاسفانه مردم برخی از این کشور‌ها خصوصا کشورهای آفریقایی حتی به یک دستگاه کامپیو‌تر ساده هم دسترسی ندارند و باید برای آنها هم فکری کرد.

قهرمانی به عنوان نمونه گفت: یک استاد دانشگاه نامه ای ارسال کرده است که در کشورش یک جلد کتاب در مورد فلسطین پیدا نکرده و این کتاب را از ما درخواست کرده است، این در حالی است که امروز حتی کتاب‌های بسیاری در مورد فلسطین در کتابخانه‌های ما حتی در دهکده‌های کوچک نیز پیدا می‌شود و حوزه علمیه و دانشگاه‌های ما باید این نیاز‌ها را برطرف کنند.

کد خبر 1318089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha